Τελευταία ενημέρωση 07:15, 25 Απρ 2024

Τα κριτήρια προβιβασμού-υποβιβασμού στην ΕΠΣΑ!

Κατηγορία Ποδόσφαιρο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ΕΠΣ Αθηνών γνωστοποίησε σήμερα τα κριτήρια προβιβασμού και υποβιβασμού στις 3 κατηγορίες της που είναι τα εξής:

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΕ Γ' ΕΘΝΙΚΗ 

Το πρώτο σωματείο καθενός εκ των δύο (2) ομίλων (σύνολο δύο ομάδες), θα ανέλθουν στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΟΜΑΔΕΣ

α) Τέσσερις (4) ομάδες, οι δύο (2) τελευταίες σε καθένα από τους δύο (2) ομίλους (16η & 15η θέση), θα υποβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία.

β) Πλέον των παραπάνω ομάδων, σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων από την Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία στην Α’ Κατηγορία της Ένωσής μας, ανάλογος αριθμός

ομάδων, θα υποβιβαστεί από την Α’ Κατηγορία στην Β’ Κατηγορία.

 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΕΞΙ (6) ΟΜΑΔΕΣ

Οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (σύνολο τρεις (3) ομάδες), θα προβιβαστούν στην Α’ Κατηγορία.

 Οι  άλλες τρεις (3) ομάδες θα προβιβαστούν στην Α΄ κατηγορία μετά από αγώνες play off της 2ης και 3ης θέσης σε κάθε όμιλο, οι οποίοι θα διεξαχθούν ως εξής:

Εάν η διαφορά της 2ης ομάδας από την 3η ομάδα της κατάταξης είναι μεγαλύτερη από δύο (2) βαθμούς, η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση προβιβάζεται αυτόματα.

Εάν η διαφορά είναι μικρότερη ή ίση από δύο (2) βαθμούς, τότε θα διεξαχθεί ένας (1) αγώνας στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε στην 2η θέση, με πλεονέκτημα για την άνοδο, την ισοπαλία του συγκεκριμένου αγώνα.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΟΚΤΩ (8) ΟΜΑΔΕΣ

α) Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 16η & 15η θέση καθενός από τους τρεις (3) ομίλους, δηλαδή σύνολο έξι (6) ομάδες και δύο (2) ακόμη ομάδες που θα καταλάβουν την 14η θέση καθενός εκ των τριών (3) ομίλων, μετά από αγώνες κατάταξης, σε ουδέτερες έδρες. Σύνολο οκτώ (8) ομάδες.

β) Πλέον των παραπάνω ομάδων, σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων από την Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία στην Α’ Κατηγορία της Ένωσής μας, ανάλογος αριθμός ομάδων, θα υποβιβαστεί από την Α’ Κατηγορία στην Β’ Κατηγορία και απ’ αυτή, στην Γ’ Κατηγορία.

 

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, ΔΕΚΑ (10) ΟΜΑΔΕΣ

Ανέρχονται στη Β’ Κατηγορία, δέκα (10) ομάδες, μετά από αγώνες play off, ως εξής:

** Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση, θα αγωνισθεί με την ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση στον ίδιο όμιλο εάν η βαθμολογική τους διαφορά  είναι ίση ή μικρότερη από τέσσερις (4) βαθμούς. Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη, η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση, προβιβάζεται αυτόματα.

 Έτσι, με αυτόματο προβιβασμό ή μετά από αγώνες play off, προβιβάζονται τέσσερις (4) ομάδες.

** Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση, θα αγωνισθεί με την ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στον ίδιο όμιλο εάν η βαθμολογική τους διαφορά  είναι ίση ή μικρότερη από τέσσερις (4) βαθμούς. Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη, η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση, προβιβάζεται αυτόματα.

Με αυτόματο προβιβασμό ή μετά από αγώνες play off, προβιβάζονται άλλες τέσσερις (4) ομάδες. Σύνολο οκτώ (8) ομάδες.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η & 2η θέση, θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας (θα αγωνιστούν δηλαδή γηπεδούχες). Θα προβιβασθούν, επίσης και σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος αγώνας λήξει ισόπαλος.

**  Οι δύο ομάδες που θα ηττηθούν (στον ίδιο Όμιλο) ή δεν θα αγωνισθούν λόγω αυτόματου προβιβασμού της αντιπάλου ομάδας (διαφορά μεγαλύτερη των 4 βαθμών), θα αγωνισθούν μεταξύ τους στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε υψηλότερα στη βαθμολογία, με το πλεονέκτημα της ισοπαλίας.

Οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες θα κληρωθούν σε δύο (2) ζευγάρια και θα αγωνισθούν σε ουδέτερα γήπεδα με παράταση – πέναλτι. Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες, θα προβιβασθούν επίσης στην Β’ Κατηγορία.

Σύνολο, δέκα (10) ομάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2019 15:46
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Δεσπόζει το ντέρμπι Φοίνικας - Κηπούπολη! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας