Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν το γόητρο γίνεται κίνητρο ουσίας!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
O (βροχερός) καιρός όχι απλά δεν ήταν σύμμαχος, αλλά λειτουργούσε και ως εμπόδιο με πολλαπλές επιπτώσεις. Kυρίως στην προσέλευση στο γήπεδο, αλλά και στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών πάνω στο γρασίδι.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ
 
Υπό αυτές τις συνθήκες ο Ατρόμητος θα αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε έναν αγώνα με μονάχα μία «επιτρεπτή προοπτική». Την επιστροφή στις νίκες μετά από καιρό, και πιο συγκεκριμένα από το εμφατικό 3-0 επί του Πανιωνίου.
 
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή ο τέταρτος του βαθμολογικού πίνακα αντιμετωπίζει στην έδρα του τον τελευταίο, η ομάδα που προπορεύεται έχει να χάσει πολλά αν στραβώσει κάτι, θα κερδίσει λιγότερα αν νικήσει (γιατί αυτό μοιάζει σε όλους ως το αυτονόητο...). Ο Ατρόμητος θα έβρισκε απέναντί του μία ομάδα που δεν είχε να χάσει τίποτα, άρα για αυτό ήταν πιο επικίνδυνη από μία ομάδα που θα βάδιζε αγχωμένα. Παρόλα αυτά, και «δίχως να βγάλει μάτια» το συγκρότημα του Νταμίρ Κάναντι έφτασε στη νίκη. Εξαναγκαστικά, κρατάει κάποιος το αποτέλεσμα, τους τρεις βαθμούς. Και το γεγονός πως ο Ατρόμητος έχει την ποιότητα, και με χαμηλωμένους ρυθμούς, να παίρνει τέτοιες νίκες. 

Ο Ατρόμητος εξασφάλισε έτσι πως πάει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Άρη, έχοντας «καβάντζα» αρκετά αποτελέσματα που θα του δίνουν προβάδισμα στη μάχη για την τέταρτη θέση... Ομως, εκεί πρέπει να πιάσει καλύτερη απόδοση από αυτήν που έχει σε κάποιες περιπτώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κίνητρο υπάρχει και δεν είναι μόνο το βαθμολογικό. Είναι και το γεγονός πως ο Ατρόμητος παίρνοντας στο τέλος την τέταρτη θέση στέλνει το μήνυμα σε έναν νέο επίδοξο διεκδικητή υψηλών θέσεων, τον Άρη, πως η ομάδα του Περιστερίου διατηρεί τα ηνία. Για κάποιους αυτά μπορεί να είναι λεπτομέρειες, επηρεάζουν όμως τις μελλοντικές εξελίξεις περισσότερο από όσο φαίνεται. Όταν το γόητρο γίνεται κίνητρο ουσίας, δεν έχεις άλλο δρόμο από το να ανταποκριθείς...
 
Πάντως, αυτό που ξέρουν όλοι και το παραδέχονται συνάμα, είναι πως ο Ατρόμητος έχει αρκετή εμπειρία για να μπορέσει να μην επηρεαστεί από την έδρα ή από ενδεχόμενη καλή εμφάνιση των γηπεδούχων. Αν οι ποδοσφαιριστές του Νταμίρ Κάναντι κάνουν μέσα στο γήπεδο σωστά, και με τη δέουσα διάρκεια-συνέπεια, αυτά που θα τους ζητήσει ο προπονητής τους, το πρόβλημα θα το έχει ο Άρης...
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Απρίλιος 2019 17:34