Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ιστορία του ύμνου που τραγούδησε ο Κώστας!

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Στο βιβλίο «Φτερούγισμα στη Δόξα» αλλά και στο ντοκυμοντέρ «Μια πόλη, μια Ομάδα, μια Ιστορία» ο Κώστας Ευριπιώτης που έφυγε χθες από κοντά μας χτυπημένος από την επάρατο νόσο στην ηλικία μόλις των 56 ετών αφηγείται πως τραγούδησε εν έτη 1998 τον ύμνο του Ατρόμητου που μελοποίησε και έγραψε ο Νίκος Βεντουράτος.

Η ιδέα όμως για τη δημιουργία του ύμνου ήρθε από τον Βασίλη Τσίκο ο οποίος το 1998 συνδιοικούσε τον Ατρόμητο μαζί με τον Κώστα Σταθάκη. Ο Βασίλης Τσίκος γυρίζει πίσω 21 ολόκληρα χρόνια και θυμάται τα εξής:«Το καλοκαίρι του 1998  έγινε το Μουντιάλ της Γαλλίας και μαζί με τον Κώστα (Σταθάκης) πήγαμε στο Παρίσι για να δούμε τον Τελικό ανάμεσα στη Γαλλία και στη Βραζιλία. Ακούγοντας τους φιλάθλους της Βραζιλίας να τραγουδούν και να χτυπούν τα τύμπανα γυρίζω στον Κώστα και του λέω:«Δεν κάνουμε κι εμείς ένα ύμνο για τον Ατρόμητο που δεν έχουμε; Έτσι καλλιεργήθηκε ο σπόρος και μόλις γυρίσαμε στην Ελλάδα επηρεασμένοι από τα βραζιλιάνικα ακούσματα κάναμε ενέργειες για τον ύμνο του Ατρόμητου που τραγούδησε ο Κώστας Ευριπιώτης σε στίχους και μουσική του Νίκο Βεντουράτου».

Όσον αφορά το απόσπασμα που αφηγείται ο Ευριπιώτης στο «Φτερούγισμα στη Δόξα» είναι το εξής:

«Ο Νίκος Βεντουράτος, άνθρωπος της μουσικής και όχι του ποδοσφαίρου, αγνοούσε ότι ο Ατρόμητος είχε σήμα του το αστέρι.

Έγραψε όμως το στίχο «Έχεις τη λάμψη και τη δόξα των αστέρων», λες και μια αόρατη δύναμη τον καθοδηγούσε στο τι θα γράψει.

Θυμάμαι ότι μιλώντας με τον Βεντουράτο είχε αναρωτηθεί πώς μπόρεσε να συνδυάσει τον Ατρόμητο με το αστέρι που είναι το σήμα του κι εκείνος μου απάντησε ότι αυτό έγινε τυχαία, γιατί δεν ήξερε ότι η ομάδα έχει σήμα της το αστέρι. Φαίνεται, βέβαια, ότι είχε μεγάλη έμπνευση», είπε ο Κώστας Ευριπιώτης εξιστορώντας τις μέρες που προηγήθηκαν της ηχογράφησης του ύμνου:

«Αρχικά ήταν να τον τραγουδήσει ο ίδιος ο  Βεντουράτος, αλλά επειδή η φωνή μου είναι πιο μοντέρνα, μου ζήτησε να τον τραγουδήσω εγώ. Στην αρχή είχα αντιρρήσεις, αλλά σκέφτηκα ότι και τον ύμνο του Παναθηναϊκού, ηθοποιός τον τραγούδησε (εδώ... γελάει). Κάναμε τρεις διαφορετικές ηχογραφήσεις και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι καλό, αφού ο ύμνος αυτός αγαπήθηκε από τους φιλάθλους του Ατρόμητου».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μάιος 2019 15:01