Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκίνηση και λάμψη στους Πανελλήνιους ρυθμικής Special Olympics!

Κατηγορία ΑΠΕ Γιτάνη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με πολύ συγκίνηση, δυνατό χειροκρότημα, πολύ λάμψη και έναν μοναδικό τόνο πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μπουρνάζι οι  Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Special Olympics Hellas, με χορογραφίες και εμφανίσεις μοναδικές, από τις αξιοθαύμαστες αθλήτριες που αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι εκατοντάδες φίλοι της Γυμναστικής και του Cosmogym 2019, που βρεθηκαν στις κερκίδες, τις καταχειροκρότησαν καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του “Cosmogym Festival”.

Μετείχαν 25 κορίτσια από τέσσερα προπονητικά προγράμματα, Καλλιθέας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Θεσσαλονίκης και Λαμίας. Προπονήτριες των Special Olympics Hellas είναι η Σοφία Βουκάντση, η Mαρία Κωνσταντίνου, η Νατάσα Λάππα και η Πασχαλίνα Τουντζιαράκη, ενώ κοντά στις μοναδικές αθλήτριες για ακόμη μια χρονιά ήταν οι Διεθνείς Κριτές Έφη Πανταζίδου, Κλέλια και Άννη Πανταζή (Global Ambassadors των Special Olympics και Ολυμπιονίκες), όπως και η Σοφία Μπούρα.

Ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, πρέσβης επί τιμή, Διονύσιος Κοδέλλας συγκινημένος δήλωσε: «Ευχαριστούμε για μια ακόμη χρονιά τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης κύριο Συμεών Σκουτέρη για τη σπουδαία φιλοξενία. Εδώ γίνεται μια εξαιρετική δουλειά με ομάδες από όλη την Ελλάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι που το Cosmogym ενστερνίζεται τις ιδέες και τις αξίες μας. Μιλώντας για ρυθμική, πρόκειται για το πιο δύσκολο άθλημα των Special Olympics και με ενθουσιάζει το πόση μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό παίρνουν αυτά τα κορίτσια. Κάθε χρόνο περιμένουν τους αγώνες με ανυπομονησία και κερδίζουν χαρά και ζωή."

Η διευθύντρια των Special Olympics Hellas 'Αρτεμις Βασιλικοπούλου τόνισε: «Τα Special Olympics Hellas έχουν αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα και αναγνωρισιμότητα με αποτέλεσμα να έρχονται σε εμάς ολοένα και περισσότερα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ανταγωνισμός και το επίπεδο ανεβαίνει σε όλα τα αθλήματα και φυσικά στη ρυθμική γυμναστική-κάτι που διαπιστώνουμε σε αυτούς τους αγώνες. Επίσης το γεγονός ότι συμμετέχουν σε διοργανώσεις, όχι μόνο εγχώριες αλλά και διεθνείς-όπως τους πρόσφατους παγκόσμιους στο Αμπου Ντάμπι δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για συνεχή βελτίωση.»

Η διεθνής κριτής 'Εφη Πανταζίδου τόνισε: «Με πολλή μεγάλη αγάπη και θαυμασμό περιμένουμε κάθε χρόνο τους αγώνες. Προσφέρουμε εθελοντικά, προσπαθώντας να φανούμε χρήσιμες και να υποστηρίξουμε αυτά τα υπέροχα κορίτσια. Μέσα από αυτά γινόμαστε καλύτεροι και αξιότεροι άνθρωποι και κερδίζουμε μοναδικές εμπειρίες»

Οι Global Ambassadors Κλέλια και 'Αννυ Πανταζή σχολίασαν: «Είναι πολύ σημαντικό που φέτος οι αγώνες γίνονται απόγευμα και-στο πλαίσιο του Cosmogym- το κοινό χειροκροτεί τις προσπάθειες των κοριτσιών. Αποτελεί χαρά και η τιμή για εμάς η δυνατότητα που μας δίνεται όχι μόνο να είμαστε κριτές, αλλά και να παρακολουθούμε και τς χορογραφίες που εμείς εμπνευστήκαμε στην Αμερική για τα Special Olympics. Με μεγάλη υπερηφάνεια υποστηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε το θεσμό και απολαμβάνουμε τους κόπους των προπονήσεων των αθλητριών»

Η προπονήτρια Σοφία Βουκάντση ιδιαίτερα υπερήφανη για την απόδοση των αθλητριών είπε: «Συγκινούμαι πολύ που τις βλέπω να αποδίδουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ολο το διάστημα δουλεύουμε με πολλή αγάπη και με εκατέρωθεν σεβασμό. Πειθαρχούν και υπακούουν όπως οι αθλήτριες χωρίς διανοητική αναπηρία. Οι προπονήσεις έχουν πολλές προκλήσεις και χαρακτηρίζονται από άμιλλα και ευγενή συναγωνισμό.»

Ιδιαίτερη στιγμή, όταν στο τέλος των αγώνων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής με μικτές ομάδες, όπου αθλήτριες των Special Olympics Hellas συνυπήρξουν με αθλήτριες απο τη διοργανώτρια Α.Π.Ε Γιτάνη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Play Unified-Learn Unified». Πρόγραμμα στο οποίο συνυπάρχουν αθλητές με και χωρίς νοητική αναπηρία σε αθλητικές δραστηριότητες, είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται απο τα Special Olympics Hellas και υποστηρίζεται απο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.