Τελευταία ενημέρωση 21:43, 18 Απρ 2024

Κλίμα εχθρότητας και προκλήσεις σε beach soccer στο Ζούμπερι!

Κατηγορία Γυναικείο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δυσάρεστες αναμνήσεις άφησε στη Γυναικεία Ομάδα του Ατρόμητου η συμμετοχή της σε τουρνουά beach soccer στο Ζούμπερι.

Τα κορίτσια αντιμετώπισαν εχθρότητα, πρόστυχα λόγια, προκλήσεις και κοροϊδία και όλα αυτά ενώ πήγαν για να διασκεδάσουν την συμμετοχή τους παίζοντας για πρώτη φορά πάνω στην άμμο. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γυναικείο τμήμα αναφέρει τα εξής:

«Πρωτόγνωρες καταστάσεις διαδραματίστηκαν χτες στο τουρνουά beach soccer που συμμετείχε η ομάδα μας. Ξεκινήσαμε το πρωί με την καλύτερη διάθεση να πάμε να αποχαιρετιστούμε προσωρινά με τα κορίτσια μας , να περάσουμε όμορφα και να δοκιμάσουν ένα καλοκαιρινό άθλημα για πρώτη φορά. Από τις 09:30 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ που τελείωσε η αγωνιστική δραστηριότητα για την ομάδα μας αντιμετωπίσαμε εχθρότητα , πρόστυχα λόγια , προκλήσεις και κοροϊδία. Το πρωί για έναν ασήμαντο λόγο , το αν θα φορεθούν οι κάλτσες ή όχι , που μετέπειτα επιτράπηκαν και που δημιουργήθηκε εξαιτίας του ότι δε γνωρίζαμε (ούτε και μάθαμε ποτέ με τον τρόπο που παίχτηκαν) τους κανονισμούς του Beach soccer , φίλοι και συνεργάτες μας που αλληλοϋποστηριζόμαστε στις εκδηλώσεις των ομάδων μας ψιθύρισαν και δεν είπαν κατά πρόσωπο ‘άντε γεια’.

Οι κάλτσες βγήκαν και το παιχνίδι κερδήθηκε. Το δεύτερο παιχνίδι δεν το αγγίζουμε από συμπεριφορές καθώς δεν ασχολούμαστε με ανθρώπους που έχουν ήδη με κακία σχολιάσει δεξιά – αριστερά τους δικούς μας ανθρώπους οι οποίοι έχουν παράγει έργο και πάνω από όλα καταθέσει ψυχή στην ομάδα μας , ενώ παράλληλα οι προαναφερθέντες ζητούσαν από εμάς εργασία.

Παρεμπιπτόντως , η κ. Κοντομίχη για όποιους δε γνωρίζουν είναι εδώ και 6 χρόνια προπονήτρια της μεγάλης ομάδας , από πολύ νεαρή ηλικία κατόρθωσε να επιβιώσει σε ένα τόσο δύσκολο χώρο , να καθιερώσει με τη στήριξη όλων μας μια μικρή τότε ομάδα στην ‘Α Εθνική , να την εξελίξει , να την ανανεώσει , πλαισιώνοντάς τη με τις νεαρές ανήλικες ακόμα παίχτριες που η ίδια δημιούργησε στα σπλάχνα της ακαδημίας που η ίδια ξεκίνησε από το 0 με τη δική μας στήριξη και ευθύνη και μοναδική βοήθεια την αρχηγό της ομάδας μας Τράγου Μαίρη.

Έχει την ιστορία της στο γυναικείο ποδόσφαιρο σαν παίχτρια μιας ομάδας που στήριξε μια 10ετία και ανέδειξε με τη βοήθεια των συμπαικτριών της σε δύναμη του γυναικείου , της Καλλιθέας , ενώ επιτέλεσε επί σειρά ετών παίχτρια της Εθνικής Γυναικών. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητες ποδόσφαιρο και κλασικό αθλητισμό , στη σχολή της πήρε δύο υποτροφίες στη διάρκεια των ετών φοίτησης , ενώ με τον ίδιο τρόπο έγινε και η εισαγωγή της αφού μπήκε 2η στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

Εργάζεται και με αγόρια εδώ και χρόνια έχοντας να επιδείξει σημαντικό έργο στην ομάδα της , ενώ παρακολουθεί το ανανεωμένο πρόγραμμα των σχολών προπονητών της ΕΠΟ. Διορθωτικά , η Καλλιθέα ανέβηκε στην ‘Α Εθνική με προπονητή τον κ. Σουγλή Σάκη και πήρε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με προπονητή τον κ. Κυριακούλη Χάρη. Ο δεύτερος αγώνας κερδήθηκε με τα κορίτσια μας να επιστρέφουν από το 3-0 και απέναντι σε παίκτριες που ασχολούνται χρόνια με το beach soccer.

Μετά πήγαμε όλοι μαζί για τη βουτιά μας και τα παιχνίδια μας , γνωρίζοντας ότι στις 14:30 θα παίξουμε ξανά ότι οι 3οι των ομίλων αποκλείονται και ξεκινούν οι διασταυρώσεις. Στις 14:30 που επιστρέψαμε στους υπεύθυνους πληροφορηθήκαμε ότι θα παίξουμε μετά τις 16:30 χωρίς καμιά άλλη ενημέρωση επί της διαδικασίας. Τελικά και μετά από τόσες ώρες αναμονής μπήκαμε στις 18:00 να παίξουμε ένα παιχνίδι και έπρεπε να ρωτήσουμε για να μάθουμε τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με προσωπικές προκλήσεις στην αρχηγό της ομάδας Τράγου Μαίρη. Παίχτρια των αντιπάλων της έριξε άμμο στα μάτια και την εξύβρισε προκλητικά , κανείς δεν είδε το σκηνικό , μόνο της αντίδραση της δικής μας αθλήτριας που έπρεπε μάλλον να κάτσει να τη χτυπήσουν. Η Τράγου είναι η αρχηγός της ομάδας , έχει περάσει από όλα των μικρών εθνικών ομάδων , σπούδασε φυσική αγωγή στο City Unity College , πήρε την ειδίκευσή της στο ποδόσφαιρο και στα 23 της χρόνια εργάζεται ήδη για μια 4ετία σε ακαδημίες αγοριών , εκτός από τη δική μας ακαδημία , εργάζεται στον Ερασιτέχνη Ατρόμητο , παρακολουθεί το ανανεωμένο πρόγραμμα των σχολών της ΕΠΟ και έχει όνειρα και φιλοδοξίες όπως κάθε νεαρό παιδί , αν αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί κόκκινο πανί θα βρεθεί ο τρόπος να αντιμετωπισθεί.

Αφού η ομάδα προκρίθηκε μετά από αυτό το παιχνίδι στον ημιτελικό όπως πληροφορηθήκαμε , βγήκαμε έξω όπου στις συζητήσεις για την κατάσταση και το αν έπρεπε να αποχωρίσουμε είχαμε και τη λιποθυμία της κ. Μουζάκη , η οποία παρά το γεγονός δε μας άφησε να φύγουμε αλλά ζήτησε να πάμε να σταθούμε αντιμέτωποι όλων , όπως πολύ καλά γνωρίζει και κάνει για την ομάδα μας εδώ και χρόνια. Βλέπαμε λοιπόν αγώνες ανάμεσα σε ομάδες να επαναλαμβάνονται και περιμέναμε. Αργότερα , υπό το φως του φεγγαριού βγήκαμε να παίξουμε τον ημιτελικό μας απέναντι σε μια ομάδα με παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα και τις άλλες ομάδες  να υποστηρίζουν τις αντίπαλες , που ίσως είναι δικαίωμά τους , να χυδαιολογούν και να ειρωνεύονται την ομάδα μας όμως σίγουρα δεν είναι.

Εξαιρέσεις φυσικά υπήρξαν καθώς είδαμε μια πολύ ωραία και αξιοπρεπή ομάδα του Βόλου να ασχολείται μόνο με τη δουλειά και τη διασκέδαση της , τα παιδιά της Αθήνας που έγιναν σάκος του μποξ στις ανάγκες των προκρίσεων να μας υποστηρίζουν , και την ομάδα του Αστέρα να μην ασχολείται καθόλου με τις ασχήμιες. Η φωτεινή πλευρά του γυναικείου ποδοσφαίρου με τις ομάδες παρά τις δυσκολίες να ασχολούνται με τη βελτίωσή τους με κίνητρο την αγάπη για το άθλημα και να μην έχουν ανάγκη να ψάξουν λόγο ύπαρξης στη στοχοποίηση προσώπων και ομάδων , σε αυτήν την πλευρά ανήκουμε και είμαστε πολλοί. Σε πείσμα όλων προκριθήκαμε στον Τελικό με τον όχλο να ειρωνεύεται την αρχηγό της ομάδας μετά την επίτευξη του νικητήριου γκολ.

Εκεί στο βάθος της νύχτας , όλοι παρέμεναν όχι για να υποστηρίξουν την πολύ καλή και γνωστή στο άθλημα ομάδα των αντιπάλων αλλά να φέρουν τη δική μας ομάδα σε δύσκολη θέση.

Σε ένα ματς όπου μας έμαθαν τους κανονισμούς ‘εκ Πορτογαλίας’ και μάθαμε για τα χέρια στο Beach , βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 3 γκολ σε μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα με τα κορίτσια να παλεύουν όπως έχουν μάθει μέχρι το τελευταίο λεπτό φέρνοντας το παιχνίδι στο γκολ και δεχόμενες στη λήξη και ενώ προσπαθούσαν όλες μπροστά να ισοφαρίσουν το τελευταίο τέρμα. Στη συνέχεια , κανείς δεν κάλεσε την ομάδα μας στις βραβεύσεις σαν τη 2η ομάδα του τουρνουά , ούτε μέτρησε τα γκολ των κοριτσιών μας».

Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας