Τελευταία ενημέρωση 11:56, 16 Απρ 2024

Η ιστορία της 101χρονης Άννας Μπάγιου!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γεννήθηκε το 1914 και πέθανε χθες σε ηλικία 101 ετών. Η Άννα Μπάγιου η μοναδική γυναίκα στην ιστορία της 92χρονης ιστορίας του Ατρόμητου έφυγε από τη ζωή ήρεμα και γαλήνια.

Ζούσε στο Δάσος Χαϊδαρίου σε μια μονοκατοικία με τις αναμνήσεις από τον Ατρόμητο να την συντροφεύγουν για πάντα.

Το όνομα της έχει καταγραφθεί βέβαια στο βιβλίο «Φτερούγισμα στη δόξα» με την ιστορία του Ατρόμητου που αποδεικνύει πράγματι ότι είναι η μοναδικήγ γυναίκα που θήτευσε στον προεδρικό θώκο.

Η Άννα Μπάγιου διαδέχθηκε τον Γαβριήλ Σεϊτανίδη στη θέση του προέδρου στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και παρέμεινε για δύο χρόνια. Επί θητείας της προχώρησαν σημαντικά τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου Περιστερίου στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Η ίδια είχε πει για την θητεία της στον Ατρόμητο μέσα από το βιβλίο «Φτερούγισμα στη Δόξα»: «Ο άντρας μου εργαζόταν στην Αστυνομία Πόλεων, στην περίοδο της Κατοχής, και αναγκαστήκαμε να τον ακολουθήσουμε οικογενειακώς στο Περιστέρι, για να είναι κοντά στη δουλειά του. Εγώ ήμουν κάτοικος Πατησίων, στην περιοχή Κολιάτσου. Κάποια εποχή ο άντρας μου, που ήταν γραμματέας στον Ατρόμητο, με έπεισε να θέσω υποψηφιότητα για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Επειδή τότε η κατάσταση στην ομάδα ήταν λιγάκι προς το “ροζέ” πολιτικά -κι εννοώ ότι υπήρχε μεγαλύτερη συμπάθεια προς το ΚΚΕ- μου ζητήθηκε να ασχοληθώ με τα διοικητικά του Ατρόμητου, για να αποκατασταθούν κάπως οι ισορροπίες. Και τα καταφέραμε. Έγιναν εκλογές και ανέλαβα τη θέση του προέδρου. Πήραμε μια ομάδα καταχρεωμένη, αλλά για πρώτη φορά επί των ημερών μου η ομάδα είχε ενεργητικό 85 δραχμές. Κάναμε χοροεσπερίδες, γιορτές, πηγαίναμε στο θέατρο, είχαμε γιατρό παθολόγο που εξέταζε τους παίκτες. Έφυγα γιατί έληξε η θητεία μας».

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο η Άννα Μπάγιου εικονίζεται αριστερά σε αποκριάτικο χορό του Ατρόμητου. Δεξιά ο Γιάννης Σαμπανίδης ή «Γιάννος» ένας από τους κορυφαίους μεταπολεμικους σκόρερ της ομάδας μας.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 12.00 στον Ιερό Ναό Παναγίας στη Κακή Βίγλα της Σαλαμίνας (Γιάλα). Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα πιο θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια της.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015 12:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Το «Νησί» βουλιάζει από γεύση και από κόσμο! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio

Δημοφιλέστερα

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περνάει από την Βόννη

Ο δρόμος για το Final-4 του BCL περ…

16 Απρ 2024 ΓΣ Περιστερίου

Ήττα από Ορφέα

Ήττα από Ορφέα

15 Απρ 2024 Ανθούπολη

Χάνει έδαφος

Χάνει έδαφος

15 Απρ 2024 Φοίνικας

Δεν...ξέμπλεξε!

Δεν...ξέμπλεξε!

14 Απρ 2024 ΑΟ Περιστερίου

Τρίτη σερί απώλεια

Τρίτη σερί απώλεια

14 Απρ 2024 Κηπούπολη

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας