Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «κοντορεβιθούληδες» που τρελαίνουν κόσμο στο Copa Africa

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον… Κοντορεβιθούλη όλοι τον έχετε ακούσει ή διαβάσει, αποτελεί παραδοσιακό παραμύθι της κεντρικής Ευρώπης και καταγράφτηκε πρώτη φορά στη συλλογή παραμυθιών «Les contes de ma mere l’ oye» (σ.σ. Ιστορίες της μαμάς μου της χήνας) του Σαρλ Περώ το 1697.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΥ

Η ονομασία «Κοντορεβιθούλης» αποτελεί ελληνική παραλλαγή του τίτλου, καθώς οι ξένοι τίτλοι «le petit poucet» στα γαλλικά και «der kleine däumling» στα γερμανικά σημαίνουν, σε πιστή μετάφραση, «ο μικρός αντιχειράκος» επειδή ο ήρωας του παραμυθιού δεν ήταν μεγαλύτερος από έναν… αντίχειρα.

Ως «petit poucet» αποκαλεί, λοιπόν, τους διεθνείς του ο Νικολά Ντιπουά, ο Γάλλος εκλέκτορας της απίθανης Μαδαγασκάρης για την εκπληκτική της πορεία ως τα προημιτελικά του Copa Africa 2019 καίτοι… πρωτάρα στον θεσμό. Ο Ντιπουά έχει μια ομάδα από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται κατά κύριο λόγο στην Γαλλία (13 από τους 23), αλλά και στο Βέλγιο, την Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, την Αλγερία, τη Νότιο Αφρική, την Αίγυπτο, την Ταϊλάνδη, σε άσημους συλλόγους ως επί το πλείστον.

Οι απίθανοι «μπαρεά» λοιπόν έφτασαν ως τα προημιτελικά και σήμερα αντιμετωπίζουν την Τυνησία, μια χώρα που μόλις το 2004 κατέκτησε το τρόπαιο, και αυτό ως διοργανώτρια. Η Μαδαγασκάρη απέκλεισε στα πέναλτι τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (κ.α. 2-2) σκοράροντας εκ νέου στο β’ ημίχρονο, όπως και στους ομίλους. Η δε Τυνησία δεν έχει κάνει νίκη ακόμη σε τέσσερα ματς: μόνο ισοπαλίες έφερε στον όμιλο και στους «16» οι παίκτες του Αλέν Ζιρές απέκλεισαν στα πέναλτι την Γκάνα όπου ο Γάλλος εκλέκτορας άλλαξε τερματοφύλακα, βάζοντας τον Φαρούκ Μπεν Μουσταφά της Αλ Σαμπάμπ αντί του Μουάζ Ασέν της Νις.

Μικρή η παράδοση, ευλόγως, των αναμετρήσεών τους, μόλις δύο ματς, κι αυτά για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002 με την Τυνησία να επικρατεί 1-0 στην Τύνιδα και 2-0 στο Ανταναναρίβο.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τις εκτιμήσεις του Νίκου Μποζιονέλου  https://www.foxbet.gr/200949/skorer-ke-penalti-me-tzoura-apo-kontorevithouli

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 14:38