Τελευταία ενημέρωση 16:13, 25 Απρ 2024

H ιστορική εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι»

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τη δεκαετία του ’70 και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 κυκλοφορούσε στα περίπτερα του Περιστερίου μια φορά την εβδομάδα η εφημερίδα «Αθλητικό Περιστέρι», κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό για την εποχή εκείνη.

Εκδότης διευθυντής ήταν ο Γιώργος Κατιντζάρος και την σελιδοποίηση  έκανε ο Μιχάλης Ροδίτης, αδελφός του φανατικού φιλάθλου του Ατρόμητου Δημήτρη Ροδίτη τον οποίο το peristerisports ευχαριστεί θερμά γιατί μας έκανε να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια. Η τιμή πώλησης ήταν 5 δραχμές.
Το συγκεκριμένο φύλλο της φωτογραφίας κυκλοφόρησε στις 6 Ιανουαρίου 1976 πριν 39 χρόνια και το πρωτοσέλιδο αναφέρεται στον αγώνα Ατρόμητος –Παναθηναϊκός στο Περιστέρι. Έχει τίτλο «Μπορούσε ο Ατρόμητος», υπέρτιτλο το «Το Χ θα ήταν σίγουρο» και υπότιτλο «Η αποβολή όμως του Τάμπραντζη και η αποχώρηση του Ντε Μέλλο του έφεραν την ήττα. Στο εξώφυλλο της εφημερίδας αναφέρονται τα αποτελέσματα στους αγώνες των περιστεριώτικων ομάδων, του Όμιλου, της Άμιλλας, του Ηρακλή που σκόρπισε 5-1 τον Ολυμπιακό Μπογιατίου, του Αγίου Ιεροθέου που έκανε άθλια εμφάνιση με τις Κουκουβάουνες, τον θρίαμβο του ΓΣΠ στο μπάσκετ επί του Άρη Νικαίας αλλά και τη νίκη του Ατρόμητου στο εφηβικό πρωτάθλημα επί του ΠΑΟ με 1-0 με γκολ του Κανέλλου. Στην ενδεκάδα του Ατρόμητου ήταν ο τερματοφύλακας Στέρπης, ο Ρυμικής που μεταπήδησαν στην επαγγελματική ομάδα μαζί με τον Κανέλλο, ειδικά ο Ρυμικής έκανε μεγάλη καριέρα!
Το peristerisports θα συνεχίσει το αφιέρωμα στο ιστορικό «Αθλητικό Περιστέρι» τις επόμενες μέρες με τα θέματα των εσωτερικών σελίδων που ειδικά τους παλιούς Ατρομηταίους θα τους συναρπάσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Tουρνουά Rapid στις 29/3 η Πνευματική Στέγη »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας