Τελευταία ενημέρωση 08:22, 20 Απρ 2024

Οι νέες ηλικίες και οι αλλαγές στα «U» της Super League!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην αλλαγή του ορίου ηλικίας στο πρωτάθλημα Νέων θα προχωρήσει η Σούπερ Λίγκας έπειτα από την σημερινή σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία του συνεταιρισμού με την συμμετοχή των ομάδων.

Από τη νέα περίοδο 2018-19 το πρωτάθλημα από Κ20- θα μετονομαστεί σε Κ19 και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι γεννηθέντες το 2000 και πιο μκροί  συν τρεις παίκτες γεννηθέντες του 1999.

Στο πρωτάθλημα Κ17 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι γεννηθέντες το 2002 και οι πιο μικροί ενώ στο πρωτάθλημα οι γεννηθέντες το 2004 και πιο μικροί

Στην σύσκεψη έγινε συζήτηση για τη θεσμοθέτηση κάποιων αλλαγών που θα βελτιώσουν τα πρωταθλήματα. Μια πολύ σημαντική πρόταση αφορά τον χρόνο των αλλαγών και ειδικά σε επίπεδο Κ17 και Κ15 που επιτρέπονται μέχρι και πέντε αλλαγές.

Επειδή έχει παρατηρηθεί πολλές φορές το φαινόμενο για λόγους σκοπιμότητας οι προπονητές να κάνουν τρεις και τέσσερις αλλαγές στα τελευταία πέντε λεπτά, η πρόταση που «πέρασε» είναι η εξής: Οι αλλαγές θα ολοκληρώνονται τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα ώστε τα τελευταία λεπτά να είναι καθαρά ποδόσφαιρο και όχι σκοπιμότητα

Στο πρωτάθλημα Κ15 θα εφαρμοστεί πιλοτικά η απόφαση να ισχύει η αποβολή με δύο κίτρινες μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι και όχι για το επόμενο επειδή τυα παιδιά είναι σε μικρή ηλικία και θα τιμωρούνται μόνο τα «βαριά» παραπτώματα.

Συζήτηση έγινε και για τις μετακινήσεις των ομάδων καθώς ειδικά οι ομάδες της επαρχίες μετακινούνται αυθημερόν και οι παίκτες υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία ξυπνώντας σε «βάρβαρες» ώρες και υποχρεωμένοι να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα  πριν παίξουν, Προτάθηκε επίσης η διεξαγωγή δύο τουρνουά για τους παίκτες γεννηθέντες το 2003 (η επόμενη Κ16) για να έχουν σημαντικά παιχνίδια στα πόδια τους.

Τέλος έγινε συζήτηση και για το θέμα των Ομάδων Β’ είτε με τη συμμετοχή τους σε ένα εθνικό πρωτάθλημα (Γ’ Εθνική) είτε σε ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα κάθε Δευτέρα και να παίζουν οι λεγόμενες «ρεζέρβες». Αυτό ωστόσο το θέμα αφορά τους  ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και ως εκ τούτου πρέπει να συζητηθεί σε διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 22:51
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ποδαρικό με διακρίσεις το βάδην του Θέρσιππου! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας