Τελευταία ενημέρωση 14:40, 18 Απρ 2024

«Τρόμαξε» τη Μπρεστ...μέσω Ζυρίχης (0-0)

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

O Ατρόμητος στο πιο δυνατό φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του με αντίπαλο την κυπελλούχο Ελβετίας Ζυρίχη....τρόμαξε την Ντιναμό Μπρεστ καθώς έδειξε πανέτοιμος για το πρώτο παιχνίδι στη Λευκορωσία. Δεν είναι το τελικό  αποτέλεσμα (0-0) όσο η εικόνα που «έβγαλε» η ομάδα παίζοντας μάλιστα με δύο διαφορετικές ενδεκάδες.

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε σε σχέση με τα δύο προηγούμενα φιλικά να ξεκινήσει με το 4-2-3-1 με εννέα παλιούς (Μίρκοβιτς, Γιαννούλης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Σάκιτς, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Μπρούνο, Βασιλακάκης) και δύο νέους (Ενσικουλού, Κουλούρης) στη βασική ενδεκάδα.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε και ο Λουντοβίκ Μανιάν το σύστημα της Ζυρίχης, η οποία από τα πρώτα λεπτά προσπαθησε να αιφνιδιάσει την άμυνα του Ατρομήτου, κυρίως με τις κούρσες του Κελίφι από τα αριστερά που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης στο πρώτο μέρος.

Στο 11΄ η Ζυρίχη απείλησε τους Περιστεριώτες, με τον Κελίφι να σεντράρει από τα αριστερά, τον Φρέι να κάνει την προβολή αλλά η μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η πιο καλή στιγμή της Ζυρίχης στο ημίχρονο καθώς η ελαφριά υπεροχή της μέχρι το πρώτο 20λεπτο δεν μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες.

Η άμυνα του Ατρομήτου έδειξε την περυσινή γνωστή σοβαρότητα και μετά το πρώτο 20λεπτο το ματς ισορρόπησε. Ο Ατρόμητος έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 19΄ με τον Γιαννούλη να εκτελεί ένα φάουλ και τον Κουλούρη να μην προλαβαίνει με προβολή για λίγο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο επιθετικός του Ατρομήτου στο 30΄ προσπάθησε να σκοράρει με ένα μακρινό συρτό σουτ και στο επόμενο λεπτό έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ με την προβολή του να κοντράρει στους αμυντικούς της Ζυρίζης έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Μπρούνο. Το ημίχρονο έκλεισε με ένα μακρινό σουτ του Κελίφι που δεν ανησύχησε τον Μίρκοβιτς και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το 0-0.

Ολικό λίφτινγκ και 4-4-2 στην επανάληψη

Στην επανάληψη ο Νταμίρ Κάναντι άλλαξε τα 10/11 της ομάδας του και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Η Ζυρίχη ξεκίνησε και πάλι πιο απειλητική, με τον Σέμπενχλερ στο 47΄ να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μέγερι.

Η κυπελλούχος Ελβετίας απείλησε και στο 52΄ με την κεφαλιά του Κελίφι να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μέγερι. Ο Ατρόμητος απάντησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιδες από καλή θέση στο 62΄, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια της Ζυρίχης.

Στο 67΄ ο Ατρόμητος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκοτ με το γυριστό σουτ του Στρούγγη από πολύ κοντά να εξουδετερώνει  ο Βάνιτς, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ. Η Ζυρίχη που είχε μεγαλύτερη κατοχή προσπάθησε να κερδίσει κάτι από τα στημένα κυρίως, αλλά η άμυνα των Περιστεριωτών «καθάριζε» κάθε υποψία φάσης και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο 80΄ ο Λαζαρίδης βρέθηκε απέναντι από τον Βάνιτς με τον τελευταίο να τον νικάει σε μια φάση που ξεκίνησε από την δεξιά πλευρά με τον Νάτσο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τον Ατρόμητο να στέκεται αξιόλογα και ισάξια απέναντι σε μια ομάδα που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας μιας και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκινούν νωρίτερα.

Οι συνθέσεις στο πρώτο ημίχρονο (4-2-3-1  ο Ατρόμητος)

Ατρόμητος (Κάναντι): Μίρκοβιτς-Γιαννούλης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Σάκιτς-Μάντσον, Μπουσούλατζιτς-Μπρούνο, Ενσικουλού, Βασιλακάκης, Κουλούρης.

Ζυρίχη (Μανιάν): Βάνινς-Γιαγκν, Μάκσο, Κριεζίου Μ., Ρογκ-Πάλσον, Κριεζίου Χ.-Βίντερ, Κελίφι, Αλιού- Φρέι

Η ενδεκάδα του Ατρομήτου στην επανάληψη (4-4-2)

Μέγερι- Νάτσος, Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας, Στρούγγης-Γαρουφαλιάς, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Μανούσος-Κωτσόπουλος, Μούγιακιτς.

Πηγή: sdna.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Συλλυπητήρια για Σ.Κόκκαλη! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας