Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάθε πυγμαχία από τον Ολυμπιονίκη Γ.Στεφανόπουλο!

Κατηγορία Αριστοτέλειο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο σύλλογος πυγμαχίας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Γυμναστικός Συλλόγος Πυγμαχίας Περιστερίου και ο Ολυμπιονίκης πυγμάχος Γιώργος Στεφανόπουλος σας προσκαλούν να γνωρίσετε το άθλημα της Πυγμαχίας.

Τα τμήματα μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από 10 ετών, άνδρες και γυναίκες. Στο γυμναστήριο μας η προπόνηση ξεκινάει από αρχάριο επίπεδο και απευθύνεται σε όλους. Το πρόγραμμα προπόνησης έχει καταρτιστεί από τον Ολυμπιονίκη και Πανελληνιονίκη προπονητή Γιώργο Στεφανόπουλο ύστερα από εμπειρία χρόνων σε προπονήσεις και αγώνες πυγμαχίας.

Η πυγμαχία (boxing) αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα αρκετά διαδεδομένο στην Ελλάδα. Είναι ολυμπιακό άθλημα από το 1920 έως τώρα και  ίσως είναι από τα πιο προκλητικά σπορ, ονομάζεται γλυκιά επιστήμη «sweet science» και είναι από τα αθλήματα που η θέληση των αντιπάλων συγκρούεται μέσα στο ring. Κάθε κίνηση απαιτεί ενέργεια, καθώς η πυγμαχία έχει μια από τις πλέον ΑΕΡΟΒΙΕΣ προπονήσεις. Είτε δεχτούμε είτε δώσουμε κάποιο χτύπημα ακόμα και αν αστοχήσουμε, μας κοστίζει ενέργεια. Μπορεί να δούμε έναν αντίπαλο ο οποίος τα δίνει όλα και στο πρώτο λεπτό πάνω να έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό αποτελώντας εύκολο στόχο για τον αντίπαλο του ακόμα και αν αυτός είναι από τους πλέον δυνατούς. Ένας αγώνας πυγμαχίας ισοδυναμεί με έναν αγώνα σκάκι. Κάθε κίνηση θέλει προσοχή και θα πρέπει να συνοδεύεται από μια σκέψη καλά μελετημένη.

Ο πυγμάχος θα αντιμετωπίσει τον δισταγμό, την απογοήτευση αλλά και την ήττα. Από αυτά θα μάθει και μόνο. Η επιτυχία είναι απλά μια επιβεβαίωση αυτών που ήδη γνωρίζει. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει τα προηγούμενα είναι δια μέσου της προπόνησης. Πειθαρχία στην προπόνηση και στην εξάσκηση και στο πρόγραμμά του. Έτσι μαθαίνει να χάνει αλλά και να κερδίζει. Κάθε ήττα πρέπει να είναι ένα μάθημα και κάθε του νίκη μια επιβεβαίωση. Θα πρέπει να επωφελείται και από τα δύο και  ότι και αν συμβαίνει, να επανέρχεται  και να συνεχίζει την μάχη. Με λίγα λόγια χτίζεται η αυτοπεποίθηση και  αυτοκυριαρχία του άτομου και  αυτό είναι το ωραίο και η ουσία στο άθλημα της Πυγμαχίας.