Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σωστή δουλειά είναι το καλύτερο προστατευτικό!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το καλοκαίρι ημερολογιακά προχωράει ακάθεκτο, έστω και αν καιρικά η αστάθεια είναι το κυρίαρχο συστατικό των ημερών.
 
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ
 
Εκεί που υπάρχει, για λίγο ακόμα..., σταθερότητα είναι στο να μην έχουν οι ομάδες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Έστω και φιλικές... Έτσι, σε τέτοιες συγκυρίες, εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση του Γιάννη Αναστασίου από τη διοίκηση της ΠΑΕ Ατρόμητος αποκτούν μεγαλύτερες διαστάσεις για το διψασμένο ποδοσφαιρικό κοινό.
 
Βέβαια, το κυρίαρχο στοιχείο είναι το τι σηματοδοτεί η ανάληψη των τεχνικών καθηκόντων μίας ομάδας από ένα νέο προπονητή. Ειδικότερα όταν αυτή η ομάδα την προηγούμενη διετία βρισκόταν μέσα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και είχε κερδίσει τα εγκωμιαστικά λόγια σύσσωμης της εγχώριας πιάτσας για την εικόνα της. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, αλλά αυτό δεν πρέπει να αγχώνει κανέναν...
 
Οι τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κινήθηκαν στο πεδίο του ορθολογισμού. Υπερβάσεις που έρχονται σε ρήξη με τα πραγματικά δεδομένα, δεν θα γίνουν. Κάτι τέτοιο στις μέρες που διανύουμε δεν θα ήταν ένα «τολμηρό βήμα διεκδίκησης», αλλά «ένα άλμα προς το κενό της αποσταθεροποίησης». Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως κατεβαίνει ο πήχης... Πρακτικά αυξάνουν οι αναγκαιότητες.
 
Αν τηρηθούν αυτά που έχουν τεθεί ως στόχος, όλα θα πάνε (αρκετά) καλά. Και τα αγωνιστικά κενά της ομάδας του Περιστερίου θα καλυφθούν, και το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή θα εξυπηρετηθεί, και ανοίγματα που θα υποθήκευαν το μέλλον δεν θα λάβουν χώρα. Η συνταγή του πρόσφατου παρελθόντος, όσον αφορά στη συγκεκριμένη ομάδα, αποδείχτηκε στην πράξη άκρως πετυχημένη. Το πώς θα γίνει έτσι και η καινούρια είναι μία ιστορία που θα κριθεί από τους χειρισμούς που θα κάνουν οι αρμόδιοι του κάθε επιμέρους τομέα της ομάδας.
 
Τώρα, είναι η ώρα να δουλέψει ο Γιάννης Αναστασίου. Να περάσει στους παίκτες του τα μηνύματα που θέλει, να τους πείσει να εργαστούν σα μία γροθιά, και με θετική διάθεση. Να αποκτήσουν μαζί την αγωνιστική λειτουργικότητα που θα φέρνει σταθερά τον Ατρόμητο σε θέση να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει στην πλειοψηφία των υποχρεώσεών του. Τα ίδια τα γήπεδα, και σε κάπως αρκετό χρονικό διάστημα από τώρα..., θα δείξουν αν θα τα καταφέρει ο νέος προπονητής στο βαθμό που θέλουν όλοι. Το μόνο σίγουρο είναι πως προς ώρας όλοι στον Ατρόμητο τον καλωσόρισαν και του εύχονται καλή επιτυχία στα (δύσκολα) καθήκοντά του. Όλοι οι προβολείς θα είναι πεσμένοι πάνω του, ευλόγως, αλλά η σωστή δουλειά είναι το καλύτερο προστατευτικό...