Τελευταία ενημέρωση 01:04, 26 Απρ 2024

Η πρώτη «καθαρή» ήττα της χρονιάς!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Καμιά φορά μέσα από ένα (πολύ) αρνητικό αποτέλεσμα σαν το σημερινό μπορεί να προκύψει ένα συμπέρασμα που έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος όταν με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ ανταγωνίζεται τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου σε βαθμό τέτοιο που να τους έχει μπει στο ρουθούνι και να χρησιμοποιούν «μεθόδους παράγκας» για να τον εξουδετερώσουν.

Χρειάστηκε λοιπόν να φθάσουμε τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου για να γνωρίσει η ομάδα την πρώτη «καθαρή» ήττα της χρονιάς από την ΑΕΚ με 3-0 στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ και να μείνει εκτός κυπέλλου Ελλάδας.

Και το λέμε αυτό γιατί οι μέχρι τώρα ήττες του Ατρόμητου ήταν ή «μισιακές»(από Παναθηναικό, έχοντας χάσει μεγάλες ευκαιρίες και πέναλτι, Ολυμπιακό) ή «χειρουργικές» (από Λαμία, Ξάνθη και ΑΕΚ στο κύπελλο). Η εικόνα της ομάδας βέβαια δεν ήταν καλή όμως δεν πρέπει να αδικήσουμε αυτούς τους παίκτες που έχουν πετύχει τόσο πολλά και μας έχουν δώσει τόσες χαρές.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι αφού γλίτωσαν  την ψυχρολουσία (σε φάουλ του Ουάρντα που παραλίγο να ξεγελάσει τον Μπάρκα) ήλεγξαν το ματς. Προειδοποίησαν με δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γκάλο (όπου έβαλε το… χεράκι του και ο Θεοδωράκης). Και έκαναν άμεσα πράξη την απειλή τους.

Τιμωρώντας τη μετωπική Ρισβάνη-Χατζηισαΐα στον αέρα, ο Πόνσε με φανταστικό βολέ και διεύρυνε το προβάδισμα πρόκρισης της ΑΕΚ. Ανάγκασε λοιπόν τον Ατρόμητο να αναπροσαρμόσει γρήγορα τα σχέδια του. Χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα… Γιατί οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που συνέχιζαν να απειλούν (με σουτ των Γκάλο-Πόνσε που έβγαλε ο Θεοδωράκης και βολέ του Σιμόες ενδιάμεσα που πέρασε άουτ).

Και κινδυνεύοντας μονάχα σε άστοχο σουτ του Κουλούρη και άλλο ένα του Μπρούνο που κόντραρε, θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει πρόωρα την υπόθεση: Αν το κοντινό πλασέ του Λιβάγια -έπειτα από καταπληκτική ενέργεια και γύρισμα του Γκάλο- δεν σταματούσε (κι αυτό) στο δοκάρι της εστίας του Θεοδωράκη!

Μετά την ανάπαυλα (και έχοντας αλλάξει σχέδιο με την είσοδο του Κατράνη στη θέση του Χατζηισαΐα) ο Ατρόμητος θέλησε ν’ αντιδράσει. Απείλησε μ’ ένα φάουλ του Ουάρντα που μπλόκαρε ο Μπάρκας. Γρήγορα όμως είδε την πρόκριση να χλωμιάζει ακόμα περισσότερο: Όταν η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε νέα αδράνεια της άμυνάς του (έπειτα από δικό του πλάγιο άουτ) και ο Μάνταλος με τελείωμα αλά… Πόνσε σχόλασε ουσιαστικά τον γάμο.

Αφού λοιπόν το δοκάρι τη γλίτωσε για έκτη (!) φορά συνολικά στα φετινά παιχνίδια με την ΑΕΚ (σε νέο πλασέ του Μάνταλου) και ο Ενσικουλού απέτυχε να εκμεταλλευτεί κάκιστη έξοδο του Μπάρκα, ο Σιμόες απείλησε με τρίτο γκολ. Αυτό που του αρνήθηκε όμως ο Θεοδωράκης, το πέτυχε (ξανά) έπειτα από λίγο ο Μάνταλος

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς (81' Σβάρνας), Οικονόμου, Μπακάκης, Άλεφ, Σιμόες (75' Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Μπακασέτας, Λιβάγια (84' Μπογέ), Πόνσε

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Χατζηισαΐας (46' Κατράνης), Καρασαλίδης (72' Στρούγγης), Ρισβάνης, Σάκιτς, Μπρούνο, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης, Ενσικουλού, Ουάρντα (75' Μανούσος), Κουλούρης.


 
Διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών) Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)
Τέταρτος Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)
 
Σκορερς
  • 10'Έκι Πόνσε
  • 53'Πέτρος Μάνταλος
  • 71'Πέτρος Μάνταλος
Κιτρινες καρτες
  • 21'Ούρος Τσόσιτς
  • 26'Σπύρος Ρισβάνης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2019 22:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κάναντι:«Δεν δείξαμε γενναιότητα! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας