Τελευταία ενημέρωση 03:33, 26 Απρ 2024

Οι ευεργετικές συνέπειες των μαλάξεων (μασάζ)

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

O φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Βασιλείου γράφει σήμερα στο peristerisports για τις μαλάξεις. Ένα σύνολο ειδικών χειρισμών που εφαρμόζουμε σε ένα μυ ή σε ομάδα μυών.

 

Οι χειρισμοί αυτοί διακρίνονται: 1) Στις πιεσεις 2)Στις πληξεις 3)Στις δονησεις.

Γενικα περιλαμβανουν καθε ειδους κινησεις και συμπιεσεις των μυων που γινονται με τα χερια (για δονησεις υπαρχουν και ειδικες ηλεκτρικες συσκευες, για αυτο λεγονται και ηλεκτρομαλαξεις) που κοινα ονομαζονται Μασάζ.
Επιδρουν ευεργετικα σε αρκετες παθολογικες καταστασεις του οργανισμου και συγκεκριμενα αυξανουν την κυκλοφορια του αιματος και της λεμφου. Αυξανουν την ελαστικοτητα των μυικων ινων.Ευνοουν την αιματωση, την θρεψη οπως επισης τον τονο των μυων.
Προκαλωντας διαστολη των αγγειων του δερματος, το απαλλασουν απο ξενα σωματα και νεκρα κυτταρα.
Καταστρεφει τις συμφυσεις, βελτιωνει τον ουλωδη ιστο στα σημεια που δημιουργειται μετα απο τραυματισμο και επαναφερει την ελαστικοτητα των ιστων.
Μετα απο κάταγμα βελτιωνοντας την αιμάτωση στο σημειο του τραυματος, βοηθαει εκεί την ελευση του ασβεστιου ,φωσφορου, αζωτου και θειου που πωρωνουν το καταγμα.
Οι μαλάξεις θα πρεπει να αποφευγονται οπου υπαρχει κινδυνος αιμορραγιας, στις φλεγμονες του δερματος,,στη μασχαλη,στη μικροβουβονικη χωρα, στη μπροστινη επιφανεια του λαιμου και στους μαστους».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Παραδοσιακό Σαολίν στην καρδιά του Περιστερίου »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας