Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυριαζής:«Θα σωθούμε χωρίς περιπέτειες»

Κατηγορία Ήφαιστος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Θάνος Κυριαζής είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο καταρτισμένους εξτρέμ στο πρωτάθλημα. Αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια στον Ήφαιστο Περιστερίου έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο συγκρότημα του Θοδωρή Τρανού συνθέτοντας μάλιστα μαζί με τον Γιώργο Μπότη ένα από τα καλύτερα δίδυμα εξτρέμ στη κατηγορία.

Συναντήσαμε μετά τη προπόνηση τον 23χρονο άσο και μας μίλησε για τον Ήφαιστο, το τοπικό ντέρμπι με τον Όμιλο που ακολουθεί και φυσικά τη καριέρα του, η οποία είναι πολλά υποσχόμενη.

 -Θάνο αγωνίζεσαι τα τελευταία δύο χρόνια στον Ήφαιστο. Πώς ξεκίνησες τη καριέρα σου; 

Ξεκίνησα σε ηλικία μόλις 6 ετών στις ακαδημίες του Ατρομήτου Περιστερίου αλλά επειδή δεν είχαν αντίστοιχο τμήμα για την ηλικία μου, με έβαλαν στους μεγαλύτερους. Έκατσα για 9 χρόνια στον Ατρόμητο! Μετά έφυγα και επέλεξα να παίξω με τη φανέλα του Ηρακλή Περιστερίου. Έμεινα για 7 χρόνια ανεβάζοντας την ομάδα στη Β'κατηγορία και πλέον τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζομαι στον Ήφαιστο.  

-Πέρυσι ο Ήφαιστος τερμάτισε πέμπτος. Όμως φέτος παλεύει για τη παραμονή και έπειτα από ένα μέτριο ξεκίνημα κάνετε πορεία πρωταθλητισμού. Που πιστεύεις οφείλεται αυτό;   

Κοίτα στην αρχή υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα και δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε χημεία ώστε να μπορούμε να κερδίζουμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σε κάθε αγώνα αλλά το αποτέλεσμα ήταν πάντα αρνητικό. Δεν θέλω εννοείται να ρίξω ευθύνες πουθενά γιατί πιστεύω ότι εμείς οι παίχτες φταίξαμε σε αυτό! Μετά τον Δεκέμβρη η διοίκηση και η ομάδα έπραξαν σωστά με τις μεταγραφές και έτσι είμαστε πλέον αήττητοι στον δεύτερο γύρο. Είναι πρώην ποδοσφαιριστές του συλλόγου τα παιδιά που ήρθαν και έτσι βρήκαμε ξανά τη χημεία μας που είχαμε πέρυσι και τερματίσαμε πέμπτοι. 

-Ο κύριος Τρανός είναι ένα οικείο πρόσωπο για εσάς. Η παρουσία του ήταν καθοριστική για την άνοδο της ομάδας;  

Έπαιξε σημαντικό ρόλο φυσικά. Ξέραμε πως δουλεύει, ξέραμε τι ζητούσε και τι ζητάει από εμάς. Όπως φαίνεται λειτουργούμε πολύ καλά και αισθανόμαστε καλύτερα. Πιστεύω ότι υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος σχέσης προπονητή-παικτών που μας κάνει να είμαστε πιο ελεύθεροι και να το ευχαριστιόμαστε. Νομίζω του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί είναι ένας τρομερός άνθρωπος!

-Πιστεύεις ότι η παραμονή είναι εφικτός στόχος; Υπάρχουν πολλές ομάδες που παλεύουν για την κατηγορία ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Γ'Εθνική. 

Πιστεύω πως είναι εφικτός γιατί όπως σου είπα νωρίτερα έχουμε τρομερό υλικό και φοβερή χημεία μεταξύ μας πλέον. Είναι κάτι που μας βοηθάει να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο και επειδή πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και στον προπονητή μου θα σωθούμε χωρίς να μπούμε σε περιπέτειες!

-Έρχεται τοπικό ντέρμπι με τον Όμιλο. Τι πιστεύεις; Μπορείτε τη νίκη;

 Άμα κάνουμε αυτά που πρέπει πιστεύω πως θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα στο τοπικό ντέρμπι. Επίσης είμαι πεπεισμένος ακόμα περισσότερο γιατί προερχόμαστε από ένα τρομερό σερί που είμαστε αήττητοι και η ψυχολογία μας είναι με το μέρος μας!

-Προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

Προσωπικός στόχος μου είναι να μπορέσει η ομάδα να σωθεί όσο εύκολα γίνεται. Θέλω να δουλέψω όσο περισσότερο γίνεται και το καλοκαίρι να μπορέσω να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και να παίξω στις μεγάλες κατηγορίες. 

-Ενδιαφέρον! Καλύτερος συμπαίκτης;  

Κοίτα δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ο καθένας μας παίζει σε διαφορετική θέση και παλεύει για το καλύτερο δυνατό. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και επικρατεί ένα οικογενειακό κλίμα.  

 -Φτάνουμε στο τέλος της συνέντευξης. Έγινε μεγάλο σάλος με το βίντεο από τα επεισόδια στο Ηρακλής-Αστέρας όπου ήσουν μάλιστα αρχηγός των κυανόλευκων. Σε ενόχλησε που βγήκε στην επιφάνεια τρία χρόνια μετά; 

Δεν μπορώ να πω ότι με ενόχλησε... Απλά ήταν ένα βίντεο με επεισόδια που έγιναν πριν τρία χρόνια όπως είπες και δεν υπήρχε λόγος να βγει στην δημοσιότητα. Έγινε ολόκληρο θέμα από το πουθενά και ήταν μια κακιά στιγμή που μετά το πέρας του αγώνα σταμάτησαν όλα. Ευτυχώς δεν δόθηκε συνέχεια.