Τελευταία ενημέρωση 19:02, 19 Απρ 2024

Μανούσος:«Τυχερός μέσα στην ατυχία μου»

Κατηγορία ΠΑΕ Ατρόμητος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στο Μόνταφον της Αυστρίας μίλησε ο  Γιώργος Μανούσος.

Ο επιθετικός του Ατρόμητου αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Αυστρίας, την επιστροφή του από το σοβαρό τραυματισμό που είχε και την επερχόμενη ευρωπαϊκή πρόκληση με την Ντινάμο Μπρέστ.

Γιώργο, πώς εξελίχθηκε η περίοδος προετοιμασίας για σας, μακριά από το προπονητικό σας κέντρο, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον;

«Οι εγκαταστάσεις και το ξενοδοχείο εδώ στην Αυστρία διαθέτει τα πάντα. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μια καλή προετοιμασία και μας βοήθησε πάρα πολύ ειδικά στο θέμα της αποκατάστασης στο τέλος των προπονήσεων. Όλες τις ευκολίες που έχουμε στο προπονητικό μας κέντρο, στο Μαζαράκη, το είχαμε κι εδώ. Το μέρος είναι πολύ όμορφο και όλοι οι συμπαίκτες μου είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τον τρόπο που εξελίχθηκε η προετοιμασία εδώ στην Αυστρία».

Η περσινή σεζόν ίσως ήταν η πιο δύσκολη της καριέρας σου, αφού βίωσες έναν πολύ δύσκολο τραυματισμό. Πώς αισθάνεσαι τώρα πλέον που είσαι όλο και πιο έτοιμος για να επιστρέψεις στην ενεργό δράση;

«Ήταν ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός που είχα ποτέ. Ήταν εντελώς πρωτόγνωρο για μένα. Φοβόμουν πάρα πολύ. Φοβόμουν αν θα μπορέσω να επιστρέψω στην κατάσταση που ήμουν. Παρ’ όλα αυτά, μέσα στην ατυχία μου, ήμουν τυχερός καθώς αυτός ο τραυματισμός έτυχε να με βρει στον Ατρόμητο. Από την αρχή με στήριξε και με βοήθησε να ξαναεπιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ενεργό δράση. Είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ πάρα πολύ την οικογένεια του Ατρόμητου, τον πρόεδρο, τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο, τον προπονητή και όλους τος συμπαίκτες μου γιατί ειλικρινά πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Ευτυχώς από την αρχή της σεζόν, βλέπω ότι η δουλειά που κάναμε και εγώ και το προπονητικό και το ιατρικό τιμ, βγαίνει σιγά-σιγά και όσο περνάει ο καιρός με τις προπονήσεις και τα φιλικά, αρχίζω να βρίσκω τα πατήματά μου, τον ρυθμό και νομίζω θα είμαι ακόμα πιο γρήγορα έτοιμος, όπως με θέλει η ομάδα και όπως το θέλω κι εγώ».

Αυτός ο σοβαρός τραυματισμός ήρθε σε μια στιγμή που ήσουν φορμαρισμένος. Σε πεισμώνει ακόμα περισσότερο αυτό;

«Όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι καλά και νιώθει καλά, αλλά του έρχεται αυτή η “στραβή”, στην αρχή ψυχολογικά είναι χάλια. Δούλεψα πάρα πολύ, αλλά περισσότερο με το μυαλό ώστε να επιστρέψω και να είμαι καλά. Αυτό, ναι, με έχει πεισμώσει και θα το δείτε και στο γήπεδο».

Περίμενες την περσινή πορεία της ομάδας και τα όσα πέτυχε;

«Στην αρχή πιστεύαμε πολύ ότι θα μπορέσουμε να μπούμε στην πεντάδα. Στην περσινή προετοιμασία όμως ήμασταν λίγο δύσκολα γιατί ήμασταν 14 νέοι ποδοσφαιριστές. Μέχρι να βρούμε τη χημεία μας, είχαμε θέμα. Είχαμε έναν προπονητή, που στην αρχή δεν ήξερε πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Η δουλειά μας, όμως βγήκε γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα απέδωσε πάρα πολύ καλά και νομίζω ότι και φέτος θα έχουμε μια ανάλογη πορεία. Ας είμαστε γεροί και όλα θα πάνε καλά».

Πώς κρίνεις τη συνεισφορά του Νταμίρ Κάναντι;

«Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή, γιατί τον πίστεψαν στην αρχή. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα δεν θα έδειχνε την ίδια υπομονή στα πρώτα στραβά αποτελέσματα που είχαμε στην αρχή της σεζόν. Μπράβο τους. Ο κ. Κάναντι απέδειξε και στην πορεία την αξία του, μόλις δέσαμε και εμείς καλύτερα. Η ομάδα πήγε πολύ καλά όπως είδατε. Είναι πολύ καλός προπονητής και πολύ καλός άνθρωπος. Τους βλέπει όλους το ίδιο, δεν αδικεί κανέναν και τελικά ό,τι αξίζεις θα στο δώσει».

Πλέον, πλησιάζουν και τα δύο ματς με την Ντιναμό Μπρεστ. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα εν όψει αυτών των αγώνων;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικά ματς για μας. Θέλουμε πάση θυσία να περάσουμε την Ντιναμό Μπρεστ και θα την περάσουμε. Απλά πρόκειται για πολύ δύσκολα ματς και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Νομίζω θα τα καταφέρουμε. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Απομένουν δύο φιλικά και θα είμαστε έτοιμοι για τα ματς. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω για να ακουστεί το όνομα του Ατρόμητου στην Ευρώπη».

Η διοίκηση και ο κόσμος θέλουν έναν τίτλο, ένα Κύπελλο… Πιστεύεις ότι ήρθε φέτος η ώρα;

«Πέρυσι αν δεν είχαμε νωρίς την κλήρωση με τον ΠΑΟΚ, θα πηγαίναμε στον τελικό. Αν είμαστε λίγο τυχεροί φέτος, θα προχωρήσουμε αρκετά. Πίστεψέ με, όμως, αυτή τη στιγμή για μας, αυτό που μετράει είναι να προκριθούμε στον επόμενο γύρο του Europa League. Το θέλουμε και θα το καταφέρουμε».

Έχεις και κάποιο μήνυμα για τον κόσμο;

«Είναι πολύ σημαντικός για μας. Θέλουμε να είναι κοντά μας και σε αυτό το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Είναι πολύ σημαντικό για μας. Τον χρειαζόμαστε, τον θέλουμε και θέλουμε ακόμα περισσότερο τη φετινή σεζόν».

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018 15:18
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: «Τούρκος» ο Ντάουντα! »
Hatzi

Προγνωστικά Στοιχήματος Δωρεάν | FreeTips247

Leventis kreopoleio
Tsevelekos 250x250

Συνδεθείτε μαζί μας