Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοβερή μπάλα στο α' - υποτονικός στο β'!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Το φοβερό πρώτο ημίχρονο δεν αρκούσε στον Ατρόμητο πόσο μάλλον όταν αντίπαλος του είναι ο Ολυμπιακός στο «Γ.Καραϊσκάκη».

Το αστέρι έπαιξε μπαλάρα για 45' και προηγήθηκε με γκολάρα του Κουλούρη αλλά στην επανάληψη στάθηκε υποτονικά, δεν είχε διάρκεια, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα κενά των γηπεδούχων στην άμυνα, δέχθηκε δύο γκολ και γνώρισε την ήττα με 2-1 που τον διατηρεί μεν στην 4η θέση αλλά με συγκάτοικο τον Άρη.

                                                               Το ματς
Αν περίμενε κανείς, δηλαδή η πλειοψηφία, τον Ολυμπιακό να πιέζει από το πρώτο λεπτό ώστε να ανοίξει την άμυνα του Ατρόμητου στο «Γ. Καραϊσκάκης», τότε ο Ατρόμητος κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πάντες και κυρίως τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Με τον Νταμίρ Κάναντι να αφήνει στην άκρη τις... αλχημείες και επαναφέρει τον σχηματισμό με τέσσερις αμυντικούς και το 4-2-3-1 ή 4-3-3 με τον Μπρούνο να πλαισιώνει τους Μπουσούλατζιτς και Μάντσον, οι Περιστεριώτες άρχισαν από το πρώτο λεπτό να απειλούν.

Μόλις στο 2’ ο Ουάρντα με εκτέλεση φάουλ νικήθηκε από τον Ζοσέ Σα, καθώς ο Πορτογάλος γκολκίπερ με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μάλιστα αυτή δεν ήταν απλά μια στιγμή που... έτυχε, αφού η τακτική του συμπεριφορά (πίεση ψηλά στην αντίπαλη άμυνα) ήταν ανάλογη. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 13’, όταν ο Μασουράς με τρομερή ενέργεια τσίμπησε την μπάλα ξεφεύγοντας ταυτόχρονα από το μαρκάρισμα του Χατζηισαΐα, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Μέγερι που βγήκε έγκαιρα από την εστία του.

Στο επόμενο λεπτό ακριβώς ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αφού Μάντσον και Ουάρντα συνεργάστηκαν άψογα από τα δεξιά, αλλά και πάλι ο Σα ήταν σταθερός για να πει «όχι» στο δυνατό σουτ του Βραζιλιάνου στην κλειστή του γωνία. Ο ρυθμός του αγώνα έδειχνε... Ατρόμητο και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 30’. Ο Μπρούνο με τον Κουλούρη έπαιξαν το «1-2» και ο τελευταίος με πλασέ νίκησε τον Σα για το 0-1.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος έχασε άλλες δύο καλές στιγμές, στο 37’ με το σουτ του Ενσικουλού να αποκρούει ο Σα και τον Κουλούρη στις καθυστερήσεις να μην προλαβαίνει τον Πορτογάλο στην έξοδό του, ενώ από τη δική του πλευρά ο Ολυμπιακός έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη στο 43’ να κάνει το «τσαφ» και να μην μπορεί να πλασάρει τον Μέγερι.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Πέδρο Μαρτίνς απολύτως φυσιολογικά προχώρησε όχι απλά σε αλλαγή, αλλά σε αλλαγές περνώντας του Ζιλ Ντίας και Χασάν αντί των Μασούρα και Γκερέρο, με τον δεύτερο να είναι απλή αναφορά στην αναμέτρηση.

Αυτομάτως, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν ένα «κλικ» πιο γρήγοροι, αρχίζοντας να «χτυπούν» την άμυνα του Ατρόμητου. Το ευτύχημα για τους γηπεδούχους ήταν ότι βρήκαν πάρα πολύ γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης και συγκεκριμένα στο 49’. Όλα άρχισαν από τη δεξιά πτέρυγα, όταν ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα και ο ξεχασμένος Γκιγέρμε με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέγερι, που δεν μπορούσε να έχει απάντηση.

Ο ρυθμός είχε ανέβει από τον Ολυμπιακό και στο 57’ ο Χασάν έχασε ευκαιρία για να φτάσει η ομάδα του πολύ νωρίς στην ανατροπή, καθώς βρέθηκε απέναντι στον Μέγερι από σέντρα του Μπουχαλάκη, αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε με το δεξί του χέρι.

Στο 62’ ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε το ματς τρίτο σέντερ μπακ (Καρασαλίδης) θέλοντας να ελέγξει την ορμητικότητα των γηπεδούχων και πράγματι τα κατάφερε, αλλά την ίδια στιγμή ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να είναι επικίνδυνος επιθετικά. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις και με τόσο έντονη πίεση το γκολ μπορεί να προκύψει σε ανύποπτη στιγμή και μάλιστα με τον πιο απρόσμενο πρωταγωνιστή.

Τελικά, αυτό συνέβη... Στο 75’ ο Ποντένσε με σέντρα βρήκε τον έξτρα παίκτη του Ολυμπιακού στην περιοχή, τον Μπουχαλάκη, και με εξαιρετική προβολή νίκησε τον Μέγερι, γράφοντας το τελικό 2-1. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός έχασε άλλες δύο ευκαιρίες, αλλά ο Ποντένσε και στις δύο περιπτώσεις (85’, 87’) ήταν άστοχος.

Ολυμπιακός: Σα – Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Κούτρης – Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης – Ποντένσε, Φορτούνης (92’ Καμαρά), Μασούρας (46’ Ζιλ Ντίας) – Γκερέρο (46’ Χασάν)

Ατρόμητος: Μέγερι – Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης (77’ Μανούσος) – Μπουσούλατζιτς, Μάντσον – Ενσικουλού (82’ Μούγιακιτς), Μπρούνο, Ουάρντα (62’ Καρασαλίδης) – Κουλούρης