Τελευταία ενημέρωση 12:30, 24 Απρ 2024

Ακόμη και όταν χάνει η Ελλάδα «παραμιλάει μαζί του»!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Απίστευτο αλλά και περιστεριώτικο! Πέρσι όλη η Ελλάδα παραμιλούσε με τις νίκες του Ατρόμητου ο οποίος στα 2/3 της διαδρομής του πρωταθλήματος διεκδικούσε το πρωτάθλημα.

Φέτος όλη η Ελλάδα παραμιλάει μαζί του από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας σεζόν με την επική και ανεπανάληπτη αντεπίθεση που έκανε απόψε στο Μπρεστ.

Αν και βρέθηκε να χάνει στο 74’με 4-0 από τη Ντιναμό έπειτα από μια κάκιστη εμφάνιση την χειρότερη επί εποχής Κάναντι, βρήκε τα αποθέματα «να μας τρελάνει» καθώς πέτυχε τρία γκολ, μείωσε σε 4-3 και τώρα η πρόκριση θα είναι ορθάνοικτη στη ρεβάνς του Περιστερίου. Για να μην πούμε ότι η Ντιναμό θα χάσει από την Καβάλας!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για τον Ατρόμητο καθώς στο 5΄ σε μια αντεπίθεση ο Φαμέγιε κέρδισε το κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Φιλίποβιτς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μίρκοβιτς και έκανε το 1-0.

Ο εφιάλτης για την ομάδα του Περιστερίου συνεχίστηκε με τους Λευκορώσους να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Μάντσον βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Μαρτίνεθ έδωσε το πέναλτι. Ο Σαβίτσκι από τα 11 βήματα σημάδεψε σωστά και στο 13΄ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-0.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και η Μπρεστ ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις. Στο 22΄ και στο 24΄ ο Φαμέγιε είχε δύο καλά σουτ τα οποία δεν βρήκαν στόχο. Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή του στο 26΄ σε μια αντεπίθεση, με τον Βασιλακάκη να πασάρει στον Γιαννούλη αλλά το σουτ του τελευταίου να είναι απελπιστικά άστοχο.

Στο 37΄ ο Μπρούνο σπατάλησε μια καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ για τον Ατρόμητο. Ο Βραζιλιάνος έφυγε από τη δεξιά πλευρά αλλά αντί να προχωρήσει κι άλλο, προτίμησε να πλασάρει από μακριά τον Παβλιουτσένκο, αναποτελεσματικά. Στο 42΄ η Μπρεστ έχασε μοναδική ευκαιρία για το τρίτο γκολ με τον Ρισβάνη να κάνει τραγικό λάθος και τον Κομπλένκο να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Μίρκοβιτς.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και την Μπρεστ να εκμεταλλεύεται τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας των Περιστεριωτών και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 2-0.

                                        Αλλαγή τακτικής από Κάναντι

Ο Κάναντι στην επανάληψη άλλαξε το σύστημα της ομάδας του από 4-2-3-1 σε 4-3-3 βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Γαρουφαλιά και Ενσικουλού αφού στο πρώτο μέρος τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Παρόλα αυτά η Μπρεστ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με το καλημέρα, με τον Μίρκοβιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ την προσπάθεια του Οκουτσούκου.

Στο 55΄ ήταν η σειρά του Κάργα να απειλήσει την άμυνα του Ατρομήτου με την κεφαλιά του να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μίρκοβιτς, έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Η Μπρεστ έφτασε στο 3-0 στο 60΄ με τον καλύτερο παίκτης της τον Σαβίτσκι, ο οποίος σε ένα γύρισμα μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, πλάσαρε εύστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Στο 66΄ ο Γαρουφαλιάς με ένα ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Παβλιουτσένκο να διώξει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Ο εφιάλτης για τον Ατρόμητο ωστόσο δεν είχε τελειώσει και έπειτα από ένα ακόμα εύκολο λάθος και πούλημα της μπάλας ο Σαβίτσκι με αριστερό πλασέ πέτυχε το τρίτο του γκολ και έκανε το 4-0 στο 70΄.

Ο Ατρόμητος στο 73΄ μείωσε σε 4-1 με τον Μανούσο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Παβλιουτσένκο και να στέλνει με πλασέ την μπάλα σε κενή εστία. Το ματς άναψε για τα καλά σε αυτό το σημείο και ο Ατρόμητος, παρέμεινε ζωντανός καθώς στο 80΄ έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ο Γιαννούλης έβγαλε μια σέντρα, ο Μούγιακιτς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Βερέτιλο και κατέληξε στα δύχτυα της ομάδας του για το 4-2.

Ο Ατρόμητος άργησε αλλά ξύπνησε στο τέλος και στο 88΄ με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Παβλιουτσένκο για το 4-3. Το γκολ αυτό έβαλε τους Περιστεριώτες για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης και λίγο αργότερα ο επιθετικός του Ατρομήτου έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε να κάνει την προβολή. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ατρόμητο, έστω και στο τέλος να μένει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης.

                                                  Tα πλάνα των προπονητών

Με 3-5-2 παρέταξε την Μπρεστ ο Αλεξέι Σπιλέφσκι. Κάτω από τα δοκάρια των Λευκορώσων κάθισε ο Παβλιουτσένκο με την τριάδα των στόπερ να αποτελούν οι Κίκι, Φιλίποβιτς, Βερέτιτλο. Αμυντικά χαφ οι Κάργας, Οσουτσούκου, στο δεκί άκρο ο Νόγιοκ, στο αριστερό ο Γιούζεπτσουκ και ο Σαβίτσκι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Φαμέγιε και Κομπλένκο.

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο με το 4-2-3-1. Ο Μίρκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, ο Γιαννούλης στο αριστερό άκρο, ο Νάτσος στο δεξί και στόπερ οι Ρισβάνης, Χατζηισαϊας. Αμυντικά χαφ οι Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, δεξιά ο Μανούσος, αριστερά ο Μπρούνο και ο Βασιλακάκης πίσω από τον προωθημένο Κουλούρη. Στην επανάληψη ο Κάναντι άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του σε 4-3-3 βάζοντας τους Γαρουφαλιά και Ενσικουλού στις θέσεις των Βασιλακάκη και Μπρούνο αντίστοιχα.

                                                 Αυτοί έκριναν το ματς

Ο Σαβίτσκι ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα του Ατρομήτου και με τα τρία γκολ που σημείωσε δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Μαζί με τον Φαμέγιε και τον Κομπλένκο έκαναν πάρτι στην άμυνα των Περιστεριωτών, μέχρι το 60΄. Η είσοδος του Μούγιακιτς έδωσε πνοή στον Ατρόμητο, ο οποίος έστω και αργά ξύπνησε και κατάφερε να γυρίσει από την κόλαση στον παράδεισο.

                                                 Το ταμείο του αγώνα

Ο Ατρόμητος για 6ο λεπτά δεν υπήρχε στη Λευκορωσία, έκανε πολλά εύκολα λάθη στην άμυνα αλλά και στη μεσαία γραμμή και το πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0. Οι παίκτες της Μπρεστ φάνηκαν πιο έτοιμοι, ήταν μια ταχύτητα πάνω αλλά υπολόγισαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Με μια επική αντεπίθεση και με την είσοδο του Μούγιακιτς, ο Ατρόμητος μείωσε σε 4-3 και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Ντιναμό Μπρεστ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Παβλιουτσένκο-Νόγιοκ, Κίκι, Φιλίποβιτς (44΄ Νεκχάιτσεκ), Βερέτιλο, Γιούζεπτσουκ (76΄ Βίτος), Οσουτσούκου (62΄ Ζαλέσκι), Σαβίτσκι, Κάργας, Κομπλένκο, Φαμέγιε

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐα, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσουλάζιτς, Μπρούνο(46΄ Ενσικουλού), Βασιλακάκη (46΄ Γαρουφαλιάς), Μανούσος (75΄ Μούγιακιτς), Κουλούρης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2018 13:52
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κάναντι:«Όλα θα κριθούν στο Περιστέρι»! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας