Τελευταία ενημέρωση 21:06, 19 Απρ 2024

Λούδης:«Παράσημο στην ιστορία του ΓΣΠ»!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία όχι μόνο του ελληνικού πόλο, αλλά γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού πέτυχε ο ΓΣ Περιστερίου χθες (5/1) στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε με 8-6 του ΝΟ Βουλιαγμένης και έγραψε τη δική της ιστορία. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο waterpolonews.gr τονίζοντας ότι πρόκειται για παράσημο στην ιστορία του ΓΣΠ. Δεν παρέλειψε να δώσει εύσημα στους παίκτες του για τη συγκέντρωση που έδειξαν, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του τερματοφύλακα Στέλιου Δαλμάρα.

Παράλληλα μίλησε για το πως ένιωσε όταν πέρασε την πόρτα του κολυμβητηρίου ως αντίπαλος, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και το Final-4 του κυπέλλου, ενώ χαρακτήρισε ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που θέλουν την αντικατάσταση του ενός από τους δύο ξένους.

Για τον Κώστα Λούδη ο αγώνας του ΓΣ Περιστερίου με το ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν ένα σαν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια: «Εμείς σε αυτό το παιχνίδι μπήκαμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη όπως και σε όλα τα υπόλοιπα πλην Ολυμπιακού. Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και παίζουμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια αν και στα περισσότερα δεν είχαμε κάποια συγκομιδή. Αγωνιστήκαμε απέναντι στην κατά τεκμήριο δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας που κέρδισε όλα τα παιχνίδια της εύκολα πλην εκείνων με Υδραϊκό και Γλυφάδα (ισοπαλία). Τα παιδιά ακολούθησαν κατά γράμμα όσα είχαμε δουλέψει τακτικά. Είναι σίγουρα ένα παράσημο στην ιστορία του ΓΣ Περιστερίου και με τέτοιες νίκες χτίζουμε αυτοπεποίθηση. Οι αθλητές μου έβλεπαν σε όλα τα παιχνίδια ότι παλεύουμε και είμαστε κοντά όμως χάναμε και ίσως αυτό μας είχε ρίξει την ψυχολογία».

Ο νυν τεχνικός του ΓΣ Περιστερίου πέρασε τρία χρόνια στο ΝΟΒ έχοντας ως κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του κυπέλλου στο Final-4 του Καρπενησίου. Όσον αφορά το πως αισθάνθηκε όταν πέρασε το κατώφλι του κολυμβητηρίου ως αντίπαλος σημείωσε: «Αισθάνθηκα ότι πήγα σε ένα χώρο πολύ οικείο για εμένα που ένιωθα πάντα ωραία. Ήθελα τη νίκη όπως σε κάθε παιχνίδι. Δε σκέφτηκα ότι είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Κοίταξα την ομάδα μου. Πιάσαμε το άριστο σε όλους τους τομείς για να έρθει αυτή η νίκη. Ίσως κι εγώ στην άκρη του μυαλού μου δεν το περίμενα».

Ο τεχνικός του ΓΣΠ γνωρίζει πολύ καλά πολλούς από τους παίκτες του ΝΟΒ, αφού ήταν προπονητής τους επί μία τριετία. Τι συμβουλές έδωσε στους παίκτες του πριν τον αγώνα; Ο ίδιος απαντάει: «Είναι αλήθεια ότι γνωρίζω τα περισσότερα παιδιά του ΝΟΒ και έδωσα συμβουλές για το πως θα αντιμετωπίσουμε κυρίως σε τομείς ψυχολογίας. Πήγαμε με ωριμότητα και λογική στην επίθεση. Θέλαμε να κόψουμε την κόντρα του ΝΟΒ και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε».

Για τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων και το τι πρέπει να κάνει καλά μια ομάδα για να φτάσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα υπογράμμισε: «Για να φτάσεις σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα θέλει να δώσεις το 100% των δυνάμεων και να πιάσεις την καλύτερη απόδοση. Αυτό προϋποθέτει προσήλωση. Δεν είναι μικρή η διαφορά των δύο ομάδων ώστε μόνο η τύχη να μπορέσει να βοηθήσει. Χρειάζεται και αυτήν σε ορισμένα σημεία, όμως όταν η διαφορά των δύο ομάδων είναι τόσο μεγάλη δε γίνεται να κερδίσεις μόνο από τύχη».

Ο ΝΟΒ πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με 6-5 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Σίγουρα όσοι βρίσκονταν στο κολυμβητήριο περίμεναν να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε στους παίκτες του στη διάρκεια της δίλεπτης διακοπής…«Τους είπα ότι τίποτα δεν τελείωσε, ότι μπορούμε τη νίκη αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στον αγώνα και να μην ασχολούμαστε με τα σφυρίγματα των διαιτητών. Η Βουλιαγμένη που είναι μια ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση μας πίεσε ασφυκτικά και σε όλο το τερέν και οι παίκτες μου κάποια στιγμή έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Κάναμε πολύ καλές και μυαλωμένες επιλογές στην επίθεση και ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο».

Για το νεαρό Στέλιο Δαλμάρα, τερματοφύλακα της ομάδας που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων σημείωσε: «Είναι ένα παιδί που παίζει στην Α1 για πρώτη φορά και μάλιστα κλήθηκε να αντικαταστήσει το Δημήτρη Καζάκο που τραυματίστηκε στην αρχή της σεζόν. Δουλεύει πολύ για το μέλλον και είναι από τις ελπίδες της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Έχει προσόντα να πάρει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν. Εφόσον δουλέψει μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη, αφού χρειάζεται εμπειρία».

Η αρχή του δεύτερου γύρου για τον ΓΣ Περιστερίου είναι πολύ κρίσιμη, αφού αντιμετωπίζει κατά σειρά τον ΑΝΟ Γλυφάδας (εκτός), τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου (εντός), τον ΟΦΘ (εκτός) και το ΝΟ Χίου (εντός) σε μια σειρά αγώνων που αναμένεται να είναι καθοριστική στη μάχη της παραμονής. Ενδιάμεσα υπάρχει η γιορτή του Final-4 του κυπέλλου. Ο προπονητής του ΓΣΠ τονίζει πως: «Θέλουμε να κρατήσουμε τη συγκέντρωση που δείξαμε στον αγώνα. Στόχος είναι η νίκη σε όλα τα παιχνίδια πλην από εκείνο με τον Ολυμπιακό. Ξέρω πως σε όλους τους αγώνες είμαστε το αουτσάιντερ. Ο μήνας αυτός είναι πολύ σημαντικός και έχουμε την ατυχία να μην υπολογίζουμε στον πιο έμπειρό μας παίκτη, τον Άγη Φαναριώτογλου που έκανε ένα χειρουργείο, καθώς και στον Σπούνερ – μέχρι το παιχνίδι με το Φάληρο –  που θα λείπει με την Εθνική Καναδά».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αφού το 'κανε γιατί να μην το ξανακάνει! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας