Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεμιέρα τη Δευτέρα το Cosmogym'19 στο Περιστέρι!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την άδεια-έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας θα έχει το “Cosmogym Festival-Contest”, το οποίο διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά ο σύλλογος «ΑΠΕ Γιτάνη», από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γεώργιος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:

Η κορυφαία διοργάνωση-θεσμός της ελληνικής γυμναστικής, με χιλιάδες συμμετοχές, αμέτρητους φιλάθλους, εντυπωσιακό θέαμα και την απόλυτη καταξίωση, από το 2011 οπότε και πρωτοξεκίνησε, επιστρέφει στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γεώργιος Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι. Από τις 10-17 Ιουνίου 8697 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα με περισσότερα από 380 προγράμματα, θα μετάσχουν σ΄αυτήν την μοναδική γιορτή της Γυμναστικής, που ολοένα και γιγαντώνεται, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ συμμετοχών μετά το άλλο. Ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άργος, Χίο, Λαμία, Μακρακώμη, Γύθειο, Μύκονο, Σκάλα Λακωνίας, Αγρίνιο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Κόρινθο, Ικαρία, Άστρος, Μεγαλόπολη, Αίγιο, Καλάβρυτα, Αλιβέρι, αναμένεται να λάμψουν στο σπουδαίο αθλητικό-καλλιτεχνικό γεγονός της χώρας μας, που διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά ο σύλλογος «ΑΠΕ Γιτάνη».

Μάλιστα, φέτος, σε μια καινοτομία-έκπληξη «το παρών» θα δώσει η ομάδα Acrolife από το Ισραήλ. Πρόκειται για μια νέα ομάδα, με μόλις δύο χρόνια ζωής, η οποία ωστόσο πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία της, με πολύ μεγάλες επιτυχίες στο Εθνικό Πρωτάθλημα ακροβατικής, ενώ «ετοιμάζει βαλίτσες» για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το «Cosmogym», μια διοργάνωση κινητικής-καλλιτεχνικής έκφρασης ομάδων, κάθε ηλικίας, επιπέδου και κοινωνικής προέλευσης έχει ως μοναδικό στόχο των διαγωνιζομένων τη συμμετοχή και την αγάπη τους για τον Αθλητισμό. Εντυπωσιακά προγράμματα με στοιχεία ενόργανης, ρυθμικής, ακροβατικής, αεροβικής, τραμπολίνο, μοντέρνου και κλασσικού χορού, τζαζ, φολκλόρ, street dance, hip-hop με συνοδεία μουσικής με συνήθη ή ασυνήθιστα όργανα και ό,τι άλλο είδος κινητικής μορφής και καλλιτεχνικής έκφρασης υπάρχει, αποτελούν τα στοιχεία που συνθέτουν τις μοναδικές παραστάσεις. Οι χιλιάδες συμμετέχοντες ετοιμάζουν για ένα ολόκληρο χρόνο την καλλιτεχνική τους σύνθεση-χορογραφία γι’ αυτό το μεγάλο Φεστιβάλ και υπόσχονται ένα υπερθέαμα υψηλότατου επιπέδου.

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την έγκριση της οποίας τελεί και φέτος το event, καλωσορίζει τη σπουδαία διοργάνωση και εύχεται, κάθε χρόνο, να έχει την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο, Θανάσης Βασιλειάδης τονίζει: «Χαιρετίζω και καλωσορίζω για ακόμη μια χρονιά, αυτό το σπουδαίο event, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα μας. Το Cosmogym Festival-Contest δείχνει τη νέα τάση που κυριαρχεί σχετικά με τη «Γυμναστική για όλους» και δίνει τον τόνο για τη γυμναστική του μέλλοντος. Τα χιλιάδες παιδιά, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι που ασχολούνται και μετέχουν μας κάνουν υπερήφανους και υπενθυμίζουν ότι εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, η Γυμναστική καλλιεργείται και με άλλον, ιδιαίτερα σημαντικό τρόπο. Και μόνο η συμμετοχή, από τόσες χιλιάδες αγωνιζόμενους, δείχνει πόσο αγαπιέται το άθλημα στη χώρα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στο σωματείο ΑΠΕ Γιτάνη και τον διοργανωτή Συμεών Σκουτέρη για την ανάδειξη και καλλιέργεια του αθλήματος που δείχνει ότι έχει διεισδύσει για τα καλά στην ελληνική κοινωνία. Ελπίζω σε ένα-δύο χρόνια τόσο το Cosmogym όσο και άλλα αντίστοιχα Φεστιβάλ να πάρουν διεθνή μορφή με τη συμμετοχή πολλών χωρών, ώστε, εκτός των άλλων, να προαχθεί και ο αθλητικός τουρισμός. Καλή επιτυχία και εύχομαι το event που έχει ήδη πετύχει τους υψηλούς του στόχους να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία».

Για μια ακόμη χρονιά «το παρών» θα δώσουν και οι ολυμπιονίκες και παγκόσμιες πρωταθλήτριες της ρυθμικής, Κλέλια και Άννη Πανταζή, με την ομάδα τους, «Φιλαθλητικός Καλλιθέας», Εύα Χρστοδούλου και Μορφούλα Ντώνα. Η Εύα Χριστοδούλου, ιδρύτρια του Αθλητικού Συλλόγου Σ.Φ.Ι.Γ.Α Αιγάλεω, περιμένει πώς και πώς την έναρξη του τουρνουά: «Είναι ένα Φεστιβάλ πρώτης γραμμής, μια ευκαιρία για προπονητές, αθλητές και κοινό να παρακολουθήσουν κάτι φρέσκο και καινούργιο. Τα όνειρα των κοριτσιών για συμμετοχή σε μια διοργάνωση τόσο ιδιαίτερη και λαμπρή γίνονται πραγματικότητα. Είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά και την ελληνική Γυμναστική. Αλλά και εμείς οι προπονητές αγκαλιάζουμε το τουρνουά με νέες ιδέες και επηρεαζόμαστε από το κύρος και επίπεδό του. Κάθε χρόνο το event γίνεται ολοένα και καλύτερο και οι πάμπολλες συμμετοχές έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Οι αλλαγές, νέοι κώδικες βαθμολογίας, καινοτόμες προκλήσεις, μας δίνουν μεγάλο κίνητρο να μετάσχουμε και να διεκδικούμε με την ομάδα μας το καλύτερο. Φέτος παίρνουμε μέρος με δέκα προγράμματα, περισσότερα παιδιά και διεκδικούμε το καλύτερο δυνατόν. Είναι μια διαφήμιση της γυμναστικής, ενώ και εγώ χαίρομαι που ως ολυμπιονίκης έρχομαι σε επαφή με κόσμο που λατρεύει το άθλημά μου»

Η Μορφούλα Ντώνα, με τα κορίτσια της Ακαδημίας της- η οποία φέρει το όνομά της- κάνει λόγο για «θεσμό» : «Το Cosmogym προάγει τη γυμναστική και ενθουσιαζει τα παιδιά. Η μεγάλη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή δείχνει πόσο αρέσει στον κόσμο και πόσο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.Για τα δικά μου παιδιά σημαίνει τον στόχο όλης της χρονιάς και τα κάνει χαρούμενα και ενθουσιασμένα. Φέτος έχουμε στην ομάδα πολλά καινούργια παιδιά που δοκιμάζονται, οπότε δεν έχουμε ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες. Ωστόσο προσπαθούμε για το καλύτερο ανεξάρτητα αποτελεσμάτων. Σε ό,τι με αφορά, ως προπονήτρια, το Φεστιβάλ με κάνει δημιουργική, μου ανοίγει τους ορίζοντες και με γεμίζει νέες ιδέες»

Οι προβολείς του ενδιαφέροντος στρέφονται ωστόσο την Τετάρτη 12 Ιουνίου, οπότε και θα διεξαχθούν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ρυθμικής Special Olympics Hellas, με χορογραφίες και εμφανίσεις μοναδικές, από τις αξιοθαύμαστες αθλήτριες που θα αγωνιστούν δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες, στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του “Cosmogym Festival”. Ετσι οι αθλήτριες θα έχουν τη χαρά και δυνατότητα να αγωνιστούν και να χειροκροτηθούν, από το πλατύ κοινό του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, θα μετάσχουν 25 κορίτσια από τέσσερα προπονητικά προγράμματα, Καλλιθέας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Θεσσαλονίκης και Λαμίας. Προπονήτριες των Special Olympics Hellas είναι η Σοφία Βουκάντση, η Mαρία Κωνσταντίνου, η Νατάσα Λάππα και η Πασχαλίνα Τουντζιαράκη, ενώ κοντά στις μοναδικές αθλήτριες για ακόμη μια χρονιά θα είναι οι Διεθνείς Κριτές Έφη Πανταζίδου, Κλέλια και Άννη Πανταζή (Global Ambassadors των Special Olympics και Ολυμπιονίκες), όπως και η Σοφία Μπούρα.

Φέτος το Cosmogym, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική του υπόσταση αφιερώνεται στην «Εστία», Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση. Είναι ένα «σχολείο» διαφορετικό από όλα τ’ άλλα, που από το 1982, δεν εκπαιδεύει απλά μαθητές αλλά φροντίζει ολιστικά και εφ’ όρου ζωής ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους με νοητική υστέρηση.

Η μεγάλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, των Special Olympics Hellas και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έχει την επιστημονική στήριξη ομάδας καθηγητών των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Συμεών Σκουτέρης τονίζει: «Η καταξίωση, δυναμική και απήχηση του Cosmogym Festival-Contest, αποδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά με το νέο ρεκόρ συμμετοχών που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον, που προσθέσαμε μια ακόμη αγωνιστική ημέρα – αυτή του Αγίου Πνεύματος – ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους χιλιάδες ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν. Στόχος παραμένει η ποιότητα και το υψηλό θέαμα, που εκτοξεύει το ενδιαφέρον, τόσο στο διαγωνιστικό μέρος όσο και στο Festival. Καινοτομίες, αλλά και εκπλήξεις δίνουν φέτος έναν άλλον αέρα στη διοργάνωση που ολοένα και κερδίζει έδαφος στις καρδιές των φίλων της γυμναστικής. Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές, προπονητές, συλλόγους, εθελοντές, τις οικογένειες των συμμετεχόντων, αλλά και τους χορηγούς, υποστηρικτές που μας εμπιστεύονται, όπως και όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό μας».

Οι αγώνες αρχίζουν κάθε ημέρα στις 15:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.