Τελευταία ενημέρωση 16:51, 28 Νοε 2020

Οι προπονητές να μην...ξεσπούν πάνω στα παιδιά!

Κατηγορία Editorial
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαβάζοντας  τον τίτλο του κειμένου «οι προπονητές να μην ξεσπούν πάνω στα παιδιά» είναι να απορεί κανείς και δικαιολογημένα;

Μα καλά υπάρχουν προπονητές που ξεσπούν πάνω στα παιδιά, πως ξεσπούν και γιατί ξεσπούν;. Η λέξη «ξεσπούν» μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί από δεκάδες άλλες, είναι τόσο πλούσιο το ελληνικό λεξιλόγιο...

Και όμως χωρίς να παραβλέπω την «ευθύνη» των γονέων που είναι το ίδιο σημαντική και πολλές φορές κάνουν κακό στα παιδιά τους άλλο τόσο σημαντική είναι και η ευθύνη των προπονητών που επειδή πολλές φορές δεν έχουν παιδεία ξεσπούν πάνω στα παιδιά.

Προπονητής δεν είναι εκείνος που παίρνει ή δεν παίρνει ένα δίπλωμα από μια σχολή. Προπονητής είναι εκείνος που θα ξέρει θα «προπονεί» τα παιδιά στο μυαλό, είναι εκείνος που θα απονέμει δικαιοσύνη γιατί πρέπει να ξέρει ότι τα παιδιά έχουν αλάνθαστο κριτήριο και ξέρουν αν ο προπονητής τους είναι δίκαιος ή άδικος μαζί τους.

Τα περιστατικά δεκάδες σε όλες τις ομάδες σε όλα τα αθλήματα. Μιλάμε για τις μικρές ηλικίες, σε επίπεδο Ακαδημιών.

Εκεί που θέλω ωστόσο να εστιάσουμε είναι στη σχέση προπονητή- γονέων και η επίδραση που έχει αυτή η σχέση πάνω στο παιδί. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ένας προπονητής επειδή νιώθει δυνατός και σίγουρος να μην διστάζει να «τιμωρεί» ένα παιδί επειδή δεν έχει καλή σχέση με τον μπαμπά τους ή με τη μαμά του.

Και όπως προπονητής διαβάζει αυτή την στιγμή το κείμενο και αναρωτηθεί μέσα του «βρε μήπως για μένα το λέει;» σαφώς και πρέπει να ψαχτεί γιατί το νόημα του κειμένου δεν είναι να θιγεί ένας προπονητής αλλά να αναρωτηθούμε γιατί πρέπει ντε και καλά ένα παιδί να «πληρώνει» τις...αμαρτίες των γονέων.

Και όμως φίλοι τις πληρώνει. Ο προπονητής που δεν βάζει ένα παιδί, που αδικεί ένα παιδί «φως φανάρι» γιατί κάτι έχει πει με τον μπαμπά του, έχει αντιδικήσει μαζί του, αυτός συγνώμη δεν είναι προπονητής, δεν είναι παιδαγωγός. Αυτός που το κάνει είναι κομπλεξικός, εκδικητικός και κακός ως άνθρωπος.

Αυτό είναι λοιπόν φίλοι μου το νόημα του τίτλου: Οι προπονητές δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να... ξεσπούν πάνω στα παιδιά. Γιατί τα παιδιά που κάνουν τα δικά τους όνειρα και τα βλέπουν όλα με μια αθώα ματιά έχουν το δικαίωμα της ίσης και δίκαιης μεταχείρισης.

Αυτά τα ολίγα και καλό Οκτώβριο!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Εδώ τα βρήκαν οι ΗΠΑ με τη Βόρειο Κορέα! »
Μπακαράς
Hatzi
Asfaleies Kalogeras
Leventis kreopoleio
neo frontistiria
ACS Περιστερίου
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας