Τελευταία ενημέρωση 01:37, 26 Απρ 2024

Ονειρική συνύπαρξη του Έπους του '87 με τον ΓΣΠ!

Κατηγορία ΓΣ Περιστερίου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια μοναδική βραδιά με νότες και πινελιές από το παρελθόν και μια ονειρική συνύπαρξη του Έπους της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ του ΄87 που κατέκτησε την Ευρώπη με τον ΓΣΠ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι τυχεροί βρέθηκαν απόψε στο δημαρχειακό μέγαρο για την παρουσίαση του βιβλίου του κορυφαίου δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή ««Είμαστε πια Πρωταθλητές».

Με άψογο συντονιστή τον δημοσιογράφο Δαμιανό Παπαχατζή η υπέρλαμπρη παρουσίαση του βιβλίου ξεκίνησε με τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και συνεχίστηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στον συγγραφέα για το έργο του αλλά και για την προσφορά του στο μπάσκετ.

Το πάντρεμα του Έπους του '87  με τον ΓΣΠ ξεκίνησε όταν πια πήραν το λόγο οι ομιλητές του πάνελ με πρώτο τον Φίλιππο Κότση που έχει ζήσει την ομάδα της πόλης μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της το 1971 ως αθλητής και από το 1985 που σταμάτησε ως παράγοντας. Ο Κότσης συνέκρινε εκείνη την Εθνική με εκείνο τον ΓΣΠ που είχε την ίδια δίψα για διάκριση γι' αυτό και πέτυχε. Άλλωστε η εκτόξευση του ΓΣΠ ήρθε εκείνη την περίοδο μετά το ΄87' με την δημιουργία μιας ελληνικής ομάδας, με δικά της παιδιά που έκανε θαύματα

Τόνισε ότι σε αυτή τη νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει η ομάδα επιστρέφοντας στην Α1 χρειάζεται συστράτευση και ομόνοια όλων των δυνάμεων, να μπει πρώτα το «εμείς κι έπειτα το «εγώ».

Ο Κότσης ευχαρίστησε τον Σκουντή γιατί σε αυτή την πολυετή διαδρομή του έχει πάντα καλά λόγια να πει για τον ΓΣΠ και του ζήτησε να συνεχίσει να το κάνει, ειδικά τώρα που η ομάδα βρίσκεται στο νέο σταυροδρόμι της. Ο Μιχάλης Ρωμανίδης, μέλος της Εθνικής αλλά και ο Νίκο Λινάρδος δεν έκρυψαν την συγκίνηση τους που βρέθηκαν και είδαν παλιούς φίλους του. Ο Λινάρδος παίκτης του Πανιωνίου σχολίασε χαρακτηριστικά την παρουσία του Γιάννη Θεοδωρόπουλου που τον είχε έφορο στις μικτές της ΕΣΚΑ.

Ιδιαίτερα γλαφυρός και ο Αργύρης Πεδουλάκης που είναι αλήθεια ότι πολύ θα θέλαμε να τον βλέπαμε στον πάγκο του ΓΣΠ ο οποίος θυμήθηκε τα πρώτα βήματα στο ΙΑ' Γυμνάσιο, μίλησε για την «κατάρα» αυτής της πόλης και έχει απόλυτο δίκιο που είναι οι εσωτερικές έριδες τονίζοντας ότι ο ΓΣΠ υποβιβάστηκε το ΄85 λόγω των κομματικών διαφορών των μελών του.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς Βασίλης Σκουντής με το δικό του όμορφο τρόπο περιέγραψε τα συναισθήματα του γιατί βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που ξέρει πολλά χρόνια. Εξέφρασε ως«κοντοχωριανός» όπως είναι (από τον Κορυδαλλό) την χαρά του για τον ΓΣΠ που άμα θυμόμαστε δικό του «έργο» είναι το λογοπαίγνιο  «Οι πρίγκιπες της δυτικής όχθης», μίλησε για τον ΓΣΠ του Τσερτς, του Μπέργουολντ, του Φορντ, για τον ΓΣΠ που νίκησε την Μπενετόν με τους παίκτες των 7 πρωταθλημάτων NBA.

Kαι όταν πια η βραδιά κύλησε στο τέλος της, στην κορυφαία του στιγμή ζήτησε από τον Φίλιππο Κότση και τα υπόλοιπα μέλη «να προσέξετε σας παρακαλώ αυτή την ομάδα ως κόρη οφθαλμού».

Βασίλη Σκουντή καλοτάξιδο το «Είμαστε Πια Πρωταθλητές»!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιούνιος 2018 16:50
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προβάδισμα για τον πάγκο ο Ζούρος! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας