Τελευταία ενημέρωση 22:38, 16 Απρ 2024

Οι εκλογές με τα δικά μου κριτήρια!

Κατηγορία Editorial
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Άλλη μια εκλογική διαδικασία κύλησε στην πόλη μας με τον Ανδρέα Παχατουρίδη να είναι αναμφισβήτητα ο πολύ μεγάλος θριαμβευτή καταγράφοντας ένα ποσοστό (περίπου 74%) που ποτέ στο μέλλον, αν και στη ζωή ποτέ δεν λες ποτέ, δεν θα μπορέσει να καταγράψει άλλος υποψήφιος δήμαρχος στο Περιστέρι. Γι' αυτό και το ποσοστό του θα μείνει για πάντα στην ιστορία.

Σε παραταξιακό επίπεδο, εξαιρώντας τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που δεν τους έχω γνωρίσει τους ανθρώπους, εκτιμώ ότι ο Βασίλης Μουκουβίνας μπορεί να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κάλπης σε αντίθεση με τους Γιάννη Καλαντώνη και Γιώργο Βαθιώτη.

Θα έλεγα μάλιστα ότι ούτε ο Καλαντώνης, ούτε ο Βαθιώτης πρέπει να έμειναν ικανοποιημένοι από τα ποσοστά που συγκέντρωσαν γιατί οι προσδοκίες τους και ο αγώνας που έκαναν ήταν για πολύ υψηλότερα. Αντίθετα ο Βασίλης Μουκουβίνας, μια υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής, πέτυχε τα ίδια ποσοστά γι' αυτό και σε αυτό το γκρουπ των υποψηφιοτήτων τουλάχιστον στα δικά μου μάτια είναι κερδισμένος.

Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο σταυροδοσίας. στην παράταξη του δημάρχου ξεχωρίζει ο Τάσος Θεοδωράκο που πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να ψάξουμε άμα στο παρελθόν ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έχει πάρει 8000 σταυρούς. Ένα νούμερο που παραπέμπει σε βουλευτικές εκλογές παρά σε δημαρχιακές. 

Η μεγάλη έκπληξη όμως ήταν ο Γιώργος Τσαλίκης, η αναγνωρισιμότητα του οποίου τον ανέδειξε στη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω του στελέχη με πολύ μεγάλη προσφορά και διαδρομή στην πόλη μας. Ο κόσμος έχει μάθει όμως να ψηφίζει με διαφορετικά κριτήρια. Αυτό που δείχνει πάντως ο Τσαλίκης είναι ότι θα ασχοληθεί σοβαρά με την πόλη μας, δεν θα είναι πχ νέος Κορωνιός που πριν κάποια χρόνια είχε πάρει 5000 σταυρούς αλλά δεν ασχολήθηκε.

Κάτω από τον Τσαλίκη ακολούθησαν τα «βαριά ονόματα» της πόλης μας που κινήθηκαν με διαφορά χιλίων ψήφων από την 3η μέχρι την 7η θέση: Λύκος, Λώλος, Μπέτσης, Τσιώτα, Σταυρούλιας, με την Τσιώτα να έχει κάνει θαρρώ την πιο θεαματική άνοδο ποσοστών.

Στην 8η θέση συναντάμε τον Τάσο Καλλιάφα που επίσης είναι ένας από τους κερδισμένους της εκλογικής διαδικασίας και κοντά του ο «νέος» Κώστας Σχίζας συνεχιστής του αδελφού του Ανδρέα που επίσης συγκέντρωνε υψηλά ποσοστά.

Πολλά μπράβο αξίζουν στην Τζένη Γαλάνη που άγγιξε τους 2000 σταυρούς και ουσιαστικά είναι η πρώτη γυναίκα του ψηφοδελτίου αν εξαιρέσει κανείς την Τσιώτα. Η Γαλάνη που δεν ξέχασε βέβαια να έχει στην τσάντα της τα ψηφοδέλτια σε αντίθεση με τα δελτία του πόλο του ΓΣΠ που τα ξέχασε στην Αθήνα ενώ η ομάδα έπαιζε στα Χανιά, θα πρέπει πάντως να βελτιώσει τον λόγο της και πριν αρχίζει να  εκστομίζει τα....μαργαριτάρια της  να σκέφτεται τι λέει και να «βουτάει» τη γλώσσα της στο μυαλό!

Από το χώρο του αθλητισμού εκλέχθηκαν οι  μπασκετικοίΝίκος Κασουρίδης, Τζίμης Κουστένης (για πρώτη φορά),  οι ποδοσφαιρικοί Γιώργος Αυγουστίδης, Αλέξης Πλέστης (για πρώτη φορά με τον νυν δήμαρχο) αλλά και  ο Μανώλης Τσαγκιώτης  γνωστός φίλαθλος των ομάδων μας και στέλεχος του ΓΣΠ  επί σειρά ετών(επίσης για πρώτη φορά).

Ο Παναγιώτης Ρούμπας αν και δηλωμένος Ιεροθιώτης  εκλέχθηκε (κι αυτός για πρώτη φορά)  στο Δήμο Περιστέριου. Άρα είναι περιστεριώτης! Το βιβλίο που μοίραζε δωρεάν λες και αυτός κουράστηκε και αφιέρωσε ατελείωτες ώρες για την ομάδα του, ίσως να  έβαλε κι αυτό ένα λιθαράκι!

Αυτά εν πολλοίς, υγεία σε όλους εύχομαι το ύψιστο αγαθό και αν κάπου διαφωνούμε με πρακτικές και ασυνέπειες λόγων και έργων όλα μέσα στη ζωή είναι. Καλή επιτυχία σε όλους και περισσότερη αλήθεια. Το ψέμα να μην γίνει ο οδηγός τους γιατί από ψέμα χορτάσαμε!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μάιος 2019 11:25
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Σαν σήμερα έφυγε ο τεράστιος Άγγελος Ράμφος! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας