Τελευταία ενημέρωση 12:32, 25 Απρ 2024

Λιγνός:«Ευκαιρία για να αλλάξουμε παντού επίπεδο»!

Κατηγορία Θέματα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Λεν πως οι πιο ωραίες συνεντεύξεις προκύπτουν μέσα από τις πιο ωραίες συζητήσεις. Κάπως έτσι, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΠ Άκης Λιγνός  που ίσως να τον «εκπροσωπεί» καλύτερα η ιδιότητα ενός «παλιού και δυναμικού» στελέχους των οργανωμένων φιλάθλων. Ο Λιγνός μίλησε στο peristerisports και είπε ενδιαφέροντα πράγματα για τις τρεις ομάδες της πόλης μας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, water polo, για τον φίλαθλο κόσμο, δίνοντας ωστόσο περισσότερη «αβρύτητα» στην Υδατοσφαίριση ως ένας από τοιυς δημιουργούς του τμήματος αλλά και νιώθοντας την «ασφυκτική πίεση» του πρώην Εφόρου και λάτρη της πισίνας Γιάννη Φέγγου που ήταν παρών στην συζήτηση/συνέντευξη.

Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή πορεία των τριών αθλημάτων στην πόλη;

Θα μπορούσα να την  χαρακτηρίσω ονειρική αλλά δεν έχουμε πιάσει ακόμα ταβάνι όποτε θα σας έλεγα πως απλά είναι αντάξια της ιστορίας του κάθε τμήματος αλλά και της ίδιας της πόλης…

Στο ποδόσφαιρο διανύουμε μια από τις καλύτερες σεζόν , η Ευρώπη είναι δεδομένη , το κύπελλο εφικτό και όλη η Ελλάδα συζητάει για τον Ατρόμητο! Στο μπάσκετ το 13-0 νομίζω πως αντικατοπτρίζει απόλυτα το τι συμβαίνει . Ο  Γ.Σ.Π.  επιστρέφει με φόρα δείχνοντας ότι έχει τα δέοντα για να ξανασταθεί στην Α1! Στο πόλο αν και μόλις ξεκινήσαμε, φαίνεται ότι θα πάμε καλά, έχουμε εμπειρία στην Α2 και έχει αρχίσει πλέον να μας είναι συνηθισμένη σαν κατηγορία ...

Αλλά σας ξαναλέω δεν έχουμε πιάσει ταβάνι και αυτό πρέπει να μην το ξεχνάμε...

Μιλάμε για τον Ατρόμητο που είναι μια από τις πρώτες ομάδες που ίδρυσαν την ΕΠΟ, που το έτος ίδρυσης του είναι πριν από πολλούς «μεγάλους». Μιλάμε για τον Γ.Σ. Περιστερίου που έπαιζε Ευρωλίγκα και έχει γεννήσει αμέτρητους μπασκετμπολίστες .Μιλάμε στο πόλο επίσης για τον Γ.Σ.Π. που μπορεί να έχει μικρή ιστορία στο άθλημα αλλά έχει δείξει ότι όπως στο μπάσκετ έτσι και στο πόλο έχει το know how.

 Τι πιστεύεις για την παρουσία του κόσμου φέτος σε γήπεδα, κλειστά και κολυμβητήρια;

Ο κόσμος!. Φέτος ειδικά στο ποδόσφαιρο δεχόμαστε συνεχόμενη κριτική, όμως εδώ έχουν αλλάξει πολλά . Στο κομμάτι των οργανωμένων τα παιδιά του συνδέσμου κάνουν απίστευτη δουλειά! Πριν λίγο καιρό σε διάστημα 5 ημερών οι Fentagin βρέθηκαν σε τρία εκτός και ένα εντός σχεδόν παράλληλα ,ταξίδεψαν σε Κέρκυρα ,Τρίπολη , ένα εκτός και ένα εντός στο μπάσκετ ! Ήταν απίστευτη η μανία των παιδιών που ταξίδεψαν Τετάρτη μεσημέρι στην Τρίπολη για να τρέξουν να προστεθούν σε αυτούς που ήταν στο κλειστό για τον αγώνα με τον Απόλλωνα και όλα αυτά με απαγόρευση μετακινήσεων και σε μια εποχή που μετράς και το τελευταίο ευρώ . Βέβαια για όσους δεν ξέρουν, οι Φενταγκίν δεν σταματούν στην κερκίδα ...η κοινωνικοπολιτική τους δράση είναι άλλωστε αυτό που δείχνει και πολλά αλλά. Από αιμοδοσίες και την πρόσφατη επίσκεψη στο ψυχιατρείο μέχρι το ρίσκο του ποινικού τους μητρώου για να δώσουν χρώμα σε έναν γκρίζο τοίχο της πόλης!

