Τελευταία ενημέρωση 04:01, 20 Απρ 2024

Σπανός:«Λυκοφιλίες υπάρχουν, όχι συμμαχίες»!

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για την αναγκαιότητα να βρεθεί λύση στο θέμα των τηλεοπτικά «άστεγων» ομάδων μίλησε  ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας του Περιστερίου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Yellow Radio 92.8 για το πλάνο της αναδιάρθρωσης, τις εξελίξεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και γενικότερα την εικόνα που έχει αποκομίσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός

Για το ότι το συνδρομητικό κανάλι δεν ικανοποιεί έως τώρα τους «6»: Δεν τίθεται θέμα ικανοποίησης, τίθεται θέμα βιωσιμότητας των ομάδων και δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με υγιή ανταγωνισμό και επτά ομάδες να μην έχουνε τηλεοπτικό συμβόλαιο. Το μεγαλύτερο έγκλημα φυσικά ήταν η διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης, ήταν μεγάλο λάθος και θα το καταλάβουν οι ομάδες όπως ο Ατρόμητος. Πρωτοστάτησαν οι μεγάλες ομάδες να γίνει αυτό, και κάτω από την πίεση να υπάρχουν κάποια έσοδα εν όψει της αδειοδότησης και υπέγραψαν κάτω από την πίεση, να πάρουν κάποια μετρητά. Θα το δούμε και τα επόμενα χρόνια, αν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση πόσο θα απαξιωθεί το προϊόν.

Για το εάν σκοπεύουν να πάνε μέχρι το τέλος με αυτήν την τακτική: Αυτό το έχουμε πει ήδη οι 6 ομάδες, και δεν το δηλώνουμε με σκοπό να εκβιάσουμε ή να απειλήσουμε, υπάρχει θέμα βιωσιμότητας, όταν το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι το 60-70% του budget θα πρέπει αυτό το συμβόλαιο να καλυφθεί από άλλους πόρους. Δεν μπορούν να συμμετέχουν οι ομάδες να συμμετέχουν στο κουπόνι του στοιχήματος χωρίς να λαμβάνουν τίποτα ενώ λαμβάνουν όλες οι άλλες πλευρές.

Για το εάν έχει γίνει πρόσφατα επαφή των «6» με την Nova: Δεν έχουμε μιλήσει, γιατί κυοφορείται ένα σχέδιο από τον υπουργό αθλητισμού, οπότε περιμένουμε να έρθει αυτό το σχέδιο στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, να το αξιολογήσουμε, και αν αυτό το σχέδιο στηρίζει τον υγιή ανταγωνισμό και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου εμείς θα το υπερψηφίσουμε.

Για τα σενάρια που ακούγονται: Όλα αυτά τα διαβάζουμε, το θέμα είναι ότι επίσημα προς το τέλος της εβδομάδας θα γίνει ένα συμβούλιο στην Σούπερ Λιγκ και το όποιο σχέδιο έρθει θα αξιολογηθεί και εκεί θα αποφασίσουμε. Δεν μπορώ να πω σε νούμερα και υποθέσεις που γράφονται σε σαιτ, για να έχουμε μια σοβαρή προσέγγιση θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια ακριβώς θα είναι η πρόταση. Είχα μιλήσει και εγώ πριν 10-15 μέρες με τον υπουργό, ξέρω περίπου τι σκέφτεται, μας είπε ότι πρέπει να αποφασίσουμε εμείς σαν ποδόσφαιρο τι θέλουμε να ακολουθήσουμε, και από εκεί και πέρα με την βοήθεια της ΕΡΤ θα πρέπει να δοθούν κάποια χρήματα.

Για το εάν ο Ατρόμητος είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης: Σαν Ατρόμητος είμαστε πάντα υπέρ ενός πλάνου και μιας λύσης που πάντα θα προασπίζει τον υγιεί ανταγωνισμό, σε αυτή την λογική όποια πρόταση έρθει εμείς θα είμαστε θετικοί. Προέχει πάνω από όλα οι επαγγελματικές κατηγορίες να είναι βιώσιμες, υπάρχει αυτήν την στιγμή μια football league που έχει πτωχεύσει, οπότε μια πρόταση που θα κάνει τις ομάδες βιώσιμες και θα ασχολείται με όλο το φάσμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου εμάς θα μας βρίσκει υπέρ.

Για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Super League: Επειδή γνωρίζω τα οικονομικά της Super League πρέπει να πω ότι δεν είναι ανθηρά, έχουμε τα δικά μας προβλήματα. Όλοι βάζουν χρήματα, αν θέλεις να φτιάξεις κάτι καλό και υγείες πρέπει να βάζεις χρήματα, το θέμα είναι να μην τα βάζεις σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Για την ρήτρα που υπάρχει μεταξύ των ομάδων που δεν έχουν έως τώρα τηλεοπτικό συμβόλαιο: Υπάρχει μια ρήτρα, έχουμε μάλιστα υπογράψει και ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο το οποίο μας δεσμεύει, περισσότερο νομίζω ότι πρέπει να έχουμε έναν κώδικα αξιών και έναν κώδικα δεοντολογίας. Για εμένα δεν γίνεται να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα και να υπάρχει έστω και μια ομάδα χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Για το εάν έχει γνωρίσει τον Θόδωρο Καρυπίδη και το τι μπορεί να πει για αυτόν: Έχουμε κάνει κάποιες συναντήσεις όλοι μαζί, φυσικά και με τον κ.Καρυπίδη φυσικά, δεν μου επιτρέπεται να κάνω κάοποιο περισσότερο σχόλιο γιατί τον έχω γνωρίσει λίγο. Από εκεί και πέρα έναν υγιή και δυνατό Άρη τον θέλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ένα ισχυρό brand name με μια μεγάλη βάση φιλάθλων. Το μόνο που μπορώ να πω ως παλαιότερος είναι να απλώσει τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα, γιατί όλοι ξέρουμε τι έχει βιώσει αυτή η μεγάλη ομάδα. Ο κόσμος μπορεί να ζητάει μεταγραφές, να ζητάει πολλά όμως έτσι όπως είναι οι εποχές πρέπει να πηγαίνεις με σύνεση και να απλώνεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα.

Για το κατά πόσο είναι αναγκαία μια κεντρική διαχείριση: Σε όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα της Ευρώπης υπάρχει κεντρική διαχείριση δικαιωμάτων, όλα τα υπόλοιπα θεωρώ ότι είναι καταστροφικά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ ήμουν από την αρχή αυτής της θεωρίας, είχα και εγώ πρόταση να κάνω ατομική σύμβαση αλλά ήμουν της θεωρίας και της φιλοσοφίας να πάμε όλοι μαζί. Το πιστεύω μου είναι ότι χωρίς κεντρική διαχείριση οι ομάδες τα επόμενα χρόνια θα αδυνατίσουν πάρα πολύ. Όπως και ο Άρης είχε πρόταση, αλλά ο κ.Καρυπίδης πρεσβεύει αυτήν την θεωρία.

Για το αν υπάρχουν «συμμαχίες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Νομίζω ότι υπάρχουν λυκοφιλίες όχι συμμαχίες, οι συμμαχίες χαλάνε στο πρώτο ανάποδο σφύριγμα, το περσινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και είδαμε πως εξελίχθηκε.

Για το εάν ο ίδιος έχει στενότερες σχέσεις με κάποιους προέδρους: Εγώ είμαι με τον Ατρόμητο και προασπίζω τα συμφέροντα της ομάδας μου, μπορώ να συζητήσω με οποιονδήποτε είναι σοβαρός και με σέβεται, συζητάω με τους πάντες, δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν.

Για το ότι έχει κατηγορηθεί πως έχει μια στενότερη σχέση με τον ΠΑΟΚ: Δεν είναι αληθές γιατί πήρα και παίκτες με τον Ολυμπιακό, με όποιον μας σέβεται και έχουμε καθαρές κουβέντες τον σεβόμαστε εμείς και συνεργαζόμαστε. Δεν έχουμε την λογική να μπούμε σε κάποια στείρα αντιπαλότητα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Για την εισβολή με το όπλο του Ιβάν Σαββίδη: Φυσικά και ήταν λάθος, και ο ίδιος έχει ζητήσει συγνώμη, επειδή και το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα έντονων συναισθημάτων όλοι οι παράγοντες έχουν καλώς ή κακώς παρεκτραπεί, και ο ίδιος το αποδέχθηκε, αλλά από την άλλη να δούμε ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει βάλει πάνω από 100 εκατομμύρια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για το εάν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε ομάδες όπως ο Ατρόμητος να κατακτούν το πρωτάθλημα: Δεν το πιστεύω, δεν μπορεί να γίνει ακόμη, είναι πάρα πολύ δύσκολο, πρέπει να φτιάξουμε πρώτα έναν κώδικα αξιών, χρειάζεται πολύ υπομονή και πρέπει να διανύσουμε πολύ χρόνο. Ακόμη υπάρχουν παθογένειες, πρέπει να φτιάξουμε πολλά πράγματα.

Για τον Άρη: Ο Άρης είναι ένα ισχυρό brand name στο ποδόσφαιρο με μια μεγάλη βάση φιλάθλων, άλλωστε ο κόσμος σε κάνει μεγάλη ομάδα. Εύχομαι να έχει μάθει ο Άρης από τα λάθη και να επιστρέψει δυνατός.

Για τον Νίκο Λαζαρίδη: Ο Νίκος είναι ένα παιδί ο οποίος είναι οργανωτικός και σοβαρός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ρισβάνης:«Να είμαστε πάλι οικογένεια»! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας