Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το γκολ του (Πεν)Αλμπάνη τον απομάκρυνε από την 3η θέση!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το καθαρό γκολ αυτή τη φορά του Πεν(Αλμπάνη) στο 85' έκανε τη διαφορά στο σημερινό ντέρμπι της 3ης θέσης ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ στο γήπεδο του Περιστερίου.

Οι κιτρινόμαυροι σε ένα ματς που πήγαινε φουλαριστό στην ισοπαλία πήραν τη νίκη με 1-0 και με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης ενώ πλέον στόχος του Ατρόμητου πρέπει να είναι η διαφύλαξη των κεκτημένων και η κατάκτηση της 4ης θέσης.

Πως παρατάχθηκαν

Με διάταξη 3-4-2-1 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι. Ο Θεοδωράκης κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρισβάνη, Καρασαλίδη, Χατζηϊσαΐα στην τριάδα των στόπερ. Κιβρακίδης, Σάκιτς τα δύο μπακ-χαφ με τους Μάντσον και Ούμπιδες στον άξονα. Ενσικουλού και Μανούσος θα κινούνται πίσω από τον Κουλούρη.

Με ένα... ευέλικτο σχήμα κατέβασε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Όταν η ομάδα του αμυνόταν η διάταξη ήταν 3-5-2, με τον Κλωναρίδη σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ, ενώ όταν η Ένωση επιτιθόταν, γινόταν 4-4-2 και ο Έλληνας άσος είχε ρόλο αριστερού μεσοεπιθετικού. Κατά τα άλλη, ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκη στην άμυνα. Άλεφ, Κρίστισιτς στα χαφ και οι Μπακασέτας, Μπογέ πλαισιώναν τον προωθημένο Πόνσε.

Το ματς

Με επιθετική διάθεση μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Παίζοντας αρκετά από τα αριστερά και με το παιχνίδι να περνάει αρκετά από τα πόδια των κινητικών Μπακασέτα, Μπογέ, Κρίστισιτς, η Ένωση έψαχνε από νωρίς το γκολ και έφτασε κοντά σε αυτό στο 7ο λεπτό αλλά ο Κλωναρίδης νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Θεοδωράκη. Δέκα λεπτά μετά ο Κλωναρίδης έκανε «χλιαρό» τελείωμα μέσα από την περιοχή, με τον πορτιέρε του Ατρόμητου να μπλοκάρει. Ίδια αντίδραση, βέβαια, είχε και στο 22’ στην εκτέλεση φάουλ του Γκάλο.

Μετά το 25λεπτο, πάντως, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, ενώ τους... βόλεψε και η αναγκαστική αλλαγή του πάντα επικίνδυνου επιθετικά, Πόνσε. Η ομάδα του Κάναντι «ξεθάρρεψε» και στο 33ο λεπτό είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος αλλά ο Μπάρκας μιμήθηκε τον... Θεοδωράκη και νίκησε στο τετ-α-τετ τον Κουλούρη, ο οποίος πλάσαρε πάνω του. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμη καλή φάση για τον Ατρόμητο, όταν ο Μανούσος γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Κουλούρης έκανε το κοντρόλ με το στήθος και το εναέριο τελείωμα αλλά ο Μπάρκας είχε καλή θέση και μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
Κακός ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος. Οι μονομαχίες και τα μαρκαρίσματα κυριαρχούσαν, τα λάθη διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο και το θέαμα ήταν κακό, ενώ και οι φάσεις... αγνοούνταν! Ο Νταμίρ Κάναντι έκανε δύο αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα, βάζοντας Μπουσούλατζιτς και Ουάρντα και βγάζοντας τους Ούμπιδες και Μανούσο, θέλοντας να κάνει πιο κινητική την ομάδα του. Και το κατάφερε με τους γηπεδούχους να έχουν την καλύτερη, μέχρι εκείνη τη στιγμή, φάση του δευτέρου 45λεπτου. Ο Ουάρντα, όμως, αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ατομιστής και προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση μέσα από την περιοχή αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κουλούρη, με τον Τσόσιτς να βάζει την κόντρα και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Χιμένεθ προσπαθούσε να βοηθήσει την ομάδα του από τον πάγκο και το κατάφερε. Πέρασε τον Αλμπάνη στο 82’ και τρία λεπτά αργότερα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός τον δικαίωσε. Μετά από βαθιά μπαλιά του Οικονόμου, έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με άψογο πλασέ νίκησε τον Θεοδωράκη για το 1-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σέρβου διαιτητή, Σρνταν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πέρασε απαρατήρητος.

Ατρόμητος: Θεοδωράκης, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηϊσαΐας, Κιβρακίδης, Μάντσον (81’ Νάτσος), Ούμπιδες (62’ Μπουσούλατζιτς), Σάκιτς, Ενσικουλού, Μανούσος (67’ Ουάρντα), Κουλούρης.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Άλεφ, Κρίστισιτς (82’ Αλμπάνης), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μπογέ (74’ Γαλανόπουλος), Πόνσε (36’ Λιβάγια).

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Μάρτιος 2019 20:43