Ας μην μιλάμε όμως άλλο για τους Φενταγκίν ...έχουν αποδείξει πολλά! Ο υπόλοιπος κόσμος έχει ακόμα να δείξει ... Οι ομάδες πάνε τρένο και αν και έχει αυξηθεί η προσέλευση ούτε εκεί έχουμε ταβάνι. Έχουμε ακόμη χώρο για πολλούς . Τρία διαφορετικά αθλήματα και νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να είναι παραπονεμένος.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε παρακολούθησα και τα τρία παιχνίδια που έδωσαν οι ομάδες μας και θεωρώ πως είχαμε κόσμο αλλά σίγουρα μπορούμε παραπάνω ... και στον Ατρόμητο έχω δει τον κόσμο του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ αλλά και στο μπάσκετ έχω δει τον κόσμο με την Τάουγκρες και τον Άρη στο Κόρατς αλλά ακόμα και στο πόλο πέρυσι στον Άλιμο είδα κόσμο που δεν μαζεύουν πολλοί άλλοι του χώρου! Είδα και τους 17 που μπήκαν στο καράβι για να πάνε στα Χανιά και συναντήθηκαν εκεί με τον Πατάπιο Χαβλή και Περιστεριώτες φοιτητές και κρέμασαν τις σημαίες του Γ.Σ.Π. και του Ατρομήτου και φώναξαν περήφανα για την υδατοσφαίρισή μας! Αυτό πρέπει να είναι το Περιστέρι!

 Ποσό εύκολα συνδυάζεται η ιδιότητα ενός οργανωμένου με αυτήν ενός ανθρώπου της διοίκησης;

Πριν μερικά χρόνια, σε μια βράβευση μου από τον σύλλογο, είχα πει ότι για μένα η ενασχόληση με την διοίκηση είναι η φυσιολογική εξέλιξη ενός οπαδού που αγαπάει και έχει όραμα για την ομάδα του. Tο ίδιο λέω και τώρα!Πέρυσι είχα κατηγορηθεί ότι δημοσιοποιώ ακραίες θέσεις για Ατρόμητο και Γ.Σ.Π. , το καλοκαίρι όταν αποφάσισα ότι θέλω να ξανά βοηθήσω άκουσα τόσο για εμένα όσο και για τον Μανώλη Τσαγκιώτη ότι αν εκλέγουμε θα υπάρχουν αντιδράσεις . Nομίζω πως αποδείξαμε μαζί και με τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο Δ.Σ. ότι οι προθέσεις μας ήταν και είναι να είμαστε ενωμένοι και δημιουργικοί . Εξάλλου όλοι το ίδιο υπηρετούμε και αγαπάμε! Μπορεί οι οργανωμένοι να είναι πιο φωνακλάδες αλλά για σκεφτείτε λίγο ...γνωρίζουν και ακολουθούν τις ομάδες με ανιδιοτέλεια στις χαρές και στις λύπες !

 Πως βλέπεις διαχρονικά την πορεία της υδατοσφαίρισης στην πόλη μας;

Το πόλο στο Περιστέρι είναι νομίζω το πιο καινούριο άθλημα. Ξεκίνησε το 2001 και είχα την τύχη και την τιμή να το υπηρετήσω από την πρώτη προπόνηση μέχρι το 2010. Ήμουν λίγο μόνος τότε αλλά δεν πειράζει. Από την πρώτη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα ωράρια προπόνησης. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρα την απόφαση να σφίξουμε τα δόντια και να ανέβουμε τις κατηγορίες με τον γνωστό ξέφρενο ρυθμό. Παραιτήθηκα λίγο πριν από την κρίση της χώρας αλλά και του Συλλόγου για λίγο πολύ γνωστούς λόγους. Τότε ήταν  που ανέλαβε ο Ανδρέας Λουκόπουλος με ένα γκρουπ μερικών ακόμα ανθρώπων που έδωσαν αρκετές μάχες και πέτυχαν πολλά και σημαντικά πράγματα. Κάπου εκεί και με την επιστροφή του Αρσένη ο Ανδρέας παρέδωσε την σκυτάλη στον Γιάννη Φέγγο , τον Βασίλη Λόη και τον Μπάμπη Παπασπηλίου. Οι άνθρωποι αυτοί με πολύ κόπο έκαναν πράγματα που και εγώ και ο Ανδρέας δεν είχαμε κάνει. Εκτόξευσαν τον αριθμό των παιδιών στις ακαδημίες, ανέβασαν το αντρικό ξανά στην Α2 και έφτιαξαν ένα πλάνο που στο βάθος έβλεπε Α1. Σίγουρα από όλους μας έχουν γίνει λάθη αλλά αν δεν δουλέψεις δεν θα κανείς λάθος! Από τις εκλογές και μετά έχουμε λίγο αποσυντονιστεί αλλά πιστεύω και εύχομαι ότι - για το καλό του τμήματος - όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να υλοποιήσουν το πλάνο που είχε μπει. Άλλωστε έχω ακούσει από τον πρόεδρο τα καλύτερα και για το τμήμα και για τους μέχρι πρότινος ανθρώπους του!

 Θεωρείς ότι το Περιστέρι στο πόλο είναι έτοιμο για τα πρωταθλήματα που ξεκινούν;

Το τμήμα έχει δημιουργήσει πολύ καλές βάσεις και παντού έχει άξιους αθλητές και προπονητές. Στο αντρικό ο Αρσένης Μαρουλης το καλοκαίρι με τον Φ. Κώτση και τον Γ. Φέγγο έφτιαξαν ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο ,σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουμε και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Άλλωστε και παλιά, που ανεβαίναμε αήττητοι τις κατηγορίες , ποτέ στο ξεκίνημα δεν είχαμε στο μυαλό μας την άνοδο.

Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον Αρσένη. Εδώ μιλάμε για έναν από τους δώδεκα Έλληνες που έχουν κρεμάσει στον λαιμό τους μετάλλιο Champions League! Γνωριστήκαμε στην τελική φάση της Δ Εθνικής πριν πολλά χρόνια και από τότε που ξεκίναγε τα προπονητικά του βήματα, γίναμε φίλοι αλλά και ενίοτε συνεργάτες.

Για μένα είναι το πιο δυνατό χαρτί του Περιστεριώτικου πόλο. Οι παραστάσεις που έχει είναι απίστευτες και σε συνδυασμό με τους άμεσους συνεργάτες του, με κάνει να νιώθω αισιόδοξος για το τμήμα. Μην ξεχνάμε ότι στο εφηβικό είναι ο Γιώργος Ψύχος! Άλλος αυτός ... Ο Γιώργος, ένας διεθνής με τεράστιες παραστάσεις και αυτός που έχει έρθει να κοουτσάρει ένα γκρουπ παιδιών που πέρυσι ήταν στην τελική φάση του Πανελλήνιου και που έφτασαν στους 8 της Ελλάδας! Αλλά και στους μικρότερους, ο Μπάμπης Κλεωνάκος με τα αλλά δυο παιδιά θα πάνε σίγουρα καλά! Φτάσαμε στο Περιστέρι να έχουμε πρόβλημα ποια παιδιά θα πρώτοπαίξουν! Όταν κάποτε τους μίνι παίδες τους κατεβάζαμε μέχρι και το εφηβικό!

 Τι χρειάζεται για να υπάρξει διάρκεια?

Όσο και αν χαρακτηριστώ γραφικός ,το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι ο χώρος ... Η Χωραφά πλέον δεν αρκεί ...ανδρικό, αγόρια, κορίτσια δεν χωράνε ...νομίζω πως είμαστε από τους λίγους δήμους που διαθέτουμε δυο τέτοιες πισίνες! Σκεφτείτε το πλάνο που είχε μπει πέρυσι και παρουσιάστηκε σε όλους μας. Ένα πλάνο ρεαλιστικό που το είδαν Διοίκηση, Δήμος, Προπονητές, Αθλητές, Γονείς και Φίλαθλοι!  Δυνατή διοίκηση με πολλούς «εργάτες» , πολλά παιδιά , οικονομική αυτονομία (άρα και ευρωστία λόγω πολλών παιδιών)  , μια πόλη με χιλιάδες παιδιά , φιλάθλους δίπλα από την ομάδα και όραμα .... Τι άλλο να χρειάζεται δηλαδή;

Και ο Άκης Λιγνός ολοκλήρωσε ως εξής:«Πέρυσι έλεγα πως οι Φενταγκίν δείχνουν τον δρόμο.  Και τον έχουν δείξει ήδη! Δίπλα από τις ομάδες με πίστη και συναίσθημα, παραμερίζοντας το οτιδήποτε! Φέτος δίνεται σε όλους ίσως  για εμένα, μια μοναδική ευκαιρία και στα τρία τμήματα. Να αλλάξουμε τελείως επίπεδο και να έχουμε κοινό όραμα και να είμαστε κοντά!».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018 16:36
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Για το δεύτερο μισό του Μαρτίου έτοιμη η Χωράφα! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας