Τελευταία ενημέρωση 17:18, 13 Ιουλ 2020

Fentagin: «Αλληλεγγύη στους Ultras της Αταλάντα»!

Κατηγορία Φίλαθλοι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Tην αλληλεγγύη τους στους οπαδούς της Αλατάντα για την αδικαιολόγητη επίθεση που δέχθηκαν από δυνάμεις καταστολής εξέφρασαν οι Fentagin με την ανάρτηση πανό στο ματς με τον Πανιώνιο καθώς και με την ακόλουθη ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Στον αγώνα της Κυριακής σηκώθηκε πανό με το σύνθημα " From PERISTERI to BERGAMO FUCK THE POLICE - SOLIDARIETA alla CURVA NORD BERGAMO " σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα που συνέβησαν την Τρίτη 27/2 στην Φλωρεντία. Συγκεκριμένα κατά την επιστροφή των σχεδόν 20 πούλμαν των οπαδών της Atalanta προς το Bergamo, δυνάμεις καταστολής σταμάτησαν τα πρώτα από αυτά, έσπασαν πόρτες και παράθυρα και επιδόθηκαν σε ένα ντελίριο ανεξήγητης βίας προς τους Αtalantini με πολλούς από αυτούς να καταλήγουν μετέπειτα στο νοσοκομείο.

Ανάμεσα στις διάφορες αστείες εκδοχές που επικαλέστηκαν οι δυνάμεις καταστολής, αυτή που επικράτησε στο τέλος ήταν ότι οι ultras του πρώτου πούλμαν - το οποίο πήγαινε με πολύ χαμηλή ταχύτητα - είχαν σκοπό να συγκρουστούν με τους ultras της τοπικής ομάδας. Βέβαια αμέτρητες μαρτυρίες, που προέρχονται είτε από τους οργανωμένους είτε από απλούς οπαδούς που επέβαιναν στα επόμενα πούλμαν, πιστοποιούν για ακόμη μια φορά ότι οι μπάτσοι έχουν ένα μεγάλο χάρισμα, αυτό του να σκαρφίζονται γεμάτες φαντασία ιστορίες προκειμένου να δικαιολογήσουν το μένος τους προς τους ultras σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη. Όπως οι Βergamaschi ή οι Livornesi που επίσης βίωσαν παρόμοια περιστατικά, έτσι κι εμείς έχουμε γίνει ουκ ολίγες φορές αποδέκτες της αστυνομικής βαρβαρότητας και έχουμε νιώσει την κρατική καταστολή στο πετσί μας, απλά και μόνο επειδή είμαστε οπαδοί.

Στη γειτονική Ιταλία και σε συνέχεια των προαναφερθέντων γεγονότων, τουλάχιστον 60 Iταλικά Ultras Groups και οχι μόνο εξέφρασαν αντανακλαστικά την αλληλεγγύη τους, με πανιά εντός και εκτός γηπέδων. Παρατηρούμε δηλαδή ότι αντιπαλότητες και έχθρες έρχονται σε δεύτερη μοίρα, όταν οπαδοί και φίλαθλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό, είτε αυτός εμφανίζεται υπό τη μορφή αθλητικών νόμων/περιορισμών και του μοντέρνου ποδοσφαίρου είτε με το σκληρό πρόσωπο της κρατικής καταστολής. Ακόμα λοιπόν κι αν το οπαδικό κίνημα περνάει μια περίοδο ύφεσης στη γειτονική χώρα, κάποια πράγματα σχετικά με τον αξιακό τους κώδικα θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα και στηρίζονται από τους ίδιους με την ανάλογη συνέπεια. Το βασικό λοιπόν ερώτημα που τίθεται εντός των τειχών είναι σε τι δρόμο βαδίζει το ελληνικό οπαδικό κίνημα...

Η αλληλεγγύη μας στους Ultras της Atalanta είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.
Η ανάγκη για αναθεώρηση του ελληνικού οπαδικού κώδικα κρίνεται ιδιαίτερα επιτακτική.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤHN CURVA NORD BERGAMO
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Fentagin:«Κοινή συνισταμένη το καλό της ομάδας»! »
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας