Τελευταία ενημέρωση 05:13, 19 Απρ 2024

Συνέντευξη του προέδρου του ΑΠΣ Ατρόμητος Αντώνη Πατατανέ

Κατηγορία Ερασιτέχνης
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο peristerisports.gr ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ατρόμητου Αντώνης Πατατανές.

 Πείτε μας λίγα λόγια τον Ερασιτέχνη Ατρόμητο και την τεράστια δουλειά που βλέπουμε , ότι γίνεται από όλους εσάς στις ακαδημίες σας και τους ανθρώπους που συμβάλλουν σε όλο αυτό..!

Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω εσάς για τη φιλοξενία που μας προσφέρετε στην ιστοσελίδα σας. Η δουλειά που βλέπετε είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας των ανθρώπων του ερασιτέχνη, με βοήθεια από τον ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΓΙΩΡΓΟ ΣΠΑΝΟ. Όμως η τοπική κοινωνία μας, δυστυχώς, λάμπει δια της απουσίας της. Δεν αρκούν μόνο οι έπαινοι, χρειάζεται έμπρακτη υλική υποστήριξη. Η ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της ομάδας μας θα έπρεπε να εκδηλώνεται με πιο ουσιαστικό τρόπο. Μακάρι να είχαμε μεγαλύτερη στήριξη, ώστε να μπορούσαμε να δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά μας. Γι’αυτό υποστηρίζω πως αν είχαμε τους πόρους άλλων ομάδων και με τα ταλέντα που έχουμε, θα είχαμε άλλη μια ομάδα στην σούπερ λίγκα! Yπάρχει φυσικά και γκρίνια, ακούω πως οι περιστεριώτες δεν πάνε στο γήπεδο και δεν στηρίζουν την ομάδα μας, επειδή δεν παίζουν πολλοί παίκτες από το Περιστέρι. Σ αυτές τις φωνές που θεωρώ καλοπροαίρετες, προτείνω να αναλογιστούν τι έχουν προσφέρει, ώστε να παίζουν περισσότεροι παίκτες από το Περιστέρι. Συμπέρασμα: η έλλειψη φιλάθλων στο γήπεδο δημιουργεί κενά, λιγότερες ευκαιρίες, λιγότερους παίκτες, λιγότερα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Επιτέλους, να γίνει κατανοητό πως έτσι χάνεται αυτό που δίπλα μας υπάρχει: άφθονο, πολύτιμο και αξιοποιήσιμο ανθρώπινο ποδοσφαιρικό δυναμικό. Οι εν δυνάμει πρωταθλητές δεν πρέπει να χάνονται για λίγα ευρώ! Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τον κο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΣΠΙΡΗ, την κα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, τον κο ΓΙΑΝΝΗ ΟΡΝΕΡΑΚΗ, τον κο ΤΑΚΗ ΜΙΧΑΛΕΤΟ, τον κο ΣΙΜΟ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ και όλους εκείνους που βοηθούν την ανάπτυξη των Ακαδημιών με αυταπάρνηση ,καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα των δράσεων μας.

Θεωρούμε πως η νεαρή ηλικία είναι η κατάλληλη για την ανάπτυξη και εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή..Επομένως , οι ακαδημίες σας είναι οι κατάλληλες για να εξελιχθεί ένα νέο ταλέντο και να τον προωθήσουν ανάλογα με την απόδοσή και την προθυμότητά του;

Ο ηλικιακός παράγοντας είναι σημαντικότατος στο χώρο του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού. Όσο πιο μικρός ξεκινάς τόσο πιο καλά αποδίδεις. Εμείς το γνωρίζουμε καλά και στα τμήματα του ποδοσφαίρου υποδεχόμαστε παιδιά για να γνωρίσουν το άθλημα από την ηλικία των 5 ετών περίπου. Οι προπονητές μας που έχουν επιλεχθεί βάσει προσόντων αλλά και της αγάπης τους για το άθλημα, αναλαμβάνουν την εκμάθηση του ποδοσφαίρου στους εκκολαπτόμενους πρωταθλητές μας αλλά και την ηθική καλλιέργεια των νέων ποδοσφαιριστών. Γι αυτό, τα πρώτα βήματα στην Ακαδημία μας γίνονται μέσα όχι μόνο από το παιγνίδι αλλά και την ενημέρωση των παιδιών για τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο και τις προτροπές μας για το ευ αγωνίζεσθαι. Στο δεύτερο στάδιο πλέον, τα παιδιά μαθαίνουν τεχνική, ενώ, στο τρίτο καλλιεργούμε τη δύναμη και τη φυσική τους κατάσταση. Σε όλα τα στάδια όμως- που ιδανικά έχουν διάρκεια 10 έως 15 έτη τουλάχιστον- επιδιώκουμε να σμιλεύουμε με υπομονή, επιμονή, θέληση και σκληρή δουλειά χαρακτήρες και προσωπικότητες ταυτόχρονα, με υψηλών προδιαγραφών ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, ώστε τελικά να γίνουν επαγγελματίες. Μας ενδιαφέρουν όμως μαζί με την πειθαρχία, την αθλητική παιδεία και τις σωστές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα και η ψυχική ισορροπία όλης της οικογένειας του αθλητή. Δίνουμε μεγάλη σημασία, λοιπόν, στη σχολική πρόοδο των παιδιών, στοχεύοντας όχι μόνο στους υψηλούς βαθμούς αλλά και την ψυχική τους υγεία, επομένως στην προστασία των παιδιών –ποδοσφαιριστών από επιθετικές συμπεριφορές (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και φαινόμενα «στοργικής βίας» από τους ίδιους τους γονείς). Στοχεύουμε στη δημιουργία νοοτροπίας υγιών φιλάθλων σε όλους τους εμπλεκόμενους, που υποστηρίζουμε- ενημερώνουμε -εκπαιδεύουμε με σεμινάρια σε θέματα ψυχολογίας, συμπεριφοράς αλλά και πρώτων βοηθειών τους αθλητές και τους γονείς τους. Πιστεύουμε πως «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», γι αυτό ακούμε και δεχόμαστε προτάσεις ώστε να βελτιώνουμε τις θέσεις μας.

Πώς μπορεί ένα παιδί να γραφτεί στις ακαδημίες σας και τι του παρέχετε;

Τα μικρότερα παιδιά μέχρι την ηλικία των 9 ετών μπορούν να ενταχθούν μετά από κάποιες δοκιμές και τις σχετικές – υποχρεωτικές- ιατρικές εξετάσεις στις ομάδες μας. Τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να περάσουν κάποιες δοκιμασίες και τεστ, ώστε να ελεγχτεί το επίπεδο και οι ικανότητές τους. Κατόπιν γίνεται αξιολόγηση και επιλογή. Οι συνεργάτες μας - ότι καλύτερο σε ανθρώπινο δυναμικό στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, από το διευθυντή της Ακαδημίας κο ΤΑΚΗ ΜΙΧΑΛΕΤΟ μέχρι το φροντιστή κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΧΑΓΙΑ- συνεργάζονται και ενημερώνουν τους υπευθύνους για την πρόοδο των αθλητών. Σε συνεργασία με την Ακαδημία, κοινή εποπτεία και κοινές ενέργειες η Π.Α.Ε. αναλαμβάνει τα μεγαλύτερα και ήδη διαμορφωμένα παιδιά, ώστε να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα.

 Υπάρχουν ταλέντα που εσείς κρίνετε ότι θα ανέβουν σύντομα επίπεδο και θα βρεθούν κάποια στιγμή στην μεγάλη ομάδα;

Πλήθος ταλέντων. Άλλο όμως ταλέντο και άλλο πρωταθλητής. Τα τελευταία χρόνια η πρώτη ομάδα και πολλές ομάδες του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού, έχουν απορροφήσει ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία μας. Σ’ όλη την Ελλάδα παίζουν ποδοσφαιριστές στις μεγάλες κατηγορίες, που έχουν θητεύσει στην ακαδημία μας. Αυτό τα λέει όλα.

Πόσα τμήματα έχετε στις Ακαδημίες ;

Εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα νέων και γυναικών, υπάρχουν ομάδες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις ηλικίες των 5 ετών έως και των 20 ετών. Επιπροσθέτως ο Ατρόμητος έχει ενεργοποιήσει τμήματα εκμάθησης πολεμικών τεχνών (kick boxing, ταεκβοντο κτλ), όπου οι αθλητές μας εκγυμνάζονται στο νέο μας χώρο στο Χαϊδάρι. Ευελπιστούμε, πως στο μέλλον θα έχουμε δημιουργήσει και νέα αθλητικά τμήματα για πάλη, σκάκι κτλ

Ψυχαγωγία, διαπαιδαγώγηση με οργάνωση και μεθοδικότητα για το καλύτερο μέλλον των παιδιών ;

Η ψυχαγωγία και η διαπαιδαγώγηση, όπως προανέφερα είναι η βασική μας μέριμνα. Δεν πιστεύουμε στην καταπίεση και την «στοργική βία» στα παιδιά. Η πίεση δηλ. των γονέων προς τα παιδιά τους, ώστε να πετύχουν μεγάλα αθλητικά επιτεύγματα (στοργική βία), φέρνει πάντα αντίθετα αποτελέσματα. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να εμφυτέψουμε στα παιδιά μας αλλά και στους γονείς τους αθλητικό πολιτισμό και υγιή σκέψη. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε θέματα συμπεριφοράς των παιδιών και των γονιών τους. Όταν δε παρατηρούμε φαινόμενα παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς από κάποιο μέρος (αθλητή ή γονέα) ενημερώνουμε άμεσα και συζητάμε με τους εμπλεκόμενους. Αναμφίβολα, είμαστε  οι συνεχιστές των αρχαίων μας προγόνων υποστηρίζοντας κι εμείς την υγιή σχέση νου και σώματος.

Γνωρίζουμε πως η βία, ως αποτέλεσμα της πίεσης που βιώνουμε εξαιτίας της οικονομικής – ανθρωπιστικής κρίσης έχει «χτυπήσει» παντού. Στην οικογένεια, στο σχολείο, στα γήπεδα, αλλά και στις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές. Εμείς αντιδράμε στη βία με τη συλλογικότητα σε ευγενείς στόχους. Πρόσφατα και με τη συνεργασία των μελών του συλλόγου μας, της Πυροσβεστικής και του Δήμου, διασώσαμε 9 κουταβάκια που πετάχτηκαν μέσα σε μία σακούλα στο γκρεμό του γηπέδου από έναν ακόμα ανώνυμο εγκληματία . Τα σκυλάκια όχι μόνο σώθηκαν γιατί συνεργάσθηκε ένα πλήθος ανθρώπων, σωστά, γρήγορα, μεθοδικά, αλλά και γιατί ήδη τα έχει αναλάβει ο Δήμος Περιστερίου για υιοθεσία.

Τελικά, φιλοσοφία μας είναι πως μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε και να αλλάξουμε τις ζωές μας! Ευχόμαστε να υιοθετήσουν και άλλοι τις μεθόδους, τις αρχές και τις σκέψεις μας: «δε φοβόμαστε τον αντίπαλο, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του, τις ιδέες και τα πιστεύω του, τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του, τον σεβόμαστε και τον αντιμετωπίζουμε με κανόνες ισότητας, ευγένειας, άμιλλας », γιατί στην οικογένεια του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ πιστεύουμε ότι : ουδείς εκών κακός (κανένας δεν είναι κακός με τη θέληση του).

 Πολλά ονόματα παικτών που ξεκίνησαν από εσάς τώρα παίζουν στην μεγάλη κατηγορία και όχι μόνο.Τι έχετε να πείτε για αυτό και αν έχετε ξεχωρίσει κάποιον..

Όλοι κρινόμαστε από τη δουλειά που κάνουμε. Όπως προανέφερα πλήθος ποδοσφαιριστών μας αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες. Ας κριθούμε από τον κόσμο για τη δουλειά μας. Δε θέλω να αναφερθώ σε ονόματα, γιατί σίγουρα θα αδικήσω κάποιους. Πάντως η αλήθεια είναι πως έχουμε να παρουσιάσουμε πλούσια βιογραφικά στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι!

Κλήση στις μικρές Εθνικές για τους νέους παίκτες των ακαδημιών του Ατρόμητου..Είναι και αυτό ένα ακόμα μήνυμα , ότι αυτές οι ακαδημίες κοιτάνε πράγματι το καλύτερο για το παιδί ,αλλά εξίσου παρακολοθούνται συνεχώς από τους κατάλληλους ανθρώπους;

Τελειώνοντας την εκπαίδευση από τις ακαδημίες του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, έχεις εξασφαλίσει ένα αξιόλογο ,αξιοποιήσιμο και ελπιδοφόρο ποδοσφαιρικό βιογραφικό. Τα αγόρια και τα κορίτσια μας με υπερηφάνεια πλαισιώνουν τις εθνικές μας ομάδες. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων, αλλά και την ποιότητα δουλειάς που γίνεται στον ΑΤΡΟΜΗΤΟ.

Ποιό είναι το κόστος για κάποιο παιδί που θέλει να έρθει σε εσάς ;

Για να ξεκινήσει ένα παιδί τις αθλητικές του δραστηριότητες, απαιτείται πολύς χρόνος, μεγάλες θυσίες, στήριξη από την οικογένεια και πολύς κόπος. Οι γονείς πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλα τα παραπάνω και αυτό είναι το σημαντικότερο. Οι οικονομικές υποχρεώσεις ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και τις έχουμε προσαρμόσει στις οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών όσο γίνεται. Τα έξοδα του αθλητή ξεκινούν από 40,00 ευρώ μηνιαία και για δύο ή τρία αδέλφια δεν ξεπερνούν τα 70,00 ευρώ το μήνα.

Πώς χαρακτηρίζετε με τρείς λέξεις την καθημερινότητα στις ακαδημίες σας;

Εργασία , χαρά, συλλογικότητα!

Ποιός είναι ο πραγματικός σας στόχος ως πρόεδρος του ερασιτέχνη και ο στόχος των ακαδημιών σας για το μέλλον των παιδιών;

CITIUS, ALTIUS, FORTIUS – ΤΑΧΥΤΕΡΑ, ΨΗΛΟΤΕΡΑ, ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ.

Ένα μήνυμά σας ,στους γονείς και στους νέους που σκέφτονται σοβαρά το μέλλον τους πάνω στις ακαδημίες σας και σας εμπιστεύονται αλλά ταυτόχρονα και σε αυτούς που καλείται να σας προτιμήσουνε.

Όλοι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό, να αφήσουν ήσυχα, ανεπηρέαστα και ελεύθερα τα παιδιά τους να εκφραστούν μέσα από το παιγνίδι, τις αξίες και τις χαρές του αθλητισμού. Δε θα γίνουν όλοι πρωταθλητές, γιατί ο δρόμος προς την επιτυχία είναι μακρύς και δύσκολος. Η προσπάθεια και το ταξίδι είναι όμως αυτό που μετράει περισσότερο. Ως πρώην αθλητής γνωρίζω πως τα χρόνια που υπηρετώ τον αθλητισμό έχω εισπράξει πίκρες και βάσανα, η χαρά όμως που μου χει προσφέρει μου δίνει κουράγιο και δύναμη να τις ξεπερνώ. Επίσης έχω να πω στους γονείς να μην ακυρώνουν τις προσπάθειες των παιδιών τους αν δεν γίνουν επαγγελματίες, γίνονται σίγουρα καλύτεροι άνθρωποι μέσα από τις δοκιμασίες και την προσπάθεια. Δε μειώνεται η αξία ενός παιδιού επειδή δεν παίζει τόσο καλή μπάλα, αντιθέτως, το παιδί μέσα από τον αθλητικό κόσμο μαθαίνει την ομαδικότητα και αποκτά δημιουργική φαντασία. Κάνει δυνατές φιλίες που διαρκούν για πάντα. Ο αθλητισμός είναι γέφυρα που ενώνει όχι μόνο ανθρώπους, αλλά και λαούς! Να χαίρονται λοιπόν, όσοι πιστοί, το ταξίδι! Η οικογένεια μας λέει όχι στη βία, όχι στο ρατσισμό και ναι στη διαφορετικότητα, διδάσκει πως η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός, διδάσκει αξίες και ιδέες και πάνω απ όλα την χαρά του να είμαστε οικογένεια με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015 14:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Νίκες (όπως κάθε φορά) ο Ατρόμητος Κ13 »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας