Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαριστέας:«Ο Ατρόμητος αξίζει περισσότερο την 4η θέση»!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο θρυλικός πια Άγγελος Χαριστέας έγραψε στο προσωπικό του blog στο sdan.gr για το ματς Άρης - Ατρόμητος και εξήγησε ποια  «παγίδα» έστησε ο Κάναντι στον Αρη, αλλά και γιατί ο Ατρόμητος αξίζει περισσότερο την 4η θέση. Χαρακτηριστικά έγραψε τα εξής:

«Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε στραβά για τον Αρη και ολοκληρώθηκε κατά τον ίδιο τρόπο. Ο Κάναντι διάβασε καλά το παιχνίδι και επέλεξε να δώσει χώρο στον Αρη, γνωρίζοντας πως τα δύο ψηλά του στόπερ θα πάρουν τις μάχες από τον Ντιγκινί, ενώ επέλεξε μεσοεπιθετικά να βάλει τους πολύ γρήγορους και καλούς χειριστές της μπάλας όπως είναι Μπρούνο, Ουάρντα και ο Μανούσος, έχοντας στόχο στο πλάνο του να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση κάτι που έγινε και στην πράξη.

Ο Αρης που ξεκίνησε με σχηματισμό 4-4-2 και τους Λάρσον και Ντιγκινί στην επίθεση και έπεσε στην παγίδα. Μπορεί οι γραμμές του να ήταν κλειστές όμως ο Φετφατζίδης ήταν η «αχίλλειος πτέρνα», αφού το γεγονός πως δεν μαρκάρει έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να φτιάξει πολλές φάσεις από την πλευρά του. Πάντως μέχρι και το δέκατο λεπτό του αγώνα φαίνονταν πως ο Αρης έχει επιθετική τάση, όμως από εκεί και έπειτα, άλλαξε άρδην η εικόνα του αγώνα.

Επίσης, πολλές φορές παρατηρήσαμε πως κατ' εντολή του Κάναντι ο Κουλούρης δεν πίεζε τα στόπερ που έβγαιναν από την άμυνά τους με αποτέλεσμα σε κάθε λάθος που γίνονταν να υπάρχουν πολλά κενοί χώροι στην άμυνα. Ετσι έγινε και το 0-1 με την αντίληψη του Κουλούρη να «διαβάζει» το κενό στην άμυνα και τον Μανούσου να σκοράρει. Ο Αρης όσο και αν προσπάθησε στη συνέχεια δε μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα του. Για παράδειγμα ο Παντελίδης αναγκάστηκε να βγάλει τους δύο ακραίους του μπακ ως αλλαγή. Πράγμα σπάνιο. Αυτό σημαίνει πως τακτικά πήγε λάθος το παιχνίδι. Κατάλαβε ο Παντελίδης πως δεν του βγήκε το παιχνίδι με τα δύο αυτά μπακ. Γενικώς δεν βγήκε τίποτα στο παιχνίδι. Ακόμα και στα πολύ καλά στημένα του Ματίγια, χθες δεν υπήρχαν.

Ο Ατρόμητος έχει πολύ καλές μονάδες και το εκμεταλλεύτηκε. Καλή δουλεμένη ομάδα με ταχύτητα. Θεωρώ πως ο Αρης γενικότερα ήταν φλύαρος δεν είχε νεύρο. Ξεχώρισε κάπως ο Βέλεθ που έμπαινε δυνατά στις φάσεις έκανε μια εμφάνιση γεμάτη στο γενικότερο ναυάγιο. Ο Κουλούρης που έκανε τη διαφορά έχει βρει ηρεμία, πατάει στα πόδια του, έχει ήρεμο μυαλό και αυτό τον βοηθάει πολύ στο παιχνίδι του. Ο Αρης με τον Ατρόμητο με βάση την φετινή τους πορεία είναι δύο ισάξιες ομάδες, που έκαναν και οι δύο την κοιλιά τους. Ομως στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος και έδειξε πως ίσως άξιζε περισσότερο την τέταρτη θέση, αλλά υπάρχουν δύο ακόμα παιχνίδια που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Πάντως είναι ένα πρωτάθλημα που ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει».