Τελευταία ενημέρωση 14:13, 20 Απρ 2024

Θα τηρούν ενός λεπτού σε κάθε ματς για Χριστοφόρου!

Κατηγορία Παρασκήνια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους πέτυχε η ομάδα Παλαιμάχων Μπάσκετ Περιστερίου με αντίπαλο αυτή τη φορά τη Νίκαια.

Μια πολύ καλή ομάδα, αρκετά δεμένη στο γήπεδο, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πρόκειται για μια αξιοζήλευτη παρέα και εκτός γηπέδου. Το παιγνίδι έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, παρ’ ότι και οι δυο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος την νίκη. Σε αυτούς τους αγώνες όμως το σκορ είναι η αφορμή.

Ο στόχος είναι να παιχτεί καλό μπάσκετ και να ευχαριστηθούν όλοι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τυπικά ο νικητής. Άλλωστε με τους παλαίμαχους της Νίκαιας  συνδέουν τους παλαίμαχους πλέον ισχυροί δεσμοί φιλίας, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις παλιές γνωστές ιστορικές συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες των δυο πόλεων. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί στον ΣΠΑΚΕ, αφού έχει καταφέρει (πολύ πριν από αυτό το πρωτάθλημα) να φέρει κοντά τις τοπικές μπασκετοπαρέες συμβάλλοντας στο να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας ανάμεσά τους. Η ομάδα του Περιστερίου κατέβηκε με δυο σημαντικές απουσίες. Έλειπαν οι Ηλίας Καλαντωνέας και Άγγελος Μαρκόπουλος, που είχαν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και είχαν συμβάλει καθοριστικά σε προηγούμενα παιγνίδια.

 Σε αυτές τις ηλικίες όμως είναι αναμενόμενο να απουσιάζουν αθλητές από καθοριστικούς αγώνες, αφού πέρα από τυχόν τραυματισμούς, υπερισχύουν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις των αθλητών.

Το παιγνίδι: Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Νίκαιας μπήκε δυνατά και πήρε μια διαφορά 10 πόντων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Περιστέρι άρχισε να βρίσκει ρυθμό, κάλυψε τα κενά στην άμυνά του κι έφερε την διαφορά στους δυο πόντους (40 - 42) στο ημίχρονο. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε και στο τρίτο δεκάλεπτο, που το βρήκε να προηγείται με μια διαφορά 7 πόντων. Την διαφορά αυτή την κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα και πήρε την νίκη με τελικό σκορ 80 – 73. Στο παιγνίδι κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Θανάση Χριστοφόρου που «έφυγε» πριν λίγες ημέρες. Το ίδιο θα γίνει σε όλα τα παιγνίδια των παλαιμάχων Περιστερίου μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, μετά από απόφαση της ομάδας, σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον προπονητή, που καθόρισε όσο κανείς άλλος την πορεία του Περιστεριώτικου μπάσκετ. Κυρίως όμως η ομάδα θέλει να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον άνθρωπο Χριστοφόρου, που δίδαξε ήθος με την στάση ζωής του.

Μια γλυκιά φωτογραφία: Ο Πέτρος (αριστερά) γιος του Προκόπη Κομματά (παλαίμαχου του Περιστερίου), σε μια πρώτη επαφή με την μπάλα, υπό την καθοδήγηση του Νικόλα (δεξιά) γιού του Στέλιου Νομικού παλαίμαχου της Νίκαιας!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 11:43
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Επικό! Ο Χίτλερ ξεσπάει για το 3-4! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας