Τελευταία ενημέρωση 10:29, 16 Απρ 2024

Σαγιάκου:«Η Δυτ.Αθήνα είναι η Ελλάδα της θέλησης και της προκοπής»!

Κατηγορία Συνεντεύξεις
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς προσπάθεια, υπομονή και επιμονή!. Η περιστεριώτισα Ουρανία (Ράνια) Σαγιάκου μπορεί να κουβαλά ένα βαρύ» όνομα στην πόλη μας, όμως οι δικοί τις κόποι και  οι δικοί της αγώνες «χτισμένοι» με συνέπεια και σταθερές αξίες ζωής, την έφεραν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελώντας ένας δυνατό χαρτί για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών.

Ο αείμνηστος πατέρας της Νίκος Σαγιάκος (φωτό)  ήταν αυτός που δημιούργησε από το «μηδέν» στα δυτικά προάστια (και όχι μόνο) μια από τις πιο διάσημες φίρμες, αποτελώντας έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες πώλησης υποδημάτων, με μεγάλα εμπορικά στο Αιγάλεω και το Περιστέρι.

Εκείνη, « γέννημα θρέμμα» του Περιστερίου «έχτισε» το δικό της όμορφο κόσμο. Απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής, σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακά στο χώρο του Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων στο Εθνικό Καποδιστριακό της Αθήνας. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα….

 Το 2000 εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου και από το 2002 είναι μάχιμη δικηγόρος διατηρώντας το προσωπικό της γραφείο στην πόλη μας και παράλληλα  (υπο)στηρίζει σε νομικά θέματα την ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση.

Το 2014 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις Δημοτικές Εκλογές και ο λαός του Περιστερίου την τίμησε με τη ψήφο του καθώς την εξέλεξε Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη. Τον Νοέμβριο, του ίδιου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ανέλαβε την προεδρία του Κέντρου Πρόληψης «Οδοιπορικό» του Δήμου Περιστερίου επιδεικνύοντας σπουδαίο έργο που την «γέμισε» ως άνθρωπο και την έκανε υπερήφανη, με δράσεις που αφορούσαν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, άστεγοι κ.α.).

Το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτελεί το έναυσμα για να ασχοληθεί και με την κεντρική πολιτική σκηνή,  προβάλλοντας τις θέσεις της για την  Ανάπτυξη, την Κοινωνία, την Παιδεία και την Υγεία μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της: www.ouraniasagiakou.gr

Η ίδια μιλώντας για την υποψηφιότητα της αλλά και για το «δέσιμο ζωής» με το Περιστέρι και τα δυτικά προάστια τόνισε τα εξής:

«Οι άνθρωποι των δυτικών προαστίων είμαστε άνθρωποι της παραγωγής και της εργατικότητας, άνθρωποι της προκοπής, με καθαρό βλέμμα, με ψυχή, που μόνο αλληλέγγυα προχωράμε. Και αποδείξαμε και αποδεικνύουμε διαρκώς ότι αντέχουμε στα δύσκολα, έχουμε προκοπή και αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση.Η Δυτική Αθήνα είναι η Ελλάδα της θέλησης, της προκοπής, η Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της νίκης, και μπορεί να δώσει ρυθμό και δυνατό παλμό στην καλύτερη Ελλάδα, την Ελλάδα που όλοι αξίζουμε.

Η πολιτική αλλάζει και η νέα της μορφή περνά μέσα από καθημερινούς ανθρώπους, από ανθρώπους που περπατούν μέσα στην κοινωνία. Από τους ανθρώπους της παραγωγικής διαδικασίας, από τις δυνάμεις της δημιουργίας, από ανθρώπους σαν κι εμάς.

Και χαίρομαι ειλικρινά που η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει σε αυτές τις παραγωγικές δυνάμεις και μας δίνει τη δυνατότητα για να αναδείξουμε μια άλλη καθημερινότητα από εκείνη της μιζέριας και της απογοήτευσης! Την καθημερινότητα της εξέλιξης!...».

Και η Ουρανία Σαγιάκου συνέχισε ως εξής: «Νεγάλωσα και γαλουχήθηκα στο Περιστέρι. Η εμπορική οικογένειά μου ξεκίνησε από εδώ 50 χρόνια πριν και συνέχισε και στις άλλες γειτονιές της δυτικής Αθήνας. Μεγαλώσαμε με τον παλμό των δυτικών προαστίων!

Είμαι δικηγόρος, ασκώ μάχιμη δικηγορία από το 2002 και διατηρώ το προσωπικό μου γραφείο στο Περιστέρι. Καθημερινά, έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που βυθίζονται στα προβλήματα, στην οικονομική ανασφάλεια, την ψυχική πίεση. Νοιώθω και μοιράζομαι την απογοήτευση και την συσσωρευμένη οργή που πλεονάζει στην κοινωνία μας.

Είμαι μητέρα ενός 13 χρόνου παιδιού και καθημερινά βιώνω τις ανησυχίες κάθε μητέρας, τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες φοβίες για το μέλλον του παιδιού μου.

Ασχολούμαι παράλληλα με την οικογενειακή μας επιχείρηση και αντιμετωπίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η αγορά. Μαζί με τους συνεργάτες μου δίνουμε μάχη να κρατήσουμε ανοικτές τις θέσεις εργασίας μας, να αναπτυχθούμε και όχι να συρρικνωθούμε, να κρατήσουμε ψηλά την ποιότητα που προσφέρουμε και όχι να την υποβαθμίσουμε για να περιορίσουμε την ζημιά. Καθημερινά, αντιμετωπίζουμε την ίδια γραφειοκρατία, το ίδιο αφιλόξενο περιβάλλον για την μεσαία επιχείρηση.

Το 2014 θέλησα να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά της πόλης μου και εξελέγην δημοτική σύμβουλος, στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη. Μου άρεσε η προσέγγιση του Δημάρχου μας: Έπαιρνε συνηθισμένους ανθρώπους και μας έβαζε να κάνουμε ασυνήθιστα πράγματα, και συνεχίζει να το κάνει. Μας προτρέπει να σκεφτούμε αλλιώς, να εστιαστούμε στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Σήμερα στο δήμο μας έχω την χαρά να ασχολούμαι μέσα από το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ, το κέντρο πρόληψης του Δήμου Περιστερίου, με την ψυχική υγεία, την πρόληψη. Ένα θεσμό στον οποίο πιστεύω πολύ.

Από  τη θέση μου ως προέδρου του κέντρου πρόληψης ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια της θητείας μου καταφέραμε να αγγίξουμε με τις δράσεις μας την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών χωρίς υπερβολή».

Και η Ουρανία Σαγιάκου συνέχισε:

«Ετησίως επωφελούνται πάνω από 4.500 διαφορετικά άτομα όλων των ηλικιών. Αυτές οι δράσεις αφορούν σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, εποπτείες εκπαιδευτικών, ομάδες εφήβων, ομιλίες σε σχολεία, ομάδες γονέων, ατομική συμβουλευτική υποστήριξη, προγράμματα στους εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας, προγράμματα που είναι αφιερωμένα εν γένει στη φιλοσοφία της πρόληψης κ.α.

Μέσα από όλη αυτήν την πορεία, ως μητέρα, δικηγόρος, επιχειρηματίας, επικεφαλής μιας δημοτικής δομής,  διδάχτηκα να διαχειρίζομαι πόρους, να θέτω μετρήσιμους στόχους, να αναλαμβάνω ευθύνες, να διαχειρίζομαι ανθρώπινο δυναμικό και όλα αυτά πάντα βάζοντας σε προτεραιότητα την ομαλή συνεργασία και την σύμπνοια μεταξύ των συνεργατών μου χωρίς μιζέρια και δικαιολογίες.

Αυτή η πορεία με έμαθε να λειτουργώ  με τους πολλούς για τους πολλούς με κατανόηση στη διαφορετικότητα, γιατί τελικά συνειδητοποίησα ότι πολλά περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν…»Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι αντιμετωπίζουμε πλέον νέες προκλήσεις. Η ανθρωπότητα αλλάζει με ρυθμό που καλπάζει, η ψηφιακή εποχή, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η τεχνητή νοημοσύνη και οι καινοτόμες τεχνολογίες είναι προ των πυλών μας και εμείς ως χώρα αυτή τη στιγμή δεν καταγράφουμε σημεία αντίδρασης, παραμένουμε χωρίς αντανακλαστικά, όταν όλη η Ευρώπη επωφελείται από προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Επενδυτικά εργαλεία και επιδοτήσεις για καινοτομία, στην περιφερειακή πολιτική,  στην υγεία, στις γραμμές παραγωγής, στην τοπική ανάπτυξη και σε πολλούς άλλους τομείς, βρίσκονται μπροστά μας, προγράμματα που την τελευταία 5 ετία μείνανε στο ράφι στη χώρα μας και καλείται η νέα κυβέρνηση της ΝΔ να τα αξιοποιήσει στο έπακρον. Αν ψάχνουμε λοιπόν πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε την Ευρώπη η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Μέσα από την απορρόφηση προς όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνίας των ίδιων των εργαλείων της! Στην Ελλάδα της κρίσης και της βαθιάς ύφεσης, η αξιοποίηση, η ουσιαστική αξιοποίηση των πόρων και των εργαλείων της Ευρώπης θα μας έδινε τεράστια ανάσα για ανάπτυξη και φυγή προς τα εμπρός.

Δεν είναι τυχαίο πως μετά από 9 χρόνια μέσα στην περιπέτεια των μνημονίων, της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής πτώσης συζητάμε ακόμα για τα αυτονόητα. Πως ακόμα δεν υπάρχουν οι ίδιες δυνατότητες πρόσβασης σε υποδομές και γνώση για όλους. Για το γεγονός πως τα άτομα με αναπηρία πρέπει ανεμπόδιστα να κυκλοφορούν στις πόλεις.

Για το ότι έχουμε μείνει πίσω στην διασύνδεση της εκπαίδευσης με την τεχνολογία στα δημόσια σχολεία μας και πως τα πανεπιστήμια μας αντιμετωπίζουν συνεχώς προσκόμματα στην διασύνδεση τους με την αγορά εργασίας.

Αρνούμαι να δεχθώ πως ένας νέος επιστήμονας, ένας νέος επιχειρηματίας, ένας άνθρωπος που ξεκινά μια νέα προσπάθεια αντί να έχει το κράτος σύμμαχο το έχει εχθρό. Πως αντί να είναι βοηθός γίνεται εχθρός και αφαιμάζει τα ταμεία του μέσα από άμεσες και έμμεσες φορολογίες. Και από την άλλη, να μιλάμε για μια κρατικοδίατη μορφή ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής η οποία επιδοτεί  την ανεργία και όχι την εργασία. Όχι  την δημιουργία  νέων θέσεων και προϋποθέσεων για νέες δουλειές! Δουλειές με αξιοπρέπεια και με μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις δυνατότητες των εργαζομένων.

Και ξέρετε, μιλώ καθημερινά με φίλους, συνεργάτες, πολίτες της Δυτικής Αθήνας και αυτά που σας λέω είναι οι κοινές μας ανησυχίες, οι κοινές μας σκέψεις και η αφορμή για να βγάλουμε τις δημιουργικές δυνάμεις των πολιτών  προς τα έξω,  προς όφελος της κοινωνίας.

Επομένως, άποψή μου είναι ότι ως κοινωνία χρειαζόμαστε ανθρώπους που βρίσκουν λύσεις εδώ και τώρα, χωρίς αγκυλώσεις, και που έχουν τη γνώση και την εμπειρία να αφουγκραστούν και να ενσωματώσουν τις εξελίξεις άμεσα. Ανθρώπους ευέλικτους στο να αποδέχονται το καινούριο, ευέλικτους στην αλλαγή και στη μάθηση. Η χώρα έχει ανάγκη να πάει μπροστά με όραμα, αισιοδοξία, πάθος, αρχές και αξίες. Τα τελευταία χρόνια χάσαμε πολλά. Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος κορυφώθηκε και η κοινωνία απογοητεύτηκε. Μέσα στην κρίση, όλοι μας βιώνουμε μια αλυσιδωτή αντίδραση που αν ένας κρίκος της σπάσει θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή μας. Γι΄αυτό μόνο μαζί και με συνεργασία μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν».

Καταλήγοντας η Ουρανία Σαγιάκου είπε:

Γι αυτό και πιστεύω πως η πρόταση της ΝΔ είναι σήμερα η μόνη ρεαλιστική και υλοποιήσιμη. Μία πρόταση που βασίζεται πάνω στην ανοικοδόμηση και την επαναοριοθέτηση της αντίληψης μας για το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια. Γιατί, η ανάταση θα έρθει μόνο από την εξασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας και αυτό γίνεται μέσα από δουλειές για όλους, ευκαιρίες για όλους, ελπίδα και όραμα από όλους...

 Αξίζουμε περισσότερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και μπορούμε να το επιτύχουμε.

Στην Νέα Δημοκρατία, μιλάμε για αυτά τα ζητήματα. Καταθέτουμε τις σκέψεις μας με βάση τα δικά μας βιώματα από την παραγωγή, την εργασία, την κοινωνική φροντίδα και την συναντίληψη για το αύριο.

Κι αυτά όλα μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικού πολιτισμού, σεβασμού και συνεννόησης. Γι αυτό οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα,  είναι μεγάλες και βασίζονται σε προγραμματικές και κοινωνικές θέσεις αλλά και σε διαφορές ήθους για το πως ασκείται και πως πρέπει να ασκείται η δημόσια αντιπαράθεση. Γνωρίζουμε πως όταν έρχεται η ώρα του «ταμείου» τα ζητήματα είναι ίδια. Και όλοι αναζητούμε απαντήσεις και διεξόδους».

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας