Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καζάκος:«Φαβορί ο Απόλλωνας»

Κατηγορία Water Polo
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Απόλλων Σμύρνης και ΓΣ Περιστερίου μάχονται την Κυριακή (16:00, Άλιμος) για την πρωτιά του Α’ Ομίλου της Α2 υδατοσφαίρισης ανδρών σε ένα παιχνίδι που αναμένεται ντέρμπι.

Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι είναι ευρέως γνωστοί στο κοινό για την παρουσία τους σε άλλα αθλήματα. Ποιος – και ειδικά οι παλιότεροι – μπορεί να ξεχάσει τις μεγάλες ποδοσφαρικές ομάδες του Απόλλωνα της δεκαετίας του 60′ με παίκτες ιερά τέρατα για το ελληνικό πορόσφαιρο (Οικονομόπουλος, Καμάρας κ.α.) ή την παρουσία του στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ το 1996.

Αντίστοιχα, αλήστου μνήμης μπορεί να χαρακτηριστεί και η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου στα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν «παρέλασαν» από τα δυτικά προάστια παίκτες όπως ο αείμνηστος Αλφόνσο Φορντ, ο Άγγελος Κορωνιός, ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Μπάιρον Ντίνκινς, ο Μάικλ Άντερσεν κ.α. Ίσως το 2000-01, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να είχε κάνει μεγάλα πράγματα -ακόμη και παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό-  αν δεν έχανε στο καλάθι από την Ταού Κεράμικα στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Ευρωλίγκα (79-81). Ήταν η ίδια ομάδα (Ταού) που στους επόμενους γύρους «κατάπιε» εύκολα Ολυμπιακό και ΑΕΚ με μειονέκτημα έδρας φτάνοντας στους τελικούς της νεοσύστατης τότε ευρωλίγκα χωρίς να ηττηθεί.

Πλέον οι δύο ομάδες στο χώρο της υδατοσφαίρισης έχουν εκφράσει το στόχο της ανόδου στην Α1 – στην οποία δεν έχουν βρεθεί ποτέ – μέσα στα επόμενα ή και στη φετινή χρονιά. Ειδικά ο Απόλλων από τη φετινή χρονιά έχει χτιστεί για να πάρει την άνοδο που έχασε πέρυσι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Αντίστοιχα οι Περιστεριώτες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους μέσα στα επόμενα χρόνια να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Για το παιχνίδι μίλησαν δύο κομβικοί παίκτες των ομάδων που έρχονται αντιμέτωπες την Κυριακή, ο Χριστόφορος Δερμιτζάκης του Απόλλωνα Σμύρνης και ο Δημήτρης Καζάκος του ΓΣ Περιστερίου.

Χριστόφορος Δερμιτζάκης – Παίκτης Απόλλωνα Σμύρνης

«Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, αφού και στο τουρνουά της Ηλιούπολης το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ. Θεωρώ πως τώρα θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και πως εύκολα ή δύσκολα θα φτάσουμε στη νίκη. Θα είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό. Η ομάδα μας σιγά σιγά μετουσιώνει τα πράγματα που θέλει ο προπονητής μας στο νερό».

Για την ύπαρξη ομάδων με ιστορία στον προθάλαμο της Α1 και πόσο σημαντικό είναι για το άθλημα σημείωσε: «Κάτι τέτοιο ανεβάζει το επίπεδο του πρωταθλήματος και προσελκύει περισσότερους φιλάθλους. Σε αυτό βοηθάει και η παρουσία των σάιτ που ασχολούνται με το χώρο. Είναι πολύ θετικό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό να υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τα σωματεία με ρομαντισμό και να έχουν βλέψεις γι αυτά. Όχι μόνο να κερδίσουν μια άνοδο στην Α1, αλλά να χτίσουν υποδομές και να δημιουργήσουν στο χώρο, αφήνοντας παρακαταθήκη. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν κόπο και χρήματα, όπως ο κ. Βελλής, η οικογένεια Αφρουδάκη και όλοι οι άνθρωποι που εμπλέκονται στον Απόλλωνα».

Για το πρωτάθλημα της Α2 σημείωσε: «Το σύστημα διεξαγωγής της Α2 φέτος είναι βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι. Θέλει λίγες ακόμη βελτιώσεις για να πλησιάσει την Α1. Παρ’ όλα αυτά δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά με φιλοδοξίες, αλλά και σε έμπειρους αθλητές να αγωνιστούν σε άκρως ανταγωστικές αναμετρήσεις. Όλες οι ομάδες είναι κοντά. Το καλό είναι πως φέτος και έχοντας υγεία – την οποία φυσικά εύχομαι να έχουν όλες οι ομάδες – μπορούμε να δουλέψουμε στα λάθη μας και να κερδίσουμε την άνοδο».

Δημήτρης Καζάκος – Παίκτης ΓΣ Περιστερίου

«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει ως φαβορί τον Απόλλωνα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δε θα μπούμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η ομάδα έχει ως στόχο την άνοδο μέσα στα επόμενα χρόνια. Όχι πως αν τα καταφέρουμε φέτος θα πούμε όχι. Έχουμε έμπειρους και καλούς παίκτες. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να βάλουμε δύσκολα απέναντι στην ομάδα που παρουσιάζεται – και όχι άδικα – ως φαβορί για την άνοδο, όπως το κάναμε και στο τουρνουά της Ηλιούπολης».

Για τη σημασία που έχει για ένα Δήμο, όπως αυτόν του Περιστερίου η ύπαρξη της ομάδας σημέιωσε: «Η ομάδα μας έχει φιλοδοξίες που βασίζονται σε ανθρώπους που έχουν στόχους και όραμα για το σύλλογο. Είμαστε σε ένα από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα και ο κόσμος έχει αρχίσει να ασχολείται με την υδατοσφαίριση και θέλουμε να προσελκύσουμε κι άλλους στο άθλημά μας».

Για τη σημασία ύπαρξης συλλόγων με κόσμο στο άθλημα: «Σίγουρα είναι καλό ο κόσμος να βρίσκεται δίπλα μας. Και εμείς και ο Απόλλων είμαστε σύλλογοι με ιστορία και κόσμο που θέλει να δει την ομάδα ψηλά. Είναι κάτι πολύ θετικό που φέρνει ανάπτυξη στο άθλημα και βοηθά όλο και περισσότεροι άνθρωποι να το αγαπήσουν».

Πηγή:pisina.net