Τελευταία ενημέρωση 17:19, 16 Ιαν 2018

Οι Άνδρες μαθαίνουν τους αντιπάλους τους!

Κατηγορία Water Polo
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η μεγάλη ημέρα για το Ανδρικό Τμήμα πόλο του ΓΣΠ έφτασε! Αύριο θα γίνει η κλήρωση που θα τους καθορίσει τους αντιπάλους της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορίας τη ελληνικής υδατοσφαίρισης ανδρών, με τους 16 μονομάχους να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 8 Ιανουαρίου του 2018.

Οι 16 ομάδες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Παναθηναϊκός, ΝΟ Πατρών, ΝΟ Καλαμακίου, Νηρέας Γέρακα, ΓΣ Ηλιούπολης, ΝΟ Χαλκίδας, Ηλυσιακός, ΑΕ Χαϊδαρίου, ΓΣ Περιστερίου, Νηρέας Χαλανδρίου, Νίκη Βόλου, Ιωνικός, Όμιλος Φίλων Θαλάσσης, Άρης Θεσσαλονίκης, Νηρέας Πάτρας, ΝΟ Λάρισας.

Ακόμη δεν έχει καθοριστεί με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αφού οι ομάδες θα καταθέσουν αύριο δια των εκπροσώπων τους διάφορες προτάσεις. Οι επικρατέστερες εξ’ αυτών θέλουν:

  1. Το διαχωρισμό με γεωγραφικά κριτήρια. Τέσσερις ομάδες της επαρχίας και της Θεσσαλονίκης (ΟΦΘ, Άρης, ΝΟ Λάρισας, Νίκη Βόλου) να είναι σε έναν όμιλο με άλλες τέσσερις από την Αθήνα (κλήρωση) στον έναν όμιλο, και τρεις επαρχιακές (ΝΟΠ, Νηρέας Πάτρας, ΝΟ Χαλκίδας) με 5 αθηναϊκές στον άλλο.
  2. Την κλήρωση των ομάδων σε δύο ομίλους των 8 με τυχαία κριτήρια, να μπουν δηλαδή και οι 16 ομάδες στην ίδια κληρωτίδα.
  3. Το διαχωρισμό των ομάδων του Βορρά (ΟΦΘ, Άρης, ΝΟ Λάρισας, Νίκη Βόλου) και την κλήρωση τεσσάρων από τις υπόλοιπες 12 ομάδες.
  4. Την κλήρωση των ομάδων σε ένα πρωτάθλημα 15 αγωνιστικών με ένα μόνο παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων. Η κλήρωση να ορίζει μόνο έδρες.

 Υπάρχει και το ακραίο σενάριο να είναι σε έναν όμιλο 8 αθηναϊκές ομάδες και σε έναν όμιλο 7 επαρχιακές και μία αθηναϊκή. Ένα τέτοιο σενάριο δε θέλουμε ως waterpolonews να πιστεύουμε ότι μπορεί να ισχύσει, καθώς δεν αποτελεί κλήρωση, αλλά κανονικό…ορισμό, ενώ τα κόστη λειτουργίας μεταξύ επαρχιακών και αθηναϊκών ομάδων θα έχουν τεράστιες αποκλίσεις.

Από αυτά τα σενάρια τα δύο πρώτα μοιάζουν ως τα πιο λογικά και πιο δίκαια. Ίσως το πρώτο να συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις των ομάδων, και ιδιαίτερα της επαρχίας και της Θεσσαλονίκης, καθώς με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν χαμηλότερα λειτουργικά κόστη (κόστη μετακινήσεων), ενώ και για τις αθηναϊκές ομάδες δεν είναι δυσλειτουργικό και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να το υποστηρίξουν.

Πηγή: waterpolonews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 20:23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Στο Βόλο από σήμερα Μίνι Παίδες και Παίδες! »
Leventis kreopoleio
ACS Περιστερίου

Δημοφιλέστερα

Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας