Τελευταία ενημέρωση 04:54, 20 Απρ 2024

Το προφίλ της Λέγκια Βαρσοβίας!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Λέγκια Βαρσοβίας είναι το μεγάλο εμπόδιο που θα κληθεί να περάσει ο Ατρόμητος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και το SDNA σας παρουσιάζει το προφίλ των Πολωνών.

Η ομάδα της Βαρσοβίας τερμάτισε πέρυσι 2η πίσω από την Πιαστ Γκλίβιτσε, μπήκε από νωρίς στο... γαϊτανάκι των προκριματικών, όπως φυσικά και ο Ατρόμητος.

Πρόκειται μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, μιας και έχει ιδρυθεί από το 1916. Στις εγχώριες διοργανώσεις μετράει 13 πρωταθλήματα και 19 κύπελλα. Είναι η τέταρτη ομάδα της Πολωνίας σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, αλλά η πρώτη σε κατακτήσεις κυπέλλων. 

Καλύτερη στιγμή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν η συμμετοχή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1969-70.

Την περσινή σεζόν αναδείχθηκε 2η στο Πρωτάθλημα της Πολωνίας. Την πρώτη αγωνιστική του πολωνικού πρωταθλήματος η Λέγκια ηττήθηκε με 1-2 από την Πογκόν.

Σούπερ σταρ της ομάδας ο 29χρονος επιθετικός Καρλίτος, ο οποίος τη περασμένη σεζόν στο πολωνικό πρωτάθλημα σημείωσε 16 τέρματα  και μοίρασε 6 ασίστ σε 36 αναμετρήσεις. Η Λέγκια ενισχύθηκε με 7 παίκτες με πιο αξιοσημείωτη προσθήκη αυτή του 26χρονου αμυντικού Καφού απο την γαλλική Μετς.

Η Λέγκια έχει ως έδρα το Polish Army Stadium της Βαρσοβίας, χωριτικότητας 31,800 θέσεων με τον κόσμο της ομάδας να βρίσκεται δυναμικά δίπλα της.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2019 21:04
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Φιλικό με Πανιώνιο αύριο η Κ19! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας