Τελευταία ενημέρωση 18:22, 19 Απρ 2024

Επιβάλλονται ξένοι διαιτητές και στα ντέρμπι του διεκδικητή Ατρόμητου!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα υπέροχο και αληθινό άρθρο με τίτλο «ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ξένοι διαιτητές ΚΑΙ στα ντέρμπι του διεκδικητή Ατρόμητου» έγραψε για λογαριασμό του Sdna.gr o δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σόμογλου και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

«Ο Ατρόμητος φλερτάρει ξανά με τον τίτλο της ελληνικής «Λέστερ» και άπαντες οφείλουν να θωρακίσουν τις όποιες ελπίδες του να ανταγωνιστεί μέχρι τέλους τους μεγάλους.Ε

 Είναι ομολογουμένως διασκεδαστική η προσπάθεια όσων θέλουν να κινούν τα παρασκηνιακά νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου να αποδομηθεί ολοκληρωτικά η παρουσία του Ιταλού Ντοβέρι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μέσω αυτής να υποτιμηθεί η συμβολή της έλευσης ξένων διαιτητών στην προσπάθεια ομαλοποίησης των όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Superleague.

Ο Ντοβέρι κατηγορείται από πολλούς ότι έπραξε λάθος στις δύο υποδείξεις πέναλτι του κυριακάτικου ντέρμπι (σ.σ. δεν συμφωνώ, αλλά δεν έχει καμία σημασία η δική μου άποψη), αλλά η ουσία είναι μία και δεν αλλάζει: Είτε με σωστές, είτε με λανθασμένες υποδείξεις, σε πέμπτο διαδοχικό ντέρμπι που σφύριξε ξένος διαιτητής (συμπεριλαμβανομένου και του περσινού τελικού κυπέλλου) ΜΜΕ και Έλληνες φίλαθλοι ασχολήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο.

Άπαντες – ή τουλάχιστον όσοι δεν φορούν οπαδικές παρωπίδες – αποδέχτηκαν ακόμη και τα λάθη των ξένων διαιτητών ως ανθρώπινα. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι ο Ντοβέρι έπραξε λάθος στις δύο υποδείξεις του στο «Βικελίδης» ακόμη κι αυτές ήταν στο απόλυτο 50-50%! Μία σε βάρος του Άρη, μία σε βάρος του ΠΑΟΚ.

Ακόμη και οι αντιδράσεις των παικτών συμβάλλουν στη φυσιολογική ολοκλήρωση των αγώνων. Θα αντιδρούσε π.χ. με τον ίδιο τρόπο ο Τζανακάκης στο χέρι που καταλογίστηκε εις βάρος του αν είχε απέναντι του Έλληνα διαιτητή; Θα αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο οι οπαδοί του Άρη αν το συγκεκριμένο σφύριγμα προερχόταν από ελληνική σφυρίχτρα; Δεν έχει σημασία αν ήταν σωστή ή λανθασμένη η υπόδειξη. Ούτως ή άλλως στην επικοινωνιακή «προπαγάνδα» των ελληνικών ομάδων το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει είναι η ορθότητα ή μη μιας διαιτητικής απόφασης. Ο καθένας βλέπει την κάθε φάση όπως γουστάρει και, κυρίως, όπως τον βολεύει…

Οι Έλληνες διαιτητές έχουν χάσει προ πολλού την αξιοπιστία τους και οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τη συγκεκριμένη πραγματικότητα είναι οι ίδιοι. Ας μην προχωρούν, λοιπόν, στην έκδοση ανακοινώσεων που απλά προκαλούν τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης. Αν θέλουν πραγματικά να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, ας κοιτάξουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στα παιχνίδια της Superleague που σφυρίζουν και στα οποία, κάθε Σαββατοκύριακο, συμβαίνουν… σημεία και τέρατα!

Χίλιες φορές, λοιπόν, ξένοι διαιτητές… να έχουμε τουλάχιστον την ηρεμία μας! Προσοχή, όμως…

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας. Δεν αφορά μόνο τα μεταξύ τους ντέρμπι. Αφορά ΟΛΑ τα ντέρμπι της Superleague. Και αυτή τη στιγμή – βάσει βαθμολογικού πίνακα – ντέρμπι είναι όλα τα παιχνίδια του πρωτοπόρου Ατρόμητου με τους πέντε μεγάλους της Superleague (ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ).

Οποιαδήποτε διαφορετική αντιμετώπιση των αγώνων της απίθανης ομάδας του Κάναντι, έναντι των «μεγάλων», θα συνιστά φαινόμενο… ποδοσφαιρικού ρατσισμού και κατάφωρη αλλοίωση των όρων ισονομίας στο φετινό πρωτάθλημα. Επιπλέον θα συνιστά απόδειξη υπέρτατης υποκρισίας για ένα ποδόσφαιρο που υποφέρει εδώ και δεκαετίες από τον υδροκεφαλισμό του!

Ο Ατρόμητος αξίζει και δικαιούται να αντιμετωπίζεται ως ισότιμος διεκδικητής των πρώτων θέσεων της βαθμολογίας – και γιατί όχι – και του τίτλου. Αν όχι από εμάς, τουλάχιστον από τις ποδοσφαιρικές αρχές. Και δικαιούται να δει κι αυτός ξένους διαιτητές να σφυρίζουν όλα του τα παιχνίδια που ακολουθούν με AEK, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Άρη και Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά, βέβαια, αν θέλουμε πραγματικά να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας δικής μας… Λέστερ και να μην ευχόμαστε για την ύπαρξή της μόνο στα λόγια. Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ στη μάχη της κορυφής απαιτεί ξένους διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι και της εντυπωσιακής ομάδας του Περιστερίου!».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ευθύμης Κουλούρης ο… χρυσοκέφαλος! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας