Τελευταία ενημέρωση 10:01, 25 Απρ 2024

Βασιλόπουλο(ς) όνομα και...βόμβα στο Χολαργό!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γι' αυτό το λένε Βασιλόπουλο! Γιατί όταν η μπάλα «καίει» και η ομάδα χρειάζεται το «βασιλικό» του χέρι εκείνος είναι εκεί για να δώσει τη λύση και σήμερα στο Χολαργό το απέδειξε. Με ένα σπέσιαλ τρίποντο βόμβα σε «νεκρό χρόνο λοιπόν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο αρχηγός, ο καθοδηγητής μέσα στο παρκέ χάρισε στον ΓΣΠ μια μεγάλη και ίσως ανέλπιστη νίκη καθώς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ με αντίπαλο τον πολύ καλό Χολαργό μέσα στο «σπίτι» του με σκορ 76-75.

Ένας ουδέτερος θα πει «κρίμα για τον Χολαργό» εμείς θα πούμε «μπράβο» στον ΓΣΠ που έδειξε τεράστια περιστεριώτικη ψυχή, που δεν το έβαλε ποτέ κάτω και πως να το βάλει όταν έχει τον «κέρβερο» Αργύρη στον πάγκο, που συντηρούσε την διαφορά μέχρι να ρίξει τη φαρμακερή του βολή που έφερε και τη νίκη όχι μόνο για βαθμολογικούς αλλά πρωτίστως για ψυχολογικούς λόγους καθώς προερχόταν από αρνητικό σερί τριών παιχνιδιών. Με κάτι τέτοιες νίκες χαλυβδώνεσαι και παίρνεις νέα ώθηση για την συνέχεια άλλωστε....

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπέντιλ με 20 πόντους, με τον Γκρέι να τον ακολουθεί με 14 (3/7 τρίποντα) και ο Σκορδίλης με 10 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Χάροου, που στην επιστροφή του έπειτα από τον τραυματισμό του, βοήθησε στην ανατροπή του σκορ ενώ ο μόλις 17 ετών, Ζώης Καράμπελας αγωνίστηκε 22’ έχοντας 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Για την ομάδα του Χολαργού που της πάνε τα... θρίλερ, ο Χόκινς ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους, που όμως έχασε δύο κρίσιμες βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα,, ενώ 16 είχε ο Γιάνκοβιτς. Έχασε την ευκαιρία να γίνει ήρωας της ομάδας του ο Φίτζπατρικ, καθώς με δικό τρίποντο 6’’ πριν από τη λήξη έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (75-73).

Το ματς

Ο Χολαργός είχε το προβάδισμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, τόσο μετά το εντυπωσιακό πρώτο δεκάλεπτο (29-25 στο 10'), όσο και με τη λήξη του ημιχρόνου (45-39 στο 20'). Ο Άρης Λυκογιάννης είδε τους Ντάνι Αγκμπελέσε και Ζερμέιν Λοβ να είναι διψήφιοι από νωρίς (10π. ο καθένας) και την ομάδα του να έχει περισσότερες κατοχές λόγω ριμπάουντ (20-15) και κλεψιμάτων (5-2). Όμως, το Περιστέρι ήταν μέσα στο ματς παρά τα 4/16 τρίποντά του, με πρωταγωνιστή τον Μπεν Μπεντίλ (11π.). Στο πρώτο μέρος ο νεαρός Ζώης Καράμπελας είχε 4 ασίστ. 

Στην τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι πάτησαν... γκάζι και «άγγιξαν» διψήφιες διαφορές (53-44 στο 27' και 55-46 στο 29'), με τον Τζαβόντε Χόκινς να βγαίνει μπροστά (55-48 στο 30'). Αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι γύρισαν γρήγορα στο ματς. Μάλιστα, με το κάρφωμα του Χένρικ Σίρκο έφτασαν σε ένα εντυπωσιακό 12-5 επιμέρους σκορ στην τέταρτη περίοδο και πέρασαν μπροστά (60-62 στο 34'). Το «θρίλερ» συνεχίστηκε (65-67 στο 37' και 70-70 στο 39' με 2/2 βολές του Τέντι Οκερεαφόρ). Το ματς φάνηκε να πηγαίνει στη... ρουλέτα των βολών και ο Μπεντίλ στα 51'' πριν από το φινάλε έβαλε 1/2. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, όμως, ήταν εύστοχος και με 2/2 έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (72-71). Ο Φιτζπάτρικ έπαιξε μια σπουδαία άμυνα, με τους Περιστεριώτες να κάνουν λάθος στα 22'' πριν από το τέλος, αλλά τίποτα δεν είχε κριθεί. 

Ο Χόκινς έκανε 0/2 βολές και οι διαιτητές χρέωσαν με επιθετικό φάουλ τον Γιάνκοβιτς στην προσπάθειά του να πάρει το ριμπάουντ από τον Βασιλόπουλο. Πρόκειται για μια απόφαση που ξεσήκωσε αντιδράσεις στην έδρα του Χολαργού, με κόσμο, παίκτες και επιτελείο να διαμαρτύρονται έντονα. Ο έμπειρος φόργουορντ των φιλοξενούμενων έβαλε 2/2 (72-73), αλλά ο Φιτζπάτρικ με μια... βόμβα έξω από τα 6,75μ. «έγραψε» το 75-73. Και πάλι, όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει. Στο φινάλε ο Βασιλόπουλος εκμεταλλεύτηκε μια κακή άμυνα των γηπεδούχων και με τρίποντη «βόμβα», όπως είχε κάνει στο Λαύριο - Άρης πέρυσι, «σκότωσε» τους αντιπάλους του (75-76).

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019 18:28
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πεδουλάκης:Στο β' παίξαμε με μυαλό»! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας