Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα ευχάριστο Πάσχα στο Περιστέρι!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Eίναι ξεκάθαρο πια. Γιατί πιστοποιήθηκε εμπράκτως... Ο Aτρόμητος φρόντισε στις τελευταίες στροφές του φετινού πρωταθλήματος να «προστατεύσει» την αξιοπρέπειά του και να σεβαστεί τη γενική εικόνα που ο ίδιος «καλλιέργησε» στην εγχώρια ποδοσφαιρική κοινότητα.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ
 
Τρίτη συνεχόμενη νίκη, λοιπόν, και μπορούν όλοι στην ομάδα του Περιστερίου να κάνουν ένα ευχάριστο Πάσχα.  Οι νίκες επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη και επί του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, έχουν διττή σημασία. Πέρα από το απόλυτο της βαθμολογικής συγκομιδής έστειλαν και ένα μήνυμα για το πραγματικό βεληνεκές της ομάδας σε ενεστώτα χρόνο.
 
Όσο για τη «μάχη της τρίτης θέσης», που «άναψε» ξανά μετά την ήττα της ΑΕΚ από την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, αυτό που χρειάζεται είναι να κάνει η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι τη δουλειά της απέναντί (και) στον ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα, αυτό που είναι να γίνει, θα γίνει...
 
Τι μας έδειξε, όμως, ο Ατρόμητος απέναντι στους «πράσινους» του Γιώργου Δώνη; Αρκετά πράγματα και μάλιστα ευχάριστα. Ας τα παραθέσουμε. Πρώτον, πως είναι μία ομάδα που ξέρει πού βρίσκεται και πού πατάει. Μία ομάδα που αναπτύσσεται συνήθως ορθολογικά και ψάχνει το γκολ μεθοδικά. Που όσο περνάνε τα λεπτά δείχνει στον αντίπαλο πως το βασικό διακύβευμα είναι αν θα το βάλει η ίδια το γκολ ή όχι. Ειδικά όταν αυτός ο αντίπαλος δεν είναι και σε τόσο καλή μέρα, σβήνει σταδιακά κάθε υποψία γκέλας.

Ο Ατρόμητος, επίσης, έδειξε πως είναι μία ομάδα με αποτελεσματικές δουλεμένες «κομπίνες» στις στημένες φάσεις. Με ψυχολογία που δίνει κάποιες φορές τη δυνατότητα να εφαρμοστούν με τον πλέον καταλυτικό τρόπο οι ατομικές ποιότητες και να σημειωθούν πανέμορφα τέρματα όπως αυτό του Ευθύμη Κουλούρη. Μία ομάδα που ακόμα κι αν δεν «φορτσάρει», ακόμα και αν δεν «υπερβάλλει εαυτόν», μπορεί να φτάνει σε άνετες νίκες απέναντι σε αντιπάλους που εν δυνάμει μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνοι. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Ατρόμητος ήταν Ατρόμητος, δίχως να κάνει «τρελά πράγματα» πάνω στο γρασίδι...
 
Το αγωνιστικό ταβάνι μίας ποδοσφαιρικής ομάδας διαμορφώνεται προφανώς από τις δεδομένες ικανότητές της, αλλά και από το αν μπορεί να τις πραγματώνει εκεί που χρειάζεται. Προφανώς και θα ήθελαν όλοι στο Περιστέρι να δουν έναν άλλον Ατρόμητο στους αγώνες με τη Ντιναμό Μπρεστ το περασμένο καλοκαίρι. Προφανώς και θα ήθελαν όλοι να δουν έναν άλλον Ατρόμητο στους δύο προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ. Όπως και σε κάποιους αγώνες του πρωταθλήματος... Όμως, επειδή ο Ατρόμητος ήταν και φέτος πολλές φορές ένας Ατρόμητος που έπεισε τους ουδέτερους και ικανοποίησε τους φίλους του, το πρόσημο είναι θετικότατο. Όπως είπαμε και στην αρχή, αξίζει αυτές τις μέρες να κάνουν όλοι ένα όμορφο Πάσχα, αλλά και να προετοιμάζονται οξυδερκώς, και με τη δέουσα «αδημονία», για τα επόμενα... Καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους!
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2019 22:52