Τελευταία ενημέρωση 13:49, 19 Απρ 2024

Στην Τρίπολη «ακούστηκαν» μόνο ο Ντάουντα και οι Fentagin (1-0)

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Μόνο ο Αμπιόλα Ντάουντα και οι Fentagin ακούστηκαν σήμερα εμφατικά στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» στη μεγάλη νίκη από πλευράς ψυχολογίας που πέτυχε ο Ατρόμητος κόντρα στον Αστέρα με σκορ 1-0. Ο Νιγηριανός άσος (δείτε εδώ το προφητικό δημοσίευμα του peristerisports http://www.peristerisports.gr/index.php/podosfairo/atromitos/item/10885-irthe-i-ora-tou-ampiola) ακούστηκε στο 45' όταν αξιοποίησε την ωραία ενέργεια του Λημνιού και με σουτ που είχε δόση τύχης πέρασε τη μπάλα κάτω από το σώμα του Ντοναρούμα την έστειλε στα δίχτυα που έκρινε τον αγώνα.

Οι Fentagin ακούστηκαν δε σε όλο το παιχνίδι, η ιαχή  «Ατρόμητος» σε έκανε να νιώθεις ότι το ματς γινόταν στο Περιστέρι και όχι στην Τρίπολη.  Μπράβο στα παιδιά δίκαια πήραν χειροκρότημα από τους παίκτες αλλά και από τον Σα Πίντο.

Οι γηπεδούχοι χωρίς κερκίδα οργανωμένων (που να τους βρούν;) έπαιξαν σε ένα γήπεδο εκκλησία και μόνο αποδοκιμασίες για τον Μανιάτη ακούστηκαν μόλις έγινε αλλαγή.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος πέτυχε μια επαγγελματική νίκη στηρίζοντας το παιχνίδι του στη μεσοαμυντική λειτουργία και ποντάροντας πολλά στη δημιουργία στους Τόνσο, Λημνιό και Πλατέλλα. Η ομάδα του Πίντο «κλείδωσε» τους Αρκάδες και με... buzzer beater στο πρώτο ημίχρονο έβαλε το γκολ, το οποίο αποδείχθηκε και το κρίσιμο για την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Στο β' μέρος με σχετική άνεση ο Ατρόμητος κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα, δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση και πήρε μια νίκη-ανάσα, έπειτα από πέντε αγωνιστικές. Την ίδια στιγμή ο Αστέρας μένει χαμηλά στη βαθμολογία και χρειάζεται άμεσα νίκες για να μην προκύψουν κίνδυνοι για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.


                                                   Το ματς

Με μεγάλη όρεξη και με σαφή διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα του άνοιγε το δρόμο για τη νίκη άρχισε το ματς ο Αστέρας κόντρα στον Ατρόμητο, τη στιγμή που η ομάδα του Σα Πίντο είχε σαφή διάθεση να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την εστία της.

Βάσει της εικόνας, οι Περιστεριώτες δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, αφού προκαλούσαν πολλά προβλήματα στη δημιουργία παιχνιδιού για τους γηπεδούχους, ωστόσο ο Μανιάς ήταν πολύ κινητικός και δραστήριος βάζοντας δύσκολα στους Φυτανίδη και Ζησόπουλο.

Στο 10' ο Έλληνας επιθετικός κινήθηκε πολύ έξυπνα στην πορεία της μπάλας έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του Γιαννούλη, αλλά ο Γκορμπούνοφ ήταν σε καίρια θέση και έκανε μια εύκολη επέμβαση.

Η απάντηση ήταν άμεση, αφού ακριβώς στο επόμενο λεπτό, ο Τόνσο με μια μαγική ντρίπλα ξεδίπλωσε την αντεπίθεση της ομάδας του, την κατάλληλη στιγμή έδωσε την κάθετη πάσα στον Ντάουντα, αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Ντοναρούμα που ήταν σε ετοιμότητα.

Από τη στιγμή που ο Ατρόμητος είχε «κλειδώσει» τον Αστέρα, μπορούσε με μεγαλύτερη ασφάλεια να κυνηγήσει ένα γκολ που θα του επέτρεπε να θέσει νέα δεδομένα στο παιχνίδι και παραλίγο να το πετύχει στο 32', όταν ο Παντελιάδης με τα γνωστά χτυπήματα από τα πλάγια, βρήκε τον Ζησόπουλο που έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ντοναρούμε είπε και πάλι «όχι».

Παρ' όλα αυτά, ο Αστέρας βρήκε ακόμα μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν από το πουθενά και λάθο υπολογισμό της άμυνας του Ατρόμητου, ο Μανιάς θέλησε να «κρεμάσει» τον Γκορμπούνοφ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα άφηναν ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του β' ημιχρόνου, ο Ντάουντα όπως συστήθηκε και στα προηγούμενα ματς του Κυπέλλου, χτύπησε με τη μία επαφή, όταν βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή. Στις καθυστερήσεις ο Λημνιός ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και εκείνη βρέθηκε στα πόδια του Νιγηριανού, που με δυνατό σουτ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Αυτό το γκολ αποδείχθηκε καθοριστικό όχι μόνο για την εξέλιξη του ματς, αλλά και για την ψυχολογία των γηπεδούχων, που παρουσιάστηκαν φανερά επηρεασμένοι από το γκολ του Ντάουντα και τη χρονική στιγμή που αυτό επιτεύχθηκε. Από την εικόνα του β' μέρους, ήταν φανερό ότι οι Αρκάδες είχαν κυριευθεί από το άγχος και την πίεση, αφού προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις με ανορθόδοξο τρόπο και συνεχόμενες σέντρες.

Η κατάσταση αυτή ήταν... βούτυρο στο ψωμί του κεντρικού αμυντικού διδύμου του Ατρόμητου, καθώς Φυτανίδης και Ζησόπουλος είχαν βάλει στη... μέση τον Μανιά και έπαιρναν πολύ εύκολα τις κεφαλιές από τις συνεχόμενες μπαλιές στην καρδιά της περιοχής. Αποτέλεσμα ήταν η άμυνα των «κυανόλευκων» να μην κινδυνεύσει στο παραμικρό και τελικά πολύ πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν και οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τη νίκη, έπειτα από πέντε αγωνιστικές. \

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Δημούτσος (75' Ιωαννίδης), Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (64' Καλτσάς), Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (83' Τσιλιανίδης), Μάσα, Φαρίνια, Μανιάς

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός (85' Βασιλείου), Πλατέλλας (74' Κυριακίδης), Τόνσο (75' Μανιάτης), Ντάουντα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Φεβρουάριος 2017 23:01
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πίντο:«Θέληση και πάθος μας έδωσαν τη νίκη» »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